1

2

3

4

5

30/9/10

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου.. 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου

6c0d2161-thumb-large
Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου, με κεντρικό σύνθημα «Η Ψυχή στο Δρόμο», θα πραγματοποιηθεί από 30 Σεπτεμβρίου έως Δευτέρα 4 Οκτωβρίου
Το Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου κρατά την υπόσχεσή του, ότι ο θεσμός θα συνεχιστεί και θα εδραιωθεί, κόντρα στους καιρούς και τις όποιες οικονομικές δυσκολίες και θα σταθεί επάξια δίπλα στην επιτυχία του 1ου Φεστιβάλ, το 2009, όπου 50 ομάδες από την Ελλάδα και 10 από το εξωτερικό (Πολωνία, Γαλλία, Ουρουγουάη, Βραζιλία, Ολλανδία, Βουλγαρία και Ιταλία), με πάνω από 240 παραστάσεις και 400 καλλιτέχνες, έδωσαν δημιουργικό «παρών» στο Καλλιμάρμαρο, στο Ζάππειο, στην Ερμού, την Καπνικαρέα, το Μοναστηράκι, την Κλαυθμώνος, το Θησείο και την Αποστόλου Παύλου, μετατρέποντας για ένα 5ήμερο το κέντρο της Αθήνας σε μια πανέμορφη και με ουσιαστικό περιεχόμενο γιορτή.

Τι ψωνίζουν οι Έλληνες μέσω ίντερνετ;

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το eBay International Market (eIM) σε on line επισκέπτες το πρώτο εξάμηνο του 2010 και με κριτήριο τα πιο 5 πιο δημοφιλή technology keywords που «χτυπήθηκαν» το δεδομένο χρονικό διάστημα, οι Έλληνες ψηφίζουν....κινητά! Πιο συγκεκριμένα, στη κορυφή της λίστας των προτιμήσεων βρίσκεται το iPhone, ακολουθεί η λέξη Nokia, μετά η HTC και την πεντάδα συμπληρώνει η λέξη «laptop».
Το γεγονός πως τα κινητά τηλέφωνα και οι φορητές συσκευές αποτελούν
«top αγοραστικό προορισμό» για τους Έλληνες δεν θα πρέπει να μας παραξενεύει αφού σύμφωνα με έρευνα του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας το 2010, οι Έλληνες προτιμούν ενημέρωση, διασκέδαση και επικοινωνία μέσω Internet.

ΤΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΨΕΜΑ??????





Tο ψέμα έχει τη δύναμη να εισβάλει στη ζωή μας για πολλούς και διαφορετικούς λόγους...Και δυστυχώς όλοι έχουμε πολλές φορές δεχτεί ή πει ψέματα, σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις ίσως με οδυνηρές συνέπειες.



Υπάρχουν διαβαθμίσεις στα είδη των ψεμάτων που λέμε, από τα γνωστά ‘’αναγκαστικά’’ ψέματα, που χρησιμοποιούμε για να μην στενοχωρήσουμε τους γύρω μας ή για να μην εκτεθούμε μέχρι τη μυθομανία

29/9/10

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕ ΟΤΑ με νέα 24ωρη απεργία

Στιγμιότυπο από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στιγμιότυπο από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η ΠΟΕ ΟΤΑ σκληραίνει τη στάση της έναντι της κυβέρνησης αποφασίζοντας νέες κινητοποιήσεις, αλλά και αποχή από τις διαδικασίες των περιφερειακών εκλογών, εάν δεν καταβληθεί το εκλογικό επίδομα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ έχει εξαγγείλει 24ωρη προειδοποιητική απεργία για τις 7 Οκτωβρίου, διεκδικώντας, μεταξύ των άλλων, τα αιτήματα:

Ρεκόρ στις κλοπές ποδηλάτων στη Θεσσαλονίκη


Πάνω από τους μισούς ποδηλάτες στη Θεσσαλονίκη έχουν πέσει θύματα κλοπής, κυρίως στο κέντρο της πόλης, όπου τούς αρπάζουν τα ποδήλατα, ακόμα κι αν είναι δεμένα με χοντρές αλυσίδες και λουκέτα!

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα που διενήργησαν οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου των κλοπών ποδηλάτων, καθώς, όπως διαπιστώνεται, υπάρχει ραγδαία αύξηση, που φτάνει σε ποσοστά ρεκόρ για το έτος 2010.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΠΟΡΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ DAVID BECKHAM


Μια πόρνη πολυτελείας εξολομογείται στο περιοδικό "In Touch magazine" ότι είχε σαν πελάτη της το 2007, τον David Beckham. Η Irma Nici ισχυρίζεται ότι ήρθε σε επαφή με τον Beckham πέντε φορές και αποκαλύπτει γαργαλιστικές λεπτομέρειες. "Ολες αυλτες οι γυναίκες ονειρεύονται να πάνε μαζί του, και εγώ το έκανα...

Τι μπορεί να... κουβαλήσει ένα ποδήλατο

Είναι εκπληκτικό το πώς αυτοί οι  Κινέζοι ξέρουν πώς να συσκευάσουν σωστά τόσα πολλά πράγματα στο ποδήλατό τους.....
ΔΕΙΤΕ..........

Άγριος ξυλοδαρμός του Νίκου Αναστόπουλου στο Da Capo...



Άγριο επεισόδιο ξυλοδαρμού διαδραματίστηκε σήμερα το πρωί στο καφέ Da Capo στο Κολωνάκι. Φουσκωτοί τύποι μαύρισαν στο ξύλο και οδήγησαν στο νοσοκομείο τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Αναστόπουλο μπροστά στα μάτια των έκπληκτων θαμώνων.

28/9/10

Έχετε ζήσει σε προηγούμενες ζωές; Κάντε το test........


Έχετε νιώσει έντονη έλξη για μια χώρα που ποτέ δεν έχετε επισκεφτεί, σαν κάτι να σας καλεί κοντά της; Συμβαίνει συχνά να συναντάτε κάποιον και από τα πρώτα λεπτά της γνωριμίας σας, να νιώθετε απέχθεια γι αυτόν, χωρίς λόγο;

Βλέπετε συχνά το ίδιο επαναλαμβανόμενο όνειρο με στοιχεία μιας εποχής που σας είναι εντελώς άγνωστη; Έχετε την άισθηση του deja vu για πρόσωπα, τόπους και καταστάσεις;

27/9/10

Άγνωστη γλώσσα σε επιστολή

Μια χαμένη γλώσσα ανακαλύφθηκε στο πίσω μέρος μιας επιστολής! Αυτό ισχυρίζονται Αρχαιολόγοι που ανακαίνιζαν ένα σπίτι κτισμένο κατά τη διάρκεια του 17 αιώνα στο βόρειο Περού.

Την άγνωστη γλώσσα μιλούσαν οι αυτόχθονες πληθυσμοί που κατοικούσαν στο βόρειο Περού.
Μια διεθνής ομάδα αρχαιολόγων βρήκε την επιστολή κάτω από ένα σωρό πλίθινων τούβλων σε ένα κτιριακό συγκρότημα όταν κατέρρευσε μια εκκλησία κοντά στη πόλη Τρουχίτο, 347 χιλιόμετρα βόρεια της Λίμα.

26/9/10

ΟΣΕ: Στάσεις εργασίας τη Δευτέρα 27 και τη Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου


Συνέχεια κινητοποιήσεων για τους εργαζομένους του ΟΣΕ, οι οποίοι εναντιώνονται στο νομοσχέδιο για την εξυγίανση του ΟΣΕ.

Ποιός είναι ο έλληνας που αγόρασε το ακριβότερο ρετιρέ του κόσμου;

 Το ακριβότερο ρετιρέ στον κόσμο βρίσκεται στο Μονακό και σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.luxist.com, ο άνθρωπος που το αγόρασε είναι ο έλληνας κροίσος Κωνσταντίνος- Αλέξανδρος Γουλανδρής, έναντι του ποσού των 308 εκατομμυρίων δολλαρίων, δηλαδή 240 εκατομμυρίων ευρώ!
Ενα παλάτι με τραγική ιστορία!
   Σύμφωνα με τους "Τάιμς" του Λονδίνου, το διαμέρισμα μέχρι το 2008 ανήκε στην οικογένεια του δισεκατομμυριούχου τραπεζίτη και φιλάνθρωπου Εντμοντ Σάφρα,ο οποίος έχασε τη ζωή του μέσα σε αυτό πριν από 11 χρόνια κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς.
  Για τη φωτιά είχε καταδικαστεί ένας από τους νοσοκόμους του Σάφρα, ο οποίος σύμφωνα με το δικαστήριο δεν σκόπευε να δολοφονήσει το αφεντικό του αλλά έβαλε τη φωτιά με το σκεπτικό να τον σώσει και να φανεί στα μάτια του σαν ήρωας. Τελικά ο Σάφρα και άλλος ένας άνθρωπος από το προσωπικό του πέθαναν από ασφυξία και το διαμέρισμα πέρασε στα χέρια της χήρας του Λίλη.


















 




Ενα ρετιρέ- παλάτι

   Το 2008 το αγόρασαν οι κυπριακής καταγωγής μεσίτες και επιχειρηματίες, αδελφοί Κάντι, οι οποίοι προχώρησαν στην πλήρη ανακαίνιση του. Το διαμέρισμα- παλάτι με την αισθητική της belle epoque, βρίσκεται στο Μόντε Κάρλο και έχει απίστευτη θέα την Cot' d’ Azur, αποτελείται από δύο πατώματα και συνολικό εμβαδό περίπου 1.600 τετραγωνικά μέτρα. Εχει 30 διαφορετικά δωμάτια, από τα οποία όμως μόνο τα τρία είναι κρεβατοκάμαρες.
  Τα υπνοδωμάτια διαθέτουν τη δική τους κουζίνα, ιδιωτικό θέατρο, γκαρνταρόμπα, μπάνιο και μια τεράστια βιβλιοθήκη, αλλά και Κέντρο Τύπου, όπου οι πολυθρόνες μετατρέπονται σε κρεβάτια με το πάτημα ενός κουμπιού. Εχει επίσης ένα spa επαγγελματικών προδιαγραφών και το μαγευτικό μαγικό roof garden που βλέπετε στη φωτογραφία!
















150.000 ευρώ το τετραγωνικό!
  Kι αν ανήκετε στους... παραδοσιακούς και αναρωτιέστε "πόσο πάει το τατραγωνικό" να σας πούμε ότι με απλές μαθηματικές πράξεις προκύπτει ότι ο κ. Γουλανδρής πλήρωσε 150.000 ευρώ για κάθε τετραγωνικό μέτρο!
  "Υπάρχουν ακίνητα που γνωρίζω ότι είχαν πουληθεί πάνω από 120 εκατ. ευρώ στο Λονδίνο, αλλά δεν γνωρίζω να έχει πουληθεί άλλη φορά κάτι σε τέτοιο ποσό ", είπε στους "Τάιμς" ο Jonathan Ηewlett, επικεφαλής των συμβούλων ακινήτων Saville που εδρεύει στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ποιός είναι ο Κωνσταντίνος Αλέξανδρος Γουλανδρής

   Αρχικά οι μεσίτες Νικολά και Κριστιάν Κάντι, κυπριακής καταγωγής, οι οποίοι και είχαν αναλάβει την πώληση, υποστήριξαν σε βρετανική εφημερίδα ότι το διαμέρισμα αγοράστηκε από επιχειρηματία της Μέσης Ανατολής.

  Σήμερα όμως το luxist.com υποστηρίζει ότι ο πραγματικός αγοραστής είναι ο έλληνας Κωνσταντίνος Αλέξανδρος Γουλανδρής, μόνιμος κάτοικος του Μονακό. Το pyles.tv, χωρίς να υιοθετεί την πληροφορία αυτή, συγκέντρωσε κάποια στοιχεία για τον... τυχερό συμπατριώτη μας.

  Ο κ. Γουλανδρής, λοιπόν, έχει γεννηθεί στην Αμερική και είναι ιδιοκτήτης της Petromaritime και της Victory Carriers. Την τελευταία την αγόρασε η οικογένεια του από τον Ωνάση που την είχε ιδρύσει το 1945 με έδρα το Μονακό.

 Ο 47χρονος σήμερα  Κωνσταντίνος-Αλέξανδρος Γουλανδρής είναι ένας εκ των οικονομικών συμβούλων της βασιλικής οικογένειας της Σαουδηικής Αραβίας και του Εμίρη του Κατάρ, αλλά και ενός ακόμη Εμίρη του Κουβέιτ. Εκτός από αυτούς συμβουλεύει πολλές πετρελαϊκές επιχειρήσεις ενώ είν��ι στενός φίλος με τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ρομάν Αμπράμοβιτς.















  

  Ο έλληνας κροίσος δεν έχει συμπεριληφθεί ποτέ  στις λίστες των Forbes ως ένας από τους πλουσιότερους στον κόσμο γιατί πολύ απλά κανένας μόνιμος κάτοικος Μονακό δεν δίνει επίσημα οικονομικά στοιχεία. Ανεπίσημα η περιουσία του αποτιμάται περίπου στα 15 δισ δολλάρια, ενώ έχει ακίνητα στο Παρίσι, το Λονδίνο, την Αντίμπ της Νότιας Γαλλίας, τη Νέα Υόρκη και τη Χαβάη.

   Πληροφοριακά να σας πούμε επίσης ότι ο κ. Γουλανδρής είναι... εργένης και έχει πάθος για τα σκάφη. Στην κατοχή του έχει το Μ/Υ Delma, ένα από τα μεγαλύτερα γιοτ με μήκος 279 πόδια και σημαία του Ντουμπάϊ. Είναι επίσης ιδιοκτήτης ενός Μπόϊνγκ 767!

Γιατί αφαιρέθηκαν από την wikipedia τα στοιχεία του.

  Από το πρωί που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η πληροφορία για την αγορά του ρετιρέ- παλατιού από τον έλληνα Κωνσταντίνο - Αλέξανδρο Γουλανδρή, όλοι προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για τον πάμπλουτο αγοραστη.

  Το pyles.tv, αναζητώντας πληροφορίες στο διαδίκτυο διαπίστωσε ότι σήμερα 16 Σεπτεμβρίου 2010, η wikipedia, στην οποία υπήρχαν πληροφορίες στο όνομα Constantine Alexander-Goulandris, έσπευσε να τις απομακρύνει. Τυχαίο; Δεν νομίζω!
  Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από το luxist.com

25/9/10

Στείλτε δωρεάν sms...από το Facebook

Πολλοί είναι αυτοί που εξακολουθούν να πληρώνουν αρκετά χρήματα στο κινητό τους τηλέφωνο για να έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν ένα συγκεκριμένο αριθμό sms στους φίλους τους.
Αν θέλετε να κάνετε οικονομία στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά site στα οποία κάνοντας ένας χρήστης εγγραφή μπορεί να στείλει έναν αριθμό ή ακόμα και απεριόριστα δωρεάν sms.

Θ.Πάγκαλος: “Δύο στους τρεις δημόσιους υπάλληλους είναι άχρηστοι”



Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε και πάλι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος κατά του δημοσίου τομέα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «άχρηστο» το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων, έκανε λόγο για φαυλοκρατία διορισμών, μίλησε με μελανά χρώματα για τη σκοπιμότητα της μονιμότητας και περιέγραψε την ανάγκη να «αδυνατίσει το κράτος από άχρηστους φορείς».

Λίγες ημέρες μετά το «μαζί τα φάγαμε, με διορισμούς», φράση που τείνει να γίνει εμβληματική του έτους, ο κ. Πάγκαλος κλήθηκε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτές:

Γιατί "έπεσε" τελικά το Facebook;

Η πτώση του Facebook για για 2,5 ώρες το βράδυ της Πέμπτης προκάλεσε παγκόσμια αναταραχή και σίγουρα όλοι έψαχναν να βρουν τι την προκάλεσε.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους το χειρότερο πρόβλημα που έχει προκληθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην ιστοσελίδα, οφειλόταν σε...

10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται, σήμερα, από τις εκλογές που οδήγησαν στην πτώση του καθεστώτος Μιλόσεβιτς. Στις 24 Σεπτεμβρίου του 2000, στις εκλογές για την προεδρία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPS), ηττήθηκε από το Βόισλαβ Κοστούνιτσα, υποψήφιο της Ενωμένης Αντιπολίτευσης (DOS).
Ο Κοστούνιτσα, λαμβάνοντας το 50,24% των ψήφων, έναντι 37% που έλαβε ο Μιλόσεβιτς, αναδείχθηκε νικητής από τον πρώτο γύρο.

12/9/10

11/9/10

Πισίνα-Θαύμα. Η μεγαλύτερη στον κόσμο! Δείτε HD video




Τζαμιά παντού, τώρα και στην Καλλιθέα

Σε ημιυπόγειο διαμέρισμα, στην οδό Αριστείδου, μαζεύονται μουσουλμάνοι και ακούγονται φωνές και ψαλμωδίες
tzami2Εδώ και αρκετά χρόνια στην δημόσια συζήτηση για τον Δήμο Αθηναίων κυριαρχεί το ερώτημα, αν θα πρέπει ή όχι να φτιαχτεί τζαμί στην Αθήνα. Οι περισσότεροι άνθρωποι του λεγόμενου “πατριωτικού χώρου” αντιτίθενται σφόδρα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Την ίδια όμως στιγμή που εμείς συζητάμε για αυτό, στην πρωτεύουσα της Αθήνας λειτουργούν δεκάδες – κοντά στα 50 – τζαμιά. Και υπάρχουν όχι μόνο στις γνωστές – σχεδόν γκέτο – περιοχές του κέντρου (Άγιος Παντελεήμονας, Πατήσια κλπ) όπου υπάρχει βέβαια υπερσυγκέντρωση τζαμιών αλλά και αλλού. Όπως παραδείγματος χάριν στην Καλλιθέα.

10/9/10

H Αθήνα του 1903 με 1920 ένα μοναδικό φωτογραφικό αφιέρωμα από τον Ελβετό φιλέλληνα Fred Boissonnas

Ο Φιλέλληνας Ελβετός Fred Boissonnas είναι ο πρώτος ξένος φωτογράφος που  περιηγήθηκε τόσο πολύ στον ελληνικό χώρο, από το 1903 και για περίπου  τρεις δεκαετίες αργότερα. Ταξίδεψε από την Πελοπόννησο ως την Κρήτη και  τον Όλυμπο και από την Ιθάκη ως το Άγιο Όρος. Περιηγήθηκε, φωτογράφισε,  έγραψε. Το έργο του, πρωτοποριακό αλλά και καθοριστικό για την εξέλιξη  της ελληνικής φωτογραφίας κατά τον 20ό αιώνα. Μέσα από τις φωτογραφίες  και τα λευκώματά του παρουσιάζει ένα πανόραμα της Ελλάδας του…

9/9/10

Χορήγηση βιβλίων Εργατικής Εστίας

Αρχίζει την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, πανελλαδικά, η χορήγηση δελτίων αγοράς βιβλίων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Με περιπετειώδη τρόπο συνελήφθη 39χρονος στα Χανιά. Κουβαλούσε ολόκληρο οπλοστάσιο στο σακίδιό του

Ένας 39χρόνος, κάτοικος Ηρακλείου, συνελήφθη με περιπετειώδη τρόπο, από άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων. Ο άντρας οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του στην εθνική οδό Χανίων – Ηρακλείου, ενώ αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει για τροχονομικό έλεγχο. Εκείνος όμως, ανέπτυξε ταχύτητα παρασύροντας αρχικά έναν 29χρονο αστυνομικό, για να καταλήξει να τραυματιστεί προσκρούοντας πάνω σε δέντρο. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ.





Επανερχόμαστε με την Ιδέα, όπου σε κλειστούς χώρους με την προσθήκη της ιδιότητας των, ως ιδιωτικών σωματείων, για ενήλικες καπνιστές, αν καθίσταται εφικτό να επιτρέπεται νόμιμα και το κάπνισμα. Η Ιδέα φρονούμε είναι Συνταγματικά ορθή και εφαρμόζεται σχεδόν σε ΟΛΗ την Ευρώπη. Εδώ στην Ελλάδα όμως το να διεκδικήσεις δικαστικά το δίκιο σου, ενίοτε καταλήγει ένα αφόρητο μαρτύριο που έχει μέσο όρο «τελειωμού» 8 –10 χρόνια ! Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και στην Ελλάδα Ιδιωτικά Σωματεία όπου παρέχουν και υπηρεσίες έναντι αμοιβής «υγειονομικού ενδιαφέροντος». Το αν καπνίζουν μέσα ή το έχουν οι ίδιοι (αυτό)απαγορεύσει δε το γνωρίζουμε. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε εδώ λ.χ., την «ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΛΕΣΧΗ» επί της οδού Πανεπιστημίου (ή Βενιζέλου). Δεν γνωρίζουμε τι καθεστώς καπνίσματος, ή μη, επικρατεί εκεί μέσα καθότι αριθμεί έναν πολύ στενό κύκλο ατόμων με πολύ μεγάλη Πνευματική ή Οικονομική ισχύ ή και τα δύο …

Ληστεία Τράπεζας με λεία 470.000 ευρώ στη Ρόδο

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία στη Ρόδο για τη σύλληψη δύο αγνώστων, που με απειλή όπλων άρπαξαν το πρωί 470.000 ευρώ από τη «Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου» και εξαφανίστηκαν με μηχανή.

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου ο «Ποδηλατικός Γύρος Ξάνθης 2010»

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010 διεξάγεται ο Ποδηλατικός Γύρος της Ξάνθης στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Ο φετινός ποδηλατικός γύρος παρουσιάζεται πλήρως αναμορφωμένος προκειμένου να ανταποκριθεί στο μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για το ποδήλατο. Δεν αποτελεί μια εκδήλωση διαγωνιστικού χαρακτήρα αλλά μια κυριακάτικη βόλτα για μεγάλους και μικρούς ξανθιώτες στους δρόμους της πόλης. Κεντρικό μήνυμα του φετινού ποδηλατικού γύρου είναι «το ποδήλατο στην πόλη» ως καθημερινό μέσο μετακίνησης, άθλησης και ψυχαγωγίας, ως λύσης για την κίνηση στην πόλη σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, φιλικής προς το περιβάλλον.

6/9/10

Χιλή: Ξεκίνησε η διάνοιξη δεύτερου πηγαδιού στο ορυχείο Σαν Χοσέ

Ξεκίνησε χθες η επιχείρηση διάνοιξης ενός δεύτερου πηγαδιού με ένα νέο γεωτρύπανο στο ορυχείο Σαν Χοσέ της Χιλής όπως βρίσκονται παγιδευμένοι σε βάθος 700 μέτρων, εδώ και ένα μήνα 33 μεταλλωρύχοι.

Τα σταυρόλεξα καθυστερούν την εκδήλωση άνοιας και Αλτσχάιμερ

Οι νοητικές δραστηριότητες, όπως το λύσιμο σταυρόλεξων και παζλ ή το διάβασμα, μπορεί να καθυστερήσουν την εμφάνιση άνοιας και Αλτσχάιμερ στα άτομα της τρίτης ηλικίας, όμως από τη στιγμή που η πάθηση εκδηλωθεί, θα ακολουθήσει ταχύτερη επιδείνωση, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Έσπασαν τα τηλέφωνα για το κόψιμο του τσιγάρου!

Ημέρες δόξας γνωρίζει η… αντικαπνιστική τηλεφωνική γραμμή «1142» του υπουργείου Υγείας.

Είναι ενδεικτικό ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2010 οπότε τέθηκε σε εφαρμογή η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στην χώρα μέχρι και εχθές, ο τετραψήφιος αριθμός δέχθηκε περισσότερες από 22.000 κλήσεις από ενδιαφερόμενους που ζητούσαν ως επί το πλείστον λεπτομέρειες για τα νέα μέτρα.

1/9/10

Την Παρασκευή η μεγάλη συναυλία των U2 στο ΟΑΚΑ




Στην τελική ευθεία έχει μπει η Αθήνα για τη μεγάλη συναυλία των U2 την Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου, στο ΟΑΚΑ. Περισσότερα από τα μισά εισιτήρια που εκδόθηκαν έχουν πουληθεί,

Δωρεάν εξέταση για τον καρκίνο του στήθους στο Σύνταγμα..13 και 14 Σεπτεμβρίου

P1020374
Η εκστρατεία «Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους» θα υλοποιήσει το μεγαλύτερο «Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης» στην διάρκεια της 9χρονης δράσης της, με σκοπό την ενημέρωση των γυναικών για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του στήθους.
Στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, στην Αίθουσα του Σταθμού Μετρό στο Σύνταγμα, από τις 8.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ εξειδικευμένοι ιατροί από τα νοσοκομεία «Μεταξά» και «Ιπποκράτειο», σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, θα εξετάσουν τις γυναίκες που θα προσέλθουν,