2/3/10

«Ναι» στην κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό με... ολίγον πράσινο

Θα πρέπει να αλλάξει η μακέτα του «πράσινου» γηπέδου...
 Με πολλές και σημαντικές αλλαγές θα προχωρήσει η κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, όπως προκύπτει από τη νέα πρόταση που θα γίνει πράξη με νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Συγκεκριμένα εγκρίνεται η κατασκευή εμπορικού κέντρου με συντελεστή δόμησης από 1,6 σε 1,2 (από 70.000 τ.μ. θα πέσει στα 52.800), ενώ απαγορεύει την ανέγερση κλειστού μπάσκετ (κάτι για το οποίο είναι ενήμεροι οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι), σε αντίθεση με τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη.
Αναλυτικά στη συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, με εκπροσώπους της ΓΗΠΕΛ, του Δήμου και της εταιρείας του Μπάμπη Βωβού, αποφασίσθηκε η αύξηση του πρασίνου στην περιοχή με αντίστοιχη μείωση των κατασκευών και των εμπορικών χρήσεων εντός γηπέδου.
Οι μειωμένες εμπορικές χρήσεις βέβαια γίνουν τα συμφέροντα της εταιρείας του Μπάμπη Βωβού, που είχε προαναγγείλει αντιδράσεις και ενδεχόμενη διεκδίκηση αποζημίωσης αν δεν ικανοποιηθεί από τις αποφάσεις της Πολιτείας.
Πηγή:tovima.gr