3/7/12

Συνεχίζονται οι θυελλώδεις άνεμοι και σήμερα

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Τρίτη, σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 23 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη  Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν  μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ, το απόγευμα νοτιοανατολικοί μέχρι 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 17 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη  δυτική Πελοπόννησο ο καιρός  θα είναι αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα μέχρι 5 μποφόρ. Το απόγευμα θα πνέουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 17 έως 36 βαθμούς κελσίου.


Στη Θεσσαλία, την  ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν  βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 και στα νότια έως 34 βαθμούς κελσίου.


Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 20 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στη νοτιά Κρήτη η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.


Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν  από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου.








πηγη: protothema.gr