1

2

3

4

5

31/1/11

Έπεσε από 300 μέτρα ....Τον βρήκαν όρθιο να διάβάζει χάρτη

Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκε ομάδα διασωστών στη Σκοτία. Ένας ορειβάτης έπεσε από βουνό ύψος 305 μέτρων. 


Όταν τον βρήκαν στεκόταν στα δύο του πόδια και διάβαζε τον χάρτη.


Σύμφωνα με το BBC...

Πουλάνε όσο όσο ακίνητα!!!




Το… μνημόνιο κοινωνικές τάξεις δεν κοιτά όπως φαίνεται, γι’ αυτό και αρκετοί πλούσιοι με πανάκριβα σπίτια και...
 μαγευτικές βίλες βρίσκονται στριμωγμένοι και αποφάσισαν να πουλήσουν μέρος της περιουσίας τους. Τους τελευταίους μήνες σε μεγάλα μεσιτικά γραφεία καταφτάνουν φάκελοι με ακίνητα μεγάλης αξίας σε ακριβές περιοχές της Αθήνας, κι όχι μόνο.
Πρόκειται κυρίως για πολυτελή σπίτια που ανήκουν είτε σε γνωστούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, επιχειρηματίες είτε ακόμη και σε πλούσιους που δεν έχουν απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης. Golden boys της χρυσής εποχής του Χρηματιστηρίου που επένδυσαν σε ακίνητα και τώρα έχουν ξεπέσει.

Ιδιοκτήτες εταιρειών που βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας και πουλάνε όσο όσο ακίνητα για να αποπληρώσουν δάνεια. Αλλά και ιδιοκτήτες σπιτιών με τεράστιο πλέον κόστος συντήρησης, τα οποία εν μέσω κρίσης δεν είναι καθόλου ελκυστικά.
Ζητούν εχεμύθεια
Στα μεσιτικά γραφεία οι φάκελοι με τα ακίνητα επωνύμων φτάνουν κατά κύριο λόγο μέσω δικηγορικών γραφείων και πάντα με την ένδειξη «απαιτούμε εχεμύθεια».

30/1/11

Συνεχίζουν την απεργία πείνας οι μετανάστες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία πείνας είναι οι 237 μετανάστες που βρίσκονται από τα ξημερώματα της Παρασκευής σε κτίριο της οδού Ηπείρου, καθώς και οι 50 στην Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας τη νομιμοποίησή τους.

Στην Αθήνα, οι 22 μετανάστες, οι οποίοι μέχρι πρότινος στεγάζονταν σε χώρους αλληλεγγύης, μεταφέρθηκαν και αυτοί στο κτίριο της οδού Ηπείρου, προκειμένου να ............

Τεχνολογία «stealth» για υποβρύχια!

 



 Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως, σε καλό δρόμο βρίσκονται οι έρευνες για την ανάπτυξη τεχνολογίας απόκρυψης υποβρυχίων από τα σόναρ!


Την έρευνα προωθούν επιστήμονες του πανεπιστημίου του Ιλινόις, στις ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν αναπτύξει και παρουσιάσει έναν «ακουστικό – ηχητικό μανδύα», ο οποίος αποκρύπτει το ίχνος των υποβρυχίων αντικειμένων (βλ. υποβρύχια) από τα σόναρ και άλλα υπερηχητικά κύματα



Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας είναι ο καθηγητής Νίκολας Φανγκ, ο οποίος δήλωσε ότι η ανακάλυψη αποτελεί πραγματικά αποκύημα επιστημονικής φαντασίας, η οποία μετατρέπεται σε πραγματικότητα, χωρίς να πρόκειται για τρικ με… το ραβδί του Χάρι Πότερ!

Ύπνος στα... άκρα!

Οι αναρριχητικές άρχισαν να διανυκτερεύουν στα βράχια στη δεκαετία του 50. Στην αρχή έψαχναν για άνετες εσοχές στο βουνό που χρησίμευαν ως κρεβάτι, αλλά τώρα χρησιμοποιούν κρεμαστά συστήματα σκηνής που ονομάζονται portaledges. Έχουν σχεδιαστεί ειδικά για ορειβάτες που περνούν αρκετές μέρες και νύχτες πάνω στα απόκρημνα βράχια κατά την διάρκεια της ανάβασης τους.

29/1/11

Τσιγγάνες ντυμένες καλόγριες εξαπατούν ηλικιωμένους!!

Κυκλοφορούν ντυμένες στα μαύρα, κρατώντας μικρές εικόνες, κομποσκοίνια και σταυρουδάκια και σπέρνουν τον πανικό κυρίως στα χωριά του Νομού Ηρακλείου, εξαπατώντας ηλικιωμένους και ανυποψίαστους ανθρώπους.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τόλμη...

Συμφωνεί με το φράχτη στον Έβρο η Γαλλία

Καλή ιδέα χαρακτήρισε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Λοράν Βοκιέ, το σχέδιο για κατασκευή φράκτη στον Έβρο.


«Αν δεν προστατεύσουμε τα ευρωπαϊκά σύνορά μας, θα γίνουν σουρωτήρια. Από το σημείο αυτό περνά κάθε χρόνο το 70% των λαθρομεταναστών» σημείωσε ο Βοκιέ, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.


Πρόσθεσε επίσης ότι...

28/1/11

Τρία μπουκάλια ουίσκι ενός αιώνα

Τρία μπουκάλια ουίσκι ενός αιώνα επέστρεψαν από την Ανταρκτική στη Σκωτία!
Τρία μπουκάλια ωριμασμένου ουίσκι επέστρεψαν στη Σκωτία μετά έναν αιώνα παραμονής στην Ανταρκτική.
Τα μπουκάλια συνδέονται με τον διάσημο εξερευνητή Έρνεστ Σάκελτον και την
εξόρμησή του στον Νότιο Πόλο το 1907.

27/1/11

Bloomberg: Την σκότωσε, έζησε σε απομονωμένο νησί ,έκανε πλαστική και στο τέλος έγραψε και βιβλίο

 
Την σκότωσε, έζησε σε απομονωμένο νησί ,έκανε πλαστική και στο τέλος έγραψε και βιβλίο
Ένας Ιάπωνας ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της Βρετανίδας εκπαιδευτικού Lindsay Hawker έχει...

Η κινέζικη ανάπτυξη σε 2 φωτό...

Μιλάμε για "Κινέζικο δράκο", για τεράστιους ρυθμούς ανάπτυξης, για οικονομικό γίγαντα κτλπ.
Οι περισσότεροι από μας έχουν άμεση γνώση γιαυτό το θέμα, απλά παρατηρώντας τα κινέζικα μαγαζιά να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια...

Δείτε όμως και δυο φωτογραφίες τραβηγμένες στο ίδιο ακριβώς σημείο στη Σαγκάη για να δείτε το θέμα κι από άλλη, μεγαλειώδη διάσταση:



Δείτε την απέναντι όχθη του Γιανγκ Τσε, πως ήταν έρημη το 1990 και πώς είναι σήμερα...

26/1/11

ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ-ΑΝΕΚΔΟΤΑ

Έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ (26.1.11)

Έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ (26.1.11)Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη νύχτα της Πέμπτης 27-1-2011 στα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες , τα χιόνια σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο και τους θυελλώδεις νοτιοανατολικούς άνεμους που στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.

ΖΩΑΚΙΑ στα ΧΕΙΛΑΚΙΑ


Όμορφα ζωγραφισμένα χείλη, μεταμορφώνοντας αυτό το μέρος του σώματος σε καταπληκτικά έργα τέχνης.......

Τρίτη 25 - Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011: Απεργίες ΟΣΕ και προαστιακού

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει ότι, παρά την αναστολή των κινητοποιήσεων από την Π.Ο.Σ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών) για την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011, εξακολουθούν να ισχύουν οι παρακάτω μεταβολές στα δρομολόγια του Σιδηροδρόμου και του Προαστιακού, καθώς η ΠΕΠΕ (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης) αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία για τις ίδιες ημέρες:
Την Τρίτη 25.01.2011 (προηγούμενη ημέρα της απεργίας)
1. Μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης – Αθήνας
Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια :
  • IC 74, IC 75, 604, 504, 505
  • Το δρομολόγιο 605 καταργείται στη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα
  • Το δρομολόγιο 614 καταργείται στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη – Δίκαια
2. Μεταξύ Αθήνας – Χαλκίδας – Αθήνας
Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια:
  • 1558, 2530, 2533
3. Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας – Θεσσαλονίκης
Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια:

Επίθεση σε φορτηγό πλοίο - Απήχθη Ελληνας ναυτικός

Ένοπλη επίθεση δέχθηκε το φορτηγό πλοίο «Περσέας», σημαίας Αγίου Βικεντίου, ενώ βρισκόταν στο αγκυροβόλιο Όννε της Νιγηρίας.

Σύλληψη 23χρονου με χειροβομβίδα στη Κηφισία ...την συνδέουν με γιάφκα !


Ένας 23χρονος άνδρας συνελήφθη νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στην Κηφισιά μετά από τυχαίο έλεγχο που του έκαναν οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.Όπως έγινε γνωστό πάνω του βρέθηκε μια χειροβομβίδα, ένα πιστόλι και ένα στυλό-κάμερα. Μαζί του βρισκόταν και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος διέφυγε της σύλληψης και οι αστυνομικοί τον αναζητούν.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην υπόγεια διάβαση της οδού Ελαιών, η οποία περνά κάτω από την Εθνική Οδό.

Πες μου πώς φλερτάρεις, να σου πω αν έχεις σουξέ...


Σπας το κεφάλι σου γιατί δεν έχεις το σουξέ που έχουν άλλες στο φλερτ και στην προσέγγιση των αρσενικών; Αναρωτιέσαι τι έχεις κάνει λάθος και όλο σου "την πέφτουν" οι πιο άκυροι υποψήφιοι; Μήπως φταίει ο τρόπος που φλερτάρεις; Μάθε ποιοί τύποι φλερτ υπάρχουν και κάνε το τεστ για να μάθεις που ανήκεις κι εσύ! Η πραγματικότητα: Το φλερτ μπορεί να είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλή διασκέδαση, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που υποστηρίζει ότι η επιτυχία ενός φλερτ εξαρτάται ως ένα βαθμό από την εικόνα που έχει κάποιος για το "προσωπικό του ύφος" στο φλερτ, όπως μεταδίδει το "ABC"!
Η έρευνα: Είτε κάποιος προτιμάει να πλησιάζει έναν άγνωστο σε ένα μπαρ, είτε να καθίσει και να περιμένει το αντικείμενο του πόθου του να πλησιάσει, είναι χαρακτηριστικά, που αν κάποιος τα αναγνωρίσει στον εαυτό του θα τον βοηθήσουν στη συνέχεια να αντεπεξέλθει στις ανάγκες μίας σχέσης, σύμφωνα με τον Τζέφρι Χολ (Jeffrey Hall), επίκουρο καθηγητή Επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο του Κάνσας.

Λακωνία: Νεκροταφείο ψαριών ο ποταμός Ευρώτας!

Τις τελευταίες μέρες, ξεβράζονται νεκρά ψάρια από τον Ευρώτα, εξαιτίας της ρύπανσης των νερών του ποταμού...
Αυτό επισημαίνεται σε ψήφισμα διαμαρτυρίας εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, από τα παρόχθια χωριά του δήμου Ευρώτα, στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας.
Στο ψήφισμα καταγγέλλουν ότι
ο ποταμός Ευρώτας, το δέλτα του οποίου "αποτελεί έναν από τους τελευταίους σημαντικούς υγροβιότοπους στη νότια Ελλάδα, που περιλαμβάνεται στο δίκτυο Νatura", ενώ από τα νερά του υδρεύονται οικισμοί και αρδεύεται ένα μεγάλο μέρος της καλλιεργήσιμης έκτασης στη Λακωνία "έχει εγκαταλειφθεί και κινδυνεύει από την αδιαφορία των αρχών και τα οικονομικά συμφέροντα".

25/1/11

Ποιοι δικαιούνται άτοκα δάνεια και επιδότηση για επισκευές


Ξεκινά από την 1η Φεβρουαρίου το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ όπως ανακοίνωσε η υπουργός ΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη.
Το πρόγραμμα αφορά εκείνους που θέλουν να κάνουν παρεμβάσεις στις κατοικίες με οικοδομική άδεις πριν τις 31 Δεκεμβρίου του
1979.
Με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να ενταχθούν στο Πρόγραμμα, τα κριτήρια και τα κίνητρα του Προγράμματος έχουν βελτιωθεί.Πλέον η ανώτατη επιλέξιμη τιμή ζώνης ανέρχεται σε 1.750 €/τ.μ, ενώ τα εισοδηματικά όρια των τριών κατηγοριών ωφελουμένων και τα αντίστοιχα κίνητρα μεταβλήθηκαν όπως παρακάτω:

ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ


Κατά το Λεξικό Webster Τηλεματική είναι "ο συνδυασμός των τηλεπικοινωνιών με την πληροφορική. Επικοινωνία δεδομένων μεταξύ συστημάτων και συσκευών"[1]
Ο ορισμός φαίνεται να καλύπτει την περιγραφή και την έννοια της Τηλεματικής, ωστόσο δεν καλύπτει την κατανόηση από την πλευρά του καθημερινού χρήστη των πληροφορικών συστημάτων, έτσι επιχειρείται η διατύπωση του ορισμού της ως:
"κάθε ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ υπολογιστικών συστημάτων που συνδέονται μεταξύ τους με τηλεπικοινωνιακές γραμμές".
Ως τηλεπικοινωνιακές γραμμές θεωρούνται κυρίως οι γραμμές της τηλεφωνικής σύνδεσης, σε όλες της τις μορφές. Περιλαμβάνει, συνεπώς, τις απλές τηλεφωνικές γραμμές (που συνδέουν τα τηλέφωνα μεταξύ τους, τις ενοικιασμένες γραμμές τις μοιρασμένες γραμμές, τις μικροκυματικές συνδέσεις, τις δορυφορικές γραμμές[, τις ραδιοφωνικές ζεύξεις και κάθε άλλη μορφή απομακρυσμένης σύνδεσης ήχου ή ψηφιακών δεδομένων
Ως δεδομένο θεωρείται κάθε είδους μεταβολή που έχει καταγραφεί. Είναι προφανές ότι περιλαμβάνει και κάθε καταγραφή που δεν αντιπροσωπεύει πραγματική μεταβολή, όπως δεν περιλαμβάνει τις μεταβολές που δεν έχουν ήδη καταγραφεί. Με άλλα λόγια δεδομένο είναι οτιδήποτε έχει ήδη καταγραφεί, ανεξάρτητα αν είναι ψευδές ή αληθές. Αυτή η ευρεία έννοια των δεδομένων, στην περίπτωση των υπολογιστικών συστημάτων προσδιορίζεται στην ψηφιακή καταγραφή σε ένα υπολογιστικό σύστημα. Σαν ψηφιακή καταγραφή εννοείται κάθε μεταβολή στα ψηφία που σε δυαδική μορφή αποτελούν το πληροφορικό σύστημα.

Έννοια της Τηλεματικής

Ως έννοια της τηλεματικής πρέπει αρχικά να θεωρήσουμε την εφαρμογή του ορισμού της. Πράγματι αυτή η έννοια κυριαρχεί, όπως αναμένεται από κάθε ορισμό, δηλαδή να καλύπτει την έννοια την οποία περιγράφει. Αυτό όμως δεν εξηγεί ούτε τους λόγους που αναπτύχθηκε τη τεχνολογία, ή η επιστήμη, της τηλεματικής, ούτε τους τρόπους με τους οποίους επιτυγχάνεται. Έτσι, είναι απαραίτητη η πλαισίωση του ορισμού με τις αιτίες ανάπτυξής της, τις ανάγκες που καλείται να καλύψει και τους τρόπους που αντιμετωπίζει τις ανάγκες.
Η χρήση των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, σαν μέσο σύνδεσης των υπολογιστικών συστημάτων, άρχισε ως ιστορική ευκολία και αναπτύχθηκε βήμα - βήμα, χωρίς να αναθεωρεί την αρχική ευκολία, παίρνοντάς την σαν δεδομένη.

Porshe ... made in Κατερίνη


Πιστές απομιμήσεις πολυτελών αυτοκινήτων κατασκευάζει μια βιοτεχνία στην Κατερίνη που έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον των ξένων αγοραστων Ο Ηλίας Γαγανέλης και οι συνεργάτες του στη βιοτεχνία της επαρχιακής πόλης κατασκευάζουν ρεπλίκες πολυτελών αυτοκινήτων της δεκαετίας του ΄50.

24/1/11

Ξεφορτωθείτε την πρώην σας στο Facebook...


...παραμένοντας όμως φίλοι!
Χωρίσατε, δεν τη διαγράψατε αλλά δε θέλετε και να τη βλέπετε να σέρνεται στο facebook με ποσταρίσματα αναρτήσεις καψουροτράγουδα και κλαψουρίσματα; Εχουμε τη λύση!

Προς το παρόν, το Facebook επιτρέπει κάτι τέτοιο μόνο εφόσον...

ENA NEO BLOG : http://www.readallblogs.blogspot.com



ENA NEO BLOG ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ BLOG ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ.


http://www.readallblogs.blogspot.com

Τρίκαλα: Κατέβηκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους


Ξεκίνησαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ στη Θεσσαλία με συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι αγρότες άφησαν τα χωράφια και πήραν τα πανό και τα τρακτέρ τους μέχρι την κετρική πλατεία Τρικάλων όπου ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις τους. Ο Απόστολος Θωμόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων "Η Άνοιξη", έκανε λόγο για γενικευμένη "επίθεση" σε όλα τα μέτωπα και σε όλους τους συντελεστές που καθορίζουν την ύπαρξη των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών.

218 Θεσσαλονικείς κατήγγειλαν το Facebook

Ανησυχητικά είναι τα στατιστικά δεδομένα που προκύπτουν από τον αριθμό των καταγγελιών που έχει δεχθεί η οργάνωση ΝΕΟΙ αναφορικά με το διαδίκτυο τη χρονιά που μας πέρασε. 


Συγκεκριμένα ο συνολικός αριθμός ανήλθε στις 218 καταγγελίες από τις οποίες...



ένα ποσοστό της τάξης του 47% προήλθε από άνδρες ηλικίας 20-36, ένα ποσοστό 12% από άνδρες 36-49 ετών, ένα ποσοστό 3% από γονείς και ένα ποσοστό 38% από γυναίκες ηλικίας 22-33 ετών. 



Ο αριθμός των καταγγελιών είναι πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με τις περασμένες χρονιές 2008 και 2009 και μάλιστα σε ποσοστό 100% και οι τάσεις συνεχίζουν να είναι ιδιαίτερα αυξητικές.


Αναλυτικά τα θέματα και τα ποσοστά των καταγγελιών: 


1. Από τις 218 καταγγελίες το 72% αφορά σε παραβάσεις προσωπικών δεδομένων σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης συγκεκριμένα στο facebook. 

"Δεν θα αυξηθούν ξανά οι συντελεστές ΦΠΑ"



Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία υποστήριξε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να "επιβαρυνθούν μαζικά μισθωτοί και συνταξιούχοι", ενώ τόνισε πως δεν θα αυξηθούν ξανά οι συντελεστές ΦΠΑ. "Τα προγράμματα προσαρμογής που έχουν....

23/1/11

Αστυφύλακας των ΜΑΤ αυτοκτόνησε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ


Σοκ προκαλεί η είδηση ότι νεαρός αστυφύλακας των ΜΑΤ αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο μέσα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.Ο νεαρός αστυφύλακας ήταν 27 με 28 ετών και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έδωσε...

Στάση εργασίας τη Δευτέρα στα λεωφορεία


Συνεχίζεται η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού από τη Δευτέρα, καθώς οι οδηγοί τραβούν χειρόφρενο από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου οδηγών της ΕΘΕΛ, θα συμμετάσχουν στη γενική τους συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την
περαιτέρω στάση τους.

Κάθε δευτερόλεπτο οι Ελληνες επιβαρυνόμαστε Χίλια 1000 ευρώ



Σύμφωνα με το «ρολόι» του Χρέους: Mία απεικόνιση του προβλήματος και της δυναμικής εξέλιξής του

Το “ρολόι του χρέους” (debt clock) αποτελεί μία επινόηση του αμερικανού Seymour Durs, ο οποίος, το 1989 δημιούργησε μία μεγάλη ηλεκτρονική κατασκευή συνεχούς μεταβαλλόμενης απεικόνισης του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ, κοντά στην Times Square της Νέας Υόρκης.  Από τότε, έχουν κατασκευασθεί πολλά παρόμοια “ρολόγια”, τόσο για το χρέος των ΗΠΑ, όσο και για το χρέος άλλων χωρών. Το “ρολόι χρέους” που φιλοξενεί το eurocapital.gr (στο δεξί μέρος της κεντρικής σελίδας), αποτελεί την πρώτη κατασκευή διαρκούς παρακολούθησης του χρέους σε ελληνικό site. Το “ρολόι του χρέους” δε συνιστά έναν επιστημονικό τρόπο στιγμιαίου και διαρκούς υπολογισμού. Η παρατηρούμενη μεταβολή βασίζεται στην πρόβλεψη που έχει γίνει για την εξέλιξή του σε κάποια χρονική στιγμή στο μέλλον. (Ανάλογα με τα στοιχεία που είναι κάθε φορά διαθέσιμα, αναπροσαρμόζονται και οι προβλέψεις και συνεπώς και η ταχύτητα μεταβολής του).

Μη δώσεις φακελάκι. Κατήγγειλέ το!



«Πλήρωσε και θα εξυπηρετηθείς…». Αυτή είναι η κυρίαρχη αντίληψη που επικρατεί στο σύστημα υγείας στη χώρα μας, αφού καθημερινά πραγματοποιείται πλήθος παρανομιών και διακίνησης «μαύρου χρήματος» χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο...
Αποτέλεσμα είναι ακόμα και την ώρα που η κυβέρνηση ζητάει από τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα να σφίξουν το ζωνάρι, κάποιοι να γίνονται ακόμη πλουσιότεροι χάριν των ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρουν και παράλληλα να διαφεύγουν της φορολογίας.
Οπως προκύπτει από μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 2.741 άτομα σε όλη τη χώρα, 3 στους 10 πολίτες που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες δημόσιας υγείας αναγκάστηκαν να καταβάλουν «μαύρο χρήμα» από την τσέπη τους, δηλαδή φακελάκι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, στις περισσότερες μάλιστα περιπτώσεις έπειτα από απαίτηση των γιατρών.
Στην έρευνα διαπιστώνεται ότι οι παραοικονομικές συναλλαγές ανέρχονται σε 32,4% των περιπτώσεων στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ όλα τα χρήματα που καταβάλλονται στις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (κέντρα υγείας του ΕΣΥ και πολυϊατρεία των ασφαλιστικών ταμείων) διαφεύγουν των επίσημων καταγραφών δεδομένου ότι δεν προβλέπεται τιμολόγηση υπηρεσιών. Ετσι στα κέντρα υγείας η παραοικονομία αγγίζει το 12,2% και στα πολυϊατρεία των ασφαλιστικών ταμείων το 10,6%.
Και στον ιδιωτικό τομέα της υγείας όμως, όπου ούτως ή άλλως πρέπει κανείς να πληρώσει από την τσέπη του, η παραοικονομία ανθεί. Το «μαύρο χρήμα» κυμαίνεται στις ιδιωτικές κλινικές στο 13,5% των περιπτώσεων, στα διαγνωστικά ιδωτικά κέντρα στο 19%, ενώ στους ιδιώτες ιατρούς και οδοντιάτρους στο 36%.
Οι έλληνες ασθενείς παρ’ ότι υποτίθεται ότι απολαμβάνουν ένα δημόσιο και ελεύθερο για όλους σύστημα υγείας, στην πράξη έχουν πολλές δυσκολίες. Η καταβολή του «μαύρου χρήματος» γίνεται κυρίως για να διευκολυνθεί η πρόσβαση και να μειωθεί ο χρόνος αναμονής.
Το ζητούν οι γιατροί
Οπως προκύπτει από την έρευνα, 8 στους 10 ασθενείς που έδωσαν άτυπα χρήματα σε δημόσιο νοσοκομείο, το έπραξαν για να μπορέσουν να νοσηλευθούν και να μειώσουν το χρόνο αναμονής σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Επίσης, 2 στους 10 που πλήρωσαν «φακελάκι», το έκαναν για να τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης.

«Σας παρακαλώ... δώστε μου $1 εκατ.! Και του έδωσαν!


Θέλεις ένα εκατομμύριο δολάρια; Απλά ζητά να σου το χαρίσουν. Ο Κρεγκ Ρόουιν το έκανε… και το πέτυχε.! «Γειά, είμαι ο Κρέγκ Ρόουιν. Αν δεν είσαι εκατομμυριούχος, ή φίλος εκατομμυριούχου, κλείσε το βίντεο. Δεν είναι για σένα είναι μόνο για εκατομμυριούχους.» λέει στην αρχή του βίντεο που ανέβασε στο you tube o Kρεγκ.

ΔΕΙΤΕ: Το πρόγραμμα του Πατρινού Καρναβαλιού


Συνέντευξη τύπου για το καρναβάλι δόθηκε χθες το μεσημέρι. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεσμού κ. Χρυσικόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Θα είναι ένα Καρναβάλι που δεν θα λείπει τίποτα αλλά θα διεξαχθεί με την απαιτούμενη λιτότητα λόγω των συνθηκών. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην γίνει Καρναβάλι γιατί εκτός από την διασκέδαση το Πατρινό Καρναβάλι είναι η Βαριά Βιομηχανία της Πόλης. Η τελετή Έναρξης δεν θα μεταδοθεί απευθείας αυτό το Σάββατο αλλά το επόμενο στις 20:15 λόγω οικονομικών προβλημάτων. Επειδή δεν ήμασταν γνώστες του badget βαδίσαμε στα βήματα της περικοπής. Το ποσό που διατίθεται φέτος για το Πατρινό Καρναβάλι είναι.....

21/1/11

Ελληνική ταινία βρίσκεται μια ανάσα πριν το Όσκαρ


Μια ανάσα πριν από την πεντάδα των υποψηφίων για το Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας έχει φτάσει η ελληνική υποψηφιότητα με τον πολυβραβευμένο «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου. Η ελληνική ταινία κατάφερε να περάσει στην δεύτερη φάση, καθώς η Ακαδημία Κινηματογράφου την επέλεξε μαζί με άλλες οκτώ για να προκριθεί στην δεύτερη φάση, από την οποία τα μέλη της Ακαδημίας θα κληθούν να επιλέξουν την προσεχή Τρίτη την τελική πεντάδα.

Πέρα από τον «Κυνόδοντα», οι υπόλοιπες οκτώ ταινίες που έχουν περάσει στην δεύτερη φάση για το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας είναι οι «Hors la Loi» (Αλγερία), Confessions» (Ιαπωνία), «Incendies» (Καναδάς), «In a Better World» (Δανία), «Biutiful» (Μεξικό) , «Simple Simon» από τη Σουηδία, «LifeaboveAll» (Νότιος Αφρική) και «TambienlaLluvia» (Ισπανία). Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά 66 ταινίες έχουν καταθέσει υποψηφιότητα στην φετινή διοργάνωση, κάτι που σημαίνει ότι ο «Κυνόδοντας» ήδη έχει καταφέρει να αποκλείσει 57 ταινίες.

"Δεν συζητάμε μείωση της τιμής των διοδίων" Επίσημη ανακοίνωση της κοινοπραξίας "Γέφυρα ΑΕ"

Διαψεύδει η κοινοπραξία "Γέφυρα ΑΕ" που εκμεταλλεύεται τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Δημόσιο για τη μείωση της τιμής των διοδίων.


"Καμία συζήτηση δεν έχει γίνει με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, η οποία να συνδέει τη μείωση των τιμών διέλευσης με την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης του έργου", τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας με αφορμή δημοσιέυματα των τελευταίων ημερών.


Όπως επισημαίνει η κοινοπραξία...

Το νέο σήμα της ΝΔ


Πράσινο, μπλέ και πορτοκαλί είναι τα χρώματα του νέου σήματος της Νέας Δημοκρατίας.. Χρώματα όμοια με αυτά που είχε το σήμα της "Πολιτικής Άνοιξης".. Δεν είναι τυχαίο επομένως που κατηγορούν τον Σαμαρά πως θέλει την Νέα Δημοκρατία στα πρότυπα του παλιού του...

Στήνουν κάλπες για τις 3 Απριλίου 2011 !


Μεγάλο πλέον είναι το ενδεχόμενο εκλογών μέσα στην Άνοιξη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές! Σε συνομιλία που είχαμε με ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, μας ενημέρωσε ότι ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, δέχεται εισηγήσεις να πάει σε εκλογές τον Απρίλη.

20/1/11

Έλενα Ακρίτα : κατέθεσε αγωγή κατά 19χρονου blogger

Αγωγή κατά ενός νεαρού διαχειριστή forum κατέθεσε η Έλενα Ακρίτα, η οποία είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούσε εκείνος τόσο για την ίδια όσο και για την οικογένειά της.

Η Ηδικηγόρος της σεναριογράφου, Χριστίνα Παναγουλέα, μίλησε σε μεσημεριανή εκπομπή του ALTER, όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως η εντολέας της είναι άτομο που προασπίζεται την ελευθερία του λόγου, μια ελευθερία όμως που έχει και όρια, αυτά της προστασίας της προσωπικότητας του ατόμου.

Χανιά: Αυτοκτόνησε πέφτοντας από το παράθυρο του νοσοκομείου!

http://www.newsit.gr/files/Image/00-ARTEMIS/20-01-2011/resized/xania_649_355.jpg

Βουτιά στο κενό από τον τέταρτο όροφο έκανε ένας 60χρονος που νοσηλευόταν στο Γ.Ν. Χανίων...

Ο άτυχος 60 χρόνος νοσηλεύοταν σε θάλαμο της Β' Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου που βρίσκεται στον τέταρτο όροφο.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr ο αυτόχειρας είχε εισαχθεί τα ξημερώματα έχοντας καταναλώσει υπερβολική δόση φαρμάκων. Ο διοικήτης του Νοσοκομείου Χαράλαμπος Δουλγεράκης δήλωσε σχετικά με το περιστατικό:

Παπαγεωργό αποτελειώσεις!! Άφησπουλε να χαίρεσαι τα έργα σου εσύ και η παρέα σου!! Είχες αφήσει την πόλη έτσι κι αλλιώς να ρημάξει, φεύγοντας είπες να τηνες μια πόλη 1,5+ εκ. πολιτών με 7 (!!!!) απορριμματοφόρα!! Και μετά απ' όλα αυτά, έχεις ακόμα τα μούτρα να μιλάς και να ρίχνεις αλλού τις ευθύνες...!!!




Τα πρώτα οχήματα του στρατού βγήκαν την Πέμπτη στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν στην επιχείρηση καθαρισμού της πόλης από τα σκουπίδια, μετά την πρόταση του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη.


Πρόκειται για οχήματα από το Γ' Σώμα Στρατού με χειριστές στρατιωτικούς, οι δε εργάτες που...

Το περπάτημα διώχνει...τσιγάρο και κιλά


Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από μια κακή συνήθεια ή να μειώσετε το φαγητό για να αδυνατίσετε, δοκιμάστε ένα απλό τρικ: να κάνετε μια βόλτα. Μελέτες έχουν δείξει ότι μια σύντομη βόλτα με γρήγορο βήμα μπορεί να μειώσει σημαντικά τη λαχτάρα για ένα τσιγάρο ή για κάτι παχυντικό, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».
Σε μια μελέτη του 2008, επιστήμονες επιστράτευσαν ομάδα εθελοντών οι οποίοι καθημερινά έτρωγαν τουλάχιστον δύο κομμάτια σοκολάτα και τους ζήτησαν να το αποφύγουν επί τρεις ημέρες. Στη συνέχεια, τους χώρισαν σε ομάδες, τους υπέβαλαν σε στρεσογόνα τεστ και άρχισαν να τους δελεάζουν με σοκολάτες.

ΙΜΙΑ 1996 - η αθέατη σκηνοθετημένη πλευρά

 
Τσιλιμίγκρα Μελίνα
φοιτήτρια Νομικής Aθηνών

Έρχονται συχνά πυκνά μέρες βαριές για το ελληνικό έθνος ανά διαστήματα..Μέρες όπου ο Έλληνας καλείται εκ καθήκοντος και εκ περισσείας υπερηφάνειας και τιμής να υπερασπιστεί και να αγωνισθεί για τα εδαφικά του κεκτημένα και δικαιώματα...ημέρες θάρρους, ημέρες θρήνου.. Και άλλες κατα τις οποίες....
προσήκει τοις Έλλησι ενθυμηθήναι των άγριων λεπτών κατασπάραξης της ελληνικής σάρκας και ιστορίας..
Σαν ξεχνά κανείς τέτοια γεγονότα γίνεται αναπάντεχο πιόνι ενός ευρύτερου σκακιστικού τεχνάσματος που ανήκει σε μια άμορφη εξευγενισμένη πολλάκις θεότητα που πολλοι προσκυνούν το δίχως άλλο που ονομάζεται διεθνοποίηση και εκχέρσωση κάθε εθνικής συνειδησης και ταυτότητος αντικαθιστώντας τες με συνειδητότητα ( η κατάσταση του μη νου) και σε μια συνείδηση χωρίς υποκείμενο..χωρίς Πατρίδα..
Στα τέλη κάθε Ιανουαρίου από το 1996 και εφ'εξής θυμόμαστε και αναθεωρούμε γεγονότα και ρηματικές διακοινώσεις...θρηνούμε μαζί με τις οικογένειες των τριών γενναίων αθανάτων και συν-Ελληνων μας που δέχτηκαν για νεκρικό κρεβάτι τους την αγκαλιά του Ποσειδώνα εν τη διαρκεία ενός απέθαντου θανάτου..
Όλα άρχισαν με την εξής αφορμή: Στις 26 Δεκεμβρίου 1995 το τουρκικό φορτηγό πλοίο "Φίγκεν Ακάντ" προσαράζει στις βραχονησίδες Ίμια. Ο Τούρκος πλοίαρχος ισχυρίζεται ότι βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα και αρχικά αρνείται να δεχθεί βοήθεια από ελληνικά μέσα έρευνας και διάσωσης. Δύο ημέρες αργότερα ελληνικά ρυμουλκά απεγκλωβίζουν το τουρκικο πλοίο και οδηγείται στη Τουρκία. Αργότερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκδίδει ρηματική διακοίνωση (ανεπίσημο διπλωματικό έγγραφο ή καλύτερα σημείωμα χωρίς υπογραφή διατυπωμένο σε γ' πρόσωπο εν αντιδιαστολή με την υπογεγραμμένη διακοίνωση που είναι διατυπωμένη σε α' πρόσωπο) στην οποία τα Ίμια χαρακτηρίζονται ως τουρκικό έδαφος. Και η Ελλάδα χαλαρή και ανενόχλητη όπως τελευταία με τις ακίνδυνες διελέυσεις και τις "φιλικές" εναέριες παραβιάσεις μετα από 12 ημέρες ξυπνά και σκέφτεται να απορρίψει τους ισχυρισμούς του τουρκικού ΥΠ.ΕΞ. με άλλη ρηματική διακοίνωση , στην οποία αναφέρεται η συνθήκη των Παρισίων του 1947 με την οποία οι βραχονησίδες Ίμια παραχωρήθηκαν από την Ιταλία στην Ελλάδα κατα την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων.
Eν τω μεταξύ ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπίλ Κλίντον σε επιστολή του προς τον Ελληνοαμερικανό γερουσιαστή αναφέρει : Φοβάμαι θερμό επεισόδιο.

17/1/11

Τετράωρη στάση εργασίας στο Δημόσιο

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 8.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι της Πέμπτης, 20 Ιανουαρίου 2011, για τους εργαζόμενους που απασχολούνται με συμβάσεις στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εξήγγειλε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ. Στάση εργασίας τις ίδιες ώρες έχει προκηρύξει για την Πέμπτη και ΑΔΕΔΥ, ενώ την ίδια μέρα στις 9 το πρωί οι συμβασιούχοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στον 'Αρειο Πάγο, όπου στη διευρυμένη Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα συζητείται η υπόθεση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Εκτός από τη στάση εργασίας της Πέμπτης η η Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, αποφάσισε νέο κύκλο κινητοποιήσεων που ξεκινούν με συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 και κορυφώνονται με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί επίσης τους εργαζομένους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια, εναντίον των αλλαγών που προωθεί η Κυβέρνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.








 http://www.i-reportergr.com/2011/01/blog-post_8264.html#ixzz1BK0PVHbr

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη Βραζιλία


Τους 640 έφτασαν σήμερα οι νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν κατολισθήσεις λάσπης και πλημμύρες σε λόφους κοντά στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπως ανακοίνωσε η πολιτική άμυνα της Βραζιλίας.

Η αναζήτηση πτωμάτων στις πληγείσες περιοχές, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια του Ρίο, συνεχίζονται, την ώρα που τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν σε κάποιους επιζώντες που βρίσκονται σε απομονωμένες περιοχές.

"Λούφα-Απαλλαγή-Εξαγορά". Οι "θητείες" των πολιτικών μας!


Που υπηρέτησαν οι πολιτικοί μας; 
Ποιοι «λούφαραν»
Ποιοι έκαναν έστω και τυπικά της θητεία τους; 
Και ποιοι όταν είχαν κληθεί από τη πατρίδα να την υπηρετήσουν,δεν ήταν «στα πάνω» τους για να τη «σκαπουλάρουν»; 
Τελικά βέβαια ,όλοι πίστεψαν ότι «η πατρίδα τους έχει ανάγκη» κι αποφάσισαν να την υπηρετήσουν ...δία βίου. 
Το Πρώτο Θέμα ,συγκέντρωσε τα ...........
στρατιωτικά κατορθώματα των πολιτικών μας.



ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ-Πρόεδρος της Δημοκρατίας
ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ

1952:Παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου. Ήταν και ανυπότακτος. Τοποθετήθηκε στη Σχολή Πληροφορίων και εκπαιδεύτηκε ως ανακριτής αιχμαλώτων. Το 1953 απολύθηκε έχοντας τακτοποιήσει και τη ποινή της διετούς πρόσθετης υπηρεσίας που του είχε επιβληθεί .








AΠΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ



Σε πανελλαδικές επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες προχωρούν έως και τις 28 Ιανουαρίου οι φαρμακοποιοί, τασσόμενοι κατά των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το ν/σχ για το άνοιγμα του επαγγέλματός, ξεκινώντας από μεθαύριο Τετάρτη.Όπως αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία την.....
Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή , 19, 20 και 21 Ιανουαρίου και τις ίδιες ημέρες την ερχόμενη εβδομάδα (26, 27 και 28 Ιανουαρίου) .

14/1/11

Η Καλιφόρνια κόβει τα κινητά των δημοσίων υπαλλήλων


Ο Τζέρι Μπράουν διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ότι σήμερα η Πολιτεία πληρώνει κινητό τηλέφωνο στο 40% των υπαλλήλων της, δηλαδή έχει 96.000 συνδρομές.

Ο νέος κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, ο οποίος ανακοίνωσε πρόσφατα ένα δραστικό σχέδιο για τη μείωση των δαπανών προκειμένου να αντιμετωπίσει το κολοσσιαίο έλλειμμα της Πολιτείας, δήλωσε σήμερα ότι 48.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα στερηθούν τα κινητά τηλέφωνά τους από την 1η Ιουνίου.
Ο Τζέρι Μπράουν διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ότι σήμερα η Πολιτεία πληρώνει κινητό τηλέφωνο στο 40% των υπαλλήλων της, δηλαδή έχει 96.000 συνδρομές. Μειώνοντας στο μισό τον αριθμό αυτό θα εξοικονομήσει 20 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση. "Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι το 40% των υπαλλήλων χρειάζεται κινητό τηλέφωνο που να το πληρώνει η υπηρεσία", δήλωσε. "

13/1/11

Το διαστημικό τηλεσκόπιο ακτίνων-γάμα «Φέρμι» ανακάλυψε τυχαία ότι οι γήινες καταιγίδες παράγουν ακτίνες αντιύλης.


Το διαστημικό τηλεσκόπιο ακτίνων-γάμα «Φέρμι» ανακάλυψε τυχαία ότι οι γήινες καταιγίδες παράγουν ακτίνες αντιύλης. Πρόκειται για μια απρόσμενη ανακάλυψη, μια από τις πιο σημαντικές στον τομέα των γεωεπιστημών εδώ και πολύ καιρό. Οι ηλεκτρικές καταιγίδες στον πλανήτη μας, ήταν γνωστό εδώ και χρόνια ότι μπορούν να δημιουργήσουν σπινθήρες ακτίνων γάμα, όμως τώρα, για πρώτη φορά, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι επίσης παράγονται ρεύματα ηλεκτρονίων και αντι-ηλεκτρονίων (δηλαδή ποζιτρονίων), που είναι το αντίστοιχό τους στην αντιύλη. Το εντυπωσιακό εύρημα, που θα παρουσιαστεί στο περιοδικό γεωφυσικής «Geophysical Research Letters», ανακοινώθηκε από τους επιστήμονες, με επικεφαλής την ερευνήτρια της NASA Τζούλι Μακένερι, στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Ένωσης, σύμφωνα με το BBC.

Τι χάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι με το ενιαίο μισθολόγιο


Μεγάλες περικοπές σε μισθούς και επιδόματα στο δημόσιο φέρνει το ενιαίο μισθολόγιο, που αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης για το επόμενο τρίμηνο.
Συγκεκριμένα το αμέσως προσεχές διάστημα θα έχουμε:
*Μεγάλο ψαλίδι στα ακριβά επιδόματα
*Ο μισθός των νεοεισερχομένων θα εξισωθεί με τον αντίστοιχο του ιδιωτικού τομέα, ενώ θα υπάρξει και ανατροπή της αναλογίας μισθού επιδομάτων.
*Εξίσωση των αποδοχών υπαλλήλων με ίδια προσόντα
*Σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα
*Ανατροπή της αναλογίας μισθών και επιδομάτων που σήμερα είναι 60-40
Αυτό σημαίνει ότι συνολικά με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, οι υπάλληλοι θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται κατά 15%.Στόχος είναι από το νοικοκύρεμα του δημοσίου να εξοικονομηθούν 1,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2013.
Τι θα γίνει με τα επιδόματα
Όσον αφορά τα επιδόματα, μεγάλο μέρος τους θα περικοπούν, ώστε οι βασικές αποδοχές των υπαλλήλων να αντιστοιχούν στο 80% του μισθού και μόνο το 20% να αφορά καταβολή επιδομάτων.
Αυτά είναι τα επιδόματα έγκαιρης προσέλευσης, μεταφοράς φακέλου, ηλεκτρονικού υπολογιστή, αντιστάθμισης διαχειριστικών λαθών κ.α.

Η ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΞΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ


Παρά τις δυσκολίες η καλαματιανή καπνοβιομηχανία «Καρέλια» όχι μόνο συνέχισε και το 2010 να είναι κερδοφόρα, αλλά αύξησε σημαντικά το μερίδιό της στην αγορά (9,46%).
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης η Βίκυ, ο Ανδρέας και ο Στάθης Καρέλιας αναφέρθηκαν στο
νέο τοπίο που διαμορφώνει στην Ελλάδα η μείωση του όγκου των πωλήσεων λόγω της αύξησης της τιμής των τσιγάρων και της απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, ενώ επεσήμαναν τις σημαντικές εξαγωγικές επιδόσεις της εταιρείας.

12/1/11

Έλειπαν οι μάρτυρες, δεν έγινε η δίκη των Κεντέρη-Θάνου-Τζέκου


Η πολύκροτη υπόθεση των Κώστα Κεντέρη, Κατερίνας Θάνου και Χρήστου Τζέκου, για το ατύχημα της 13ης Αυγούστου 2004 που εξέθεσε διεθνώς τη χώρα μας εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων, δεν εκδικάστηκε ούτε σήμερα. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 21 Ιανουαρίου επειδή απουσίαζαν ουσιώδεις μάρτυρες. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έχει πάρει ήδη έξι αναβολές.
Ο συνήγορος του (απόντα στο εξωτερικό) Κεντέρη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε ότι η δίκη δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία των μαρτύρων γιατί είναι ουσιώδεις, ενώ το ίδιο επικαλέστηκε και η Μαρία Κεβγά, δικηγόρος της Θάνου. “Δεν έχουν κληθεί καθόλου και άλλοι σημαντικοί μάρτυρες, όπως για παράδειγμα ο πραγματογνώμονας που εξέτασε τη μηχανή. Επίσης κάποιοι που έδωσαν αρχικά καταθέσεις, επίσης δεν έχουν κληθεί".

Σοβαρό είναι πλέον το ενδεχόμενο της μείωσης των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Τα αβάσταχτα οικονομικά προβλήματα και η πληθώρα των μετεγγραφών έχουν γονατίσει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα τα οποία ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων μέχρι και 50%.Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα "Έθνος", χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΤΕΙ Πειραιά το οποίο εισηγείται να εισάγεται ένας φοιτητής σε κάθε τμήμα, κάτι που δείχνει τη δραματική κατάσταση βρίσκονται τα ιδρύματα."Το ίδρυμα υπολειτουργεί", τονίζει στην εφημερίδα ο πρόεδρός του Λάζαρος Βρυζίδης προσθέτοντας ότι αυτήν τη στιγμή περιμένουν 17.000 σπουδαστές να δώσουν εξετάσεις και δεν μπορούν, επειδή το έκτακτο διδακτικό προσωπικό κάνει επίσχεση εργασίας διότι δεν έχουν πληρωθεί τους τρεις τελευταίους μήνες.