1

2

3

4

5

31/7/12

Νέος πνιγμός τουρίστριας στο Ρέθυμνο

Λίγες ώρες μετά τον τραγικό χαμό ενός 26χρονου Ρώσου τουρίστα στο Ρέθυμνο που ξεβράστηκε νεκρός σε παραλία του Ρεθύμνου, άλλο ένα περιστατικό πνιγμού αναστάτωσε νωρίς το απόγευμα πολυσύχναστη παραλία του νομού.

Πιο συγκεκριμένα τουρίστρια ηλικίας περίπου 55 ετών ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από λουόμενους στην παραλία της Σκαλέτα.

Την ώρα του συμβάντος δεν υπήρχε ναυαγοσώστης και λουόμενοι προσπάθησαν να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στην άτυχη γυναίκα όμως ήταν ήδη αργά.

Η επιθυμία της να έρθει στην Κρήτη για διακοπές μετατράπηκε σε τραγωδία. Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που απλά διαπίστωσε το θάνατό της και τη μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Υπενθυμίζεται ότι τραγική κατάληξη είχε το νυχτερινό μπάνιο που θέλησε να κάνει στο Ρέθυμνο, ένα ζευγάρι νέων απο την Ρωσία.

Οι δύο νέοι βούτηξαν στην θάλασσα, αλλά παρασύρθηκαν απο τα κύματα. Περίπου στις 9 το βράδυ η 25χρονη κοπέλα βγήκε κατάκοπη στην παραλία και έντρομη είπε σε παρευρισκόμενους πως ο 26χρονος φίλος της είχε παρασυρθεί και αυτός στα ανοιχτά.

Αμέσως σήμανε κινητοποίηση στο Λιμενικό Σώμα και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου νέου.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του 26χρονου συμμετείχαν από θαλάσσης, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) θαλάσσια μέσα αναψυχής (jet ski) «ΛΕΥΤΕΡΗΣ» Τ.Ρ. 67 και «ΓΙΩΡΓΟΣ» Τ.Ρ. 71 καθώς και το ιδιωτικό σκάφος «ΑΓΓΕΛΑ» Τ.Ρ. 151, ενώ από ξηράς διενεργήθηκαν πεζές περιπολίες από προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. και από ιδιωτικό όχημα με αρνητικά αποτελέσματα.

Πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας εντοπίστηκε στην ακτή στην παραλία Ρεθύμνου το πτώμα του 26χρονου από ιδιώτη φύλακα ιδιωτικής επιχείρησης εκμίσθωσης ομπρελοκαθισμάτων, ενώ η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
 
 
 
 
πηγη:flashnews

Εντοπίστηκε γυναικεία μορφή στον Άρη


Αυτή η φωτογραφία προέρχεται από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη και έχει τραβηχτεί από το διαστημικό ερευνητικό σκάφος Spirit της NASA.

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, διακρίνεται μία ανθρωπόμορφη γυναικεία μορφή να κάθεται κουρνιασμένη σε ένα βράχο στο έρημο έδαφος του Άρη.
 
Πολλοί θεώρησαν τη φωτογραφία οφθαλμαπάτη, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που στη μορφή αυτή είδαν την απόδειξη για την ύπαρξη ζωής στον πλανήτη.
 
Η NASA δεν έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στη συγκεκριμένη φωτογραφία, καθώς ήταν μία από τις χιλιάδες που τράβηξε το Spirit.
 
Ωστόσο, ερασιτέχνες αστρονόμοι ανέσυραν τη φωτογραφία από τα αρχεία, αναδεικνύοντας αυτή τη συναρπαστική λεπτομέρεια.

Πάει πίσω η αύξηση της θητείας στο στρατό

«Οι νέοι μας έχουν υποφέρει τα τελευταία χρόνια τα πάνδεινα, δεν θα τους φορτώσουμε τώρα και τρεις μήνες επιπλέον θητεία», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο «Βήμα».


Η επαναφορά της θητείας στους 12 μήνες είναι
ένα θέμα που συζητείται συνεχώς τους τελευταίους μήνες, χωρίς όμως, (όπως φαίνεται) να προχωρά.


Σύμφωνα με τον υπουργό μία αύξηση της θητείας θα πρέπει να γίνει με μεθοδευμένο, καλά μελετημένο τρόπο «και όχι επιπόλαια», όπως είπε, με στόχο να δώσει παράλληλα και ορισμένα κίνητρα στους κληρωτούς.

Ρόδος:Κυκλοφορούσε με βαλίτσα που ήταν γεμάτη ναρκωτικά

Ένας 23χρονος αλλοδαπός κυκλοφορούσε στους δρόμους της Ρόδου με μια βαλίτσα στα χέρια η οποία όμως ήταν γεμάτη με ναρκωτικά.

Με αυτό τον τρόπο ήθελε να περάσει απαρατήρητος. Δεν τα κατάφερε όμως και έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Μόλις άνοιξαν τη τσάντα διαπίστωσαν ότι υπήρχαν έξι κιλά χασίς. Ο αλλοδαπός συνελήφθη και θα δώσει κατάθεση στις αρχές για το που προορίζονταν τα ναρκωτικά.
 
 
 
 
πηγη:egklimatikotita-allodapwn

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ NEWS24plus







Η Ελληνική ψυχή στο Ολυμπιακό Χωριό

Ο Παπανδρέου αγόρασε σπίτι στην Σκιάθο

Ε αφού κατέστρεψε και ξεπούλησε την Ελλάδα, είπε να το γιορτάσει, κάνοντας ένα... δωράκι στον εαυτό του!


Το σπίτι που αγόρασε πριν από λίγο καιρό στην Σκιάθο, είναι η νέα μεγάλη αδυναμία του Γιώργου Παπανδρέου!



Αφού πρώτα έγιναν οι
απαραίτητες -διακοσμητικού τύπου- παρεμβάσεις, το οίκημα που βρίσκεται στο όμορφο νησί των Βόρειων Σποράδων (και συγκεκριμένα στην περιοχή Κεχριά) είναι έτοιμο να προσφέρει... στιγμές χαλάρωσης στον πρώην πρωθυπουργό μετά τις βαρκάδες του με το κανό ή τις ορθοπεταλιές του με φόντο το απέραντο γαλάζιο, στην υγεία των κορόιδων!!


Το… κονέ για την εξαγορά του σπιτιού είχε κάνει ο κολλητός του Γιώργου και άλλοτε υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, ο οποίος επίσης διατηρεί σπίτι στο κοσμοπολίτικο νησί του Παπαδιαμάντη!

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΧΙΟΥ - ΑΝΘΡΩΠΟΙ "ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ" ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ!!


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΧΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΕΑ


Εικόνες και μαρτυρίες ντροπής και εξευτελισμού κοινοποιήθηκαν στον Παγχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία, κατά την επανεξέταση των δικαιούχων του Προνοιακού επιδόματος τυφλότητας, από κλιμάκιο γιατρών(!!!), που έχει έλθει στη Χίο, προκειμένου να διαπιστώσει αν ανάμεσα σ' αυτούς υπάρχουν «τυφλοί μαϊμού».



Οι εικόνες και το κείμενο προωθούνται όπως μας κοινοποιήθηκαν, προκειμένου να ενημερωθούν οι «αρμόδιοι» για τον τρόπο με τον οποίο εκτελούνται οι εντολές τους...







«Στα πατώματα έπεσε η αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας που ακόμα και με φορεία ακουμπισμένα πρόχειρα καταγής περιμένουν στην ουρά για να επανεξεταστούν για τα μάτια τους, μήπως και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, για να λαμβάνουν το επίδομα τυφλότητας.



Οι εικόνες ντροπής είναι τραβηγμένες το πρωί της Τετάρτης, από το χώρο των εξωτερικών ιατρείων του ΙΚΑ.



Αλήθεια, οι διαβεβαιώσεις ότι οι ανήμποροι και άνθρωποι με βαριά αναπηρία θα εξεταστούν κατ' οίκον πού πήγαν;



Ο σεβασμός, που αρμόζει σε αυτούς τους συνανθρώπους μας και θα έδειχνε κάθε πολιτισμένη κοινωνία, είναι δυνατόν να καταβαραθρώνεται στην προσπάθεια να εντοπιστούν τα άτομα, που πιθανόν και χωρίς δική τους ευθύνη, κακώς λάμβαναν τα επιδόματα τυφλότητας;»


 Ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ θεωρεί απαράδεκτη αυτή τη συμπεριφορά των κλιμακίων και ζητά να εφαρμοστεί η νομοθεσία και να εξετάζονται «κατ' οίκον» οι κλινήρεις επιδοματούχοι. 


Επίσης καταγγέλλει την άρνηση των ιατρών του κλιμακίου στο αίτημα των επιδοματούχων που αδυνατούν να προσέλθουν για εξέταση κατ' οίκον, με τη δικαιολογία ότι είναι πολλοί!!



Ο Π.Σ.Α.μεΑ. καλεί τους κοινωνικοσυνδικαλιστικούς φορείς της Χίου να προσέλθουν αύριο Πέμπτη 26/7/2012 στο ΙΚΑ προκειμένου να αποτρέψουν τα απαράδεκτα φαινόμενα που παρουσιάστηκαν σήμερα και απαιτεί την προσήκουσα συμπεριφορά που δικαιούται κάθε άνθρωπος.







πηγη:tvpatrida


Ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Χανιά

Σήμερα Τρίτη 31 Ιουλίου 2012, επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, ο Πρέσβης της Αμερικής στην Αθήνα, κ. Daniel Bennett Smith.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Π.Ε.Χανίων, ο κ. Βουλγαράκης καλωσόρισε τον κ. Smith στα Χανιά. Κατά τη συζήτησή τους ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας ώστε να βγει η χώρα από την δύσκολη αυτή συγκυρία.

Επίσης τόνισε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας της Ελλάδας, αλλά ιδιαίτερα της Κρήτης, με την προώθηση των τοπικών προϊόντων και της Κρητικής διατροφής, είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη της χώρας. Ιδιαίτερος λόγος έγινε και για τον τουρισμό της κρουαζιέρας και τις μεγάλες δυνατότητες που έχει το λιμάνι της Σούδας.

Ο κ. Smith χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την μεταξύ τους συνάντηση, και αναφέρθηκε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων και του «ανοίγματος» της ελληνικής οικονομίας ώστε να βγει η χώρα από την κρίση, και πρότεινε τη συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης για την προσέλκυση επενδύσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συμφώνησε με την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στη χώρα, ώστε να δώσουμε στερεότερες βάσεις στις επόμενες γενιές. Υποδέχθηκε θετικά την πρόταση συνεργασίας, αλλά και την ανάγκη ύπαρξης θετικού επενδυτικού περιβάλλοντος. Γι’ αυτό το σκοπό, γίνονται προσπάθειες από τη μεριά της Περιφέρειας Κρήτης, να αλλάξει το αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα που προβάλλεται στο εξωτερικό, με την υλοποίηση δράσεων τουριστικής προβολής.

Γι’ αυτό το σκοπό, υπογράμμισε ο κ. Βουλγαράκης, η Περιφέρεια Κρήτης δημιούργησε ένα νέο τουριστικό Portal, το www.incrediblecrete.gr, όπου προβάλλονται πολλά βίντεο με θέμα την Κρήτη, κι εδώ και λίγες μέρες, το καινούργιο βίντεο τουριστικής προβολής της Κρήτης του γνωστού σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη έχει αρχίσει να ανατρέπει την αρνητική εικόνα για την Ελλάδα που έχει δημιουργηθεί από τη δυσφήμιση των τελευταίων μηνών.

Το βίντεο αυτό φέρει τίτλο “The Island of Crete, See for yourself, feel for yourself” και απαντάει ιδιαίτερα στο πρόβλημα της κρίσης στην Ελλάδα, καταρρίπτοντας όλα τα στερεότυπα των τελευταίων μηνών που δυσφημούν την Ελλάδα, τονίζοντας την έλλειψη φιλοξενίας, διασκέδασης, ρευστού ή ακόμα και τροφής στη χώρα μας.

Το συγκεκριμένο βίντεο, υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης, γνωρίζει ήδη τεράστια επιτυχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Youtube, Vimeo, Facebook, Twitter).

Ο Αμερικανός πρέσβης επισκέπτεται και τις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής βάσης στο Ακρωτήρι Χανίων.

Το Who is Who του πρέσβη των ΗΠΑ

Ο Daniel Bennett Smith (Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ) ορκίστηκε Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, στις 7 Σεπτεμβρίου, 2010.

Διπλωμάτης καριέρας στην Ανώτατη Διπλωματική Υπηρεσία, με βαθμό Συμβούλου-Υπουργού, ο Πρέσβης έχει υπηρετήσει πρόσφατα ως Εκτελεστικός Γραμματέας στο State Department. Στο παρελθόν, είχε υπηρετήσει και ως Βοηθός Υφυπουργός για Προξενικά Ζητήματα και Βοηθός Εκτελεστικός Γραμματέας.

Στο εξωτερικό υπηρέτησε στη Βέρνη, την Κωνσταντινούπολη, την Οτάβα και τη Στοκχόλμη. Δίδαξε επίσης Πολιτικές Επιστήμες στην Αμερικανική Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας (U.S. Air Force Academy).

Ο Αμερικανός Πρέσβης έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία Διακεκριμένης Υπηρεσίας, όπως τα Βραβεία Arnold L. Raphael Memorial Διακεκριμένης Υπηρεσίας, το Υπουργικό Βραβείο Διακεκριμένης Υπηρεσίας και το Προεδρικό Βραβείο Αριστείας.

Κατέχει Διδακτορικό και Μάστερ από το Πανεπιστήμιο Stanford και πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Colorado στο Boulder. Μιλάει Γερμανικά, Τουρκικά και Σουηδικά. Είναι παντρεμένος και έχει τρεις γιους.
 
 
 
 
Πηγη:flashnews

ΠΑΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "EΠΩΝΥΜΟΥΣ" (βίντεο)

Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Υποδιευθυντή Χρήστου Μανούρα, σχετικά με την αποδέσμευση 1500 αστυνομικών από τη φύλαξη ειδικών στόχων

«Όπως όλοι γνωρίζουμε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε χθες ότι θα αποδεσμευθούν από τη φύλαξη διαφόρων ειδικών στόχων 1500 Αστυνομικοί, 100 οχήματα και 60 μοτοσικλέτες προκειμένου να διατεθούν για τις αυξημένες ανάγκες της αστυνόμευσης.

Ο αριθμός των αστυνομικών που...

αποδεσμεύεται αποφασίσθηκε έπειτα από εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής η οποία συγκροτήθηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με αποκλειστικό αντικείμενο τη συστηματική μελέτη και αξιολόγηση του κεφαλαίου «προστατευτική φύλαξη ευπαθών στόχων και συνοδεία προσώπων».

Με βάση το πόρισμα της Επιτροπής, συντάσσεται σε πρώτο χρόνο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την υλοποίηση των περιορισμών των διατιθέμενων αστυνομικών και μέσων.

Ειδικότερα:

Θα παρέχεται πλέον υποχρεωτική φρούρηση μόνο στους κ. κ. Προέδρους της Δημοκρατίας, και της Κυβέρνησης καθώς και στους Ανώτατους Δικαστικούς Λειτουργούς.

Αίρεται το ισχύον μέτρο της υποχρεωτικής φύλαξης το οποίο θα εξετάζεται πλέον με βάση τα υφιστάμενα κριτήρια επικινδυνότητας.

Περιορίζεται κατά 25 Αστυνομικούς η Υπηρεσία Ασφάλειας του Προέδρου της Κυβέρνησης.

Επίσης, κατά 20 αντίστοιχα, η ασφάλεια του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Επιπλέον,

κατά 5 Αστυνομικούς η ασφάλεια των λοιπών Αρχηγών των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή.

κατά 3 Αστυνομικούς, η ασφάλεια των Υπουργών

κατά 2 Αστυνομικούς, η ασφάλεια των Αναπληρωτών Υπουργών και

κατά 1 η ασφάλεια των Υφυπουργών.

Μείωση κατά 5 άτομα θα υπάρξει στον αριθμό των αστυνομικών που διατίθενται στα Γραφεία του Κυβερνώντος κόμματος

ενώ κατά 4 άτομα, στον αριθμό των Αστυνομικών που διατίθενται στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Καταργείται επίσης, η συνοδεία αστυνομικών σε

βουλευτές,

ευρωβουλευτές,

Περιφερειάρχες και

Δημάρχους

Τυχόν αιτήματα θα εξετάζονται κατά περίπτωση από ειδική Επιτροπή με κριτήρια αξιολόγησης την όποια υφιστάμενη επικινδυνότητα καθώς και τον υπάρχοντα βαθμό απειλής.

Ομοίως, περιορίζονται σε 3, οι αστυνομικοί που διατίθενται σε νομίμως λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς.

Επιπρόσθετα, περιορίζεται από 6 σε 2 μήνες, η περίοδος διάθεσης αστυνομικών, σε πρώην Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και Υφυπουργούς μετά τη λήξη της θητείας τους. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, τυχόν αιτήματα για περαιτέρω διάθεση θα αξιολογούνται από την Ειδική Επιτροπή.

Παράλληλα, δρομολογείται :

αφενός μεν η μη επιβάρυνση πλέον της Ελληνικής Αστυνομίας από τη διάθεση και τη συντήρηση των μέσων που διατίθενται για την κίνηση των ως άνω προσώπων,

αφετέρου από τη χρήση, όσον αφορά τα καύσιμα και τη συντήρηση, διατιθέμενων μέσων σε φορέα ή πρόσωπο εκτός Υπηρεσιών Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. διάθεση και τη συντήρηση των μέσων που διατίθενται για την κίνηση των ως άνω προσώπων.

Οι δαπάνες που προκαλούνται για την αγορά, συντήρηση και κίνηση των μέσων που διατίθενται για τη συνοδεία προσώπων, πλην των κρατικών λειτουργών, θα βαρύνουν τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους.

Πλέον ο προσδιορισμός του ακριβή αριθμού των διατιθέμενων αστυνομικών και μέσων (αυτοκινήτων & μοτοσικλετών) θα αποτελεί εκτίμηση Ειδικής Επιτροπής του Σώματος με βάση τα κριτήρια επικινδυνότητας.

Παράλληλα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

Η προστασία εσωτερικά του χώρου του Κοινοβουλίου πρόκειται να ανατεθεί σε εταιρεία ιδιωτικής φύλαξης ενώ η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει τη φρούρηση στον περιμετρικό χώρο αυτού.

Ήδη εκπονείται σχέδιο ασφαλούς εξωτερικής φρούρησης του Κοινοβουλίου από συγκεκριμένη Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Οι ιδιώτες που υποβάλλουν αιτήματα για παροχή αστυνομικής προστασίας και εφόσον κρίνεται από την Επιτροπή ότι συντρέχουν ειδικοί λόγοι θα καταβάλλουν το ισόποσο των μικτών μηνιαίων αποδοχών του αστυνομικού που απασχολεί, εφόσον το εισόδημά τους είναι ανώτερο των 100.000 ευρώ ετησίως.

Στην ως άνω κατηγορία συμπεριλαμβάνονται δημοσιογράφοι, εκδότες, επιχειρηματίες και άλλα πρόσωπα.

Σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον η οικονομική επιφάνεια του υπό προστασία ατόμου δεν υπερβαίνει το ποσό των 100.000 Ευρώ ετησίως, συνεκτιμώντας και το βαθμό επικινδυνότητας, θα παρέχεται αστυνομική συνοδεία για συγκεκριμένο διάστημα, το οποίο θα επανεξετάζεται ανά τρίμηνο για την αξιολόγηση της επικινδυνότητας και για τον καθορισμό του βαθμού απειλής, είτε με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας, είτε μετά από σχετικό αίτημα των ενδιαφερόμενων.

Επίσης, θα υπάρξει εκπόνηση ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού για ομαδοποίηση στόχων σε περιοχές μικρής γεωγραφικής έκτασης ( Κολωνάκι, Ψυχικό κ.λπ.) όπου θα μπορούσαν με ευέλικτες αστυνομικές ομάδες αντί να φρουρούνται, να ελέγχονται ή να επιτηρούνται, αντίστοιχα.

Όσον αφορά στην πρόληψη τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος προσώπων ή κτιρίων θα προηγείται αξιολόγηση Ειδικής Επιτροπής η οποία θα αποφαίνεται για το βαθμό απειλής και την ανάλογη διάθεση ή μη του αναγκαίου αριθμού προσώπων και μέσων.

Η αξιολόγηση επικινδυνότητας και ο βαθμός απειλής θα αποτελεί πλέον απόρροια συστηματικής και ενδελεχούς έρευνας συγκεκριμένης Επιτροπής που θα συγκροτείται με Απόφαση του Αρχηγού του Σώματος και θα απαρτίζεται από στελέχη συναρμόδιων Υπηρεσιών.

Τέλος, είμαστε σίγουροι ότι οι ενέργειες αυτές θα προσφέρουν σημαντικά οφέλη τόσο σε επίπεδο εξοικονόμησης αστυνομικού προσωπικού και μέσων, όσο και οικονομικών πόρων.

Περισσότερο όμως, θα προσφέρουν σημαντική πρόσθετη αξία στις προσπάθειες που καταβάλλουμε καθημερινά για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας.»


Τα συμπεράσματα δικά σας ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ. ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ






πηγη: 24gr

Γεωργιανός «χτυπούσε» λουόμενους σε παραλίες της Βάρκιζας

Μέσα σε δύο μήνες είχε διαπράξει 17 κλοπές από λουόμενους.  

Ο λόγος για έναν 51χρονο Γεωργιανό, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στη Βάρη Αττικής, λίγη ώρα αργότερα αφού είχε αφαιρέσει από παραλία της Βάρκιζας μία τσάντα. 

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι δράστης από την αρχή του καλοκαιριού είχε γίνει ο πονοκέφαλος των λουόμενων, ενώ «χτυπούσε» συνήθως σε παραλίες της Βάρκιζας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.









πηγη: trelokouneli

Ρόντα, η πόλη που ενέπνευσε τον Χέμινγουεϊ

Η Ρόντα είναι μια πόλη στην επαρχία της Μάλαγα, στην Ισπανία. Βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Μάλαγα και έχει πληθυσμό 35.000 περίπου κατοίκους.

Ιδρύθηκε αρχικά από τους Κέλτες τον 6ο π.Χ. αιώνα, που της έδωσαν το όνομα Arunda. Στην συνέχεια ήρθαν οι Φοίνικες για να εγκατασταθούν δίπλα στην Ρόντα, στο Acinipo, σήμερα γνωστό στους ντόπιους και ως Ronda la Vieja ή Παλιά Ρόντα.



Ωστόσο η πόλη που ξέρουμε σήμερα είναι, ρωμαϊκής προέλευσης και ιδρύθηκε ως οχυρό από τον Scipio Africanus. Πήρε τον τίτλο της πόλης την εποχή του Ιουλίου Καίσαρα.


Η Ρόντα βρίσκεται σε μια πολύ ορεινή περιοχή περίπου 750 μέτρα πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας. Ο ποταμός Guadalevin διασχίζει την πόλη, χωρίζοντάς την στα δύο και δημιουργεί το 100 μέτρων φαράγγι El Tajo, στην κορυφή του οποίου κουρνιάζουν τα σπίτια της πόλης.
Τρεις γέφυρες, η Puente Romano, η Puente Viejo και η Puente Nuevo, ενώνουν το φαράγγι διευκολύνοντας την πρόσβαση στους κατοίκους. Η Puente Nuevo είναι η ψηλότερη από τις γέφυρες, και υψώνεται στα 120 μέτρα πάνω από το φαράγγι. Και οι τρεις αποτελούν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της πόλης.


Οι Αμερικανοί καλλιτέχνες Έρνεστ Χέμινγουεϊ και Όρσον Ουέλς πέρασαν πολλά καλοκαίρια στην Ρόντα. Και οι δύο έγραψαν για την ομορφιά της πόλης και εμπνεύστηκαν από αυτή.


Η ιστορία της πόλης είναι εκείνη που ενέπνευσε τον Χέμινγουεϊ να γράψει το «Για ποιον χτυπάει η καμπάνα». Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου οι Δημοκρατικοί έριχναν τους φασίστες από το βράχο στο φαράγγι Ελ Τάχο. Κι αυτό ακριβώς, το δρομάκι που οδηγεί στο σημείο αυτό σήμερα ονομάζεται «Paseo de Hemingway».
 
Κάπως έτσι περιέγραφε την Ρόντα ο Χέμινγουεϊ: «Η Ρόντα είναι ο καλύτερος προορισμός για μήνα το μέλιτος ή για να βρεθείς με την κοπέλα σου. Καλό κρασί, ωραίοι περίπατοι, καταπληκτικό φαγητό και τίποτα να κάνεις». Μπορείς όμως να απολαύσεις την θέα.

Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»: Δωρεά 3.037 αλεξίσφαιρων γιλέκων στην ΕΛ.ΑΣ.

Δωρεά 3.037 αλεξίσφαιρων γιλέκων στην ΕΛ.ΑΣ. έκανε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Η σχετική σύμβαση έχει υπογραφεί και σύντομα θα παραληφθούν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα, προκειμένου να κατανεμηθούν στις Υπηρεσίες του Σώματος.

Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του Σώματος στον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος, ενώ από την πλευρά της η διοίκηση του Ιδρύματος τόνισε ότι η δωρεά αυτή αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας στο κοινωνικό σύνολο και έχει ως σκοπό να ενισχυθεί η προστασία των αστυνομικών, που καθημερινά δίνουν ένα δύσκολο αγώνα για την ασφάλεια των πολιτών.

Ο αδερφός του Michael Jackson, Randy λύνει τη σιωπή του


Οργισμένος με τους δικηγόρους που έχουν αναλάβει την διαχείριση της περιουσίας του αδερφού του είναι ο Randy Jackson.


Ο αδερφός του Michael Jackson θεωρεί ότι σκοπεύουν να πάρουν τη θέση της μητέρας του και ουσιαστικά στο τέλος να την σκοτώσουν από το άγχος που της προκαλούν με τα θέματα της περιουσίας. 


«Είναι ο φόβος μου αυτός ότι στο τέλος θα πάρουν τη ζωή της μητέρας μου. Προσπαθούν να την απομακρύνουν από την οικογένεια όπως είχαν κάνει και με τον Michael, για να συνεχίσουν τα ψέματά τους και να προστατεύσουν μια ψεύτικη διαθήκη», είπε ο Randy Jackson. 


Τα έβαλε και με τον ανιψιό του ΤJ ή Tito όπως τον ξέρουμε περισσότερο. «Για να λάβει την κηδεμονία από κοινού με τη μητέρα μου είπε ψέματα στο δικαστήριο. Η Rebbie, η Janet, ο Jermaine και εγώ δεν θα κάναμε κακό στη μητέρα μας και κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε την κληρονομιά της», αναφέρει δείχνοντας ότι η κόντρα έχει εκτραχυνθεί αρκετά μέσα στην οικογένεια Jackson.


πηγη:xespao

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Δωρεάν διανομή τροφίμων στο Σύνταγμα

Την Τετάρτη 1 Αυγούστου στις 09:00 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρύση Αυγή θα διανείμει δωρεάν τρόφιμα σε αναξιοπαθούντες Έλληνες (άνεργους, πολύτεκνους, άπορους). 


Στην δραστηριότητα θα συμμετέχουν και οι βουλευτές του Κινήματος.

30/7/12

Δείτε τον κασκαντέρ που υποδύθηκε την βασίλισσα Ελισσάβετ


Μία απίστευτη εμπειρία έζησε ο επαγγελματίας αλεξιπτωτιστής, Γκάρι Κόνερι, ο οποίος υποδύθηκε την Βασίλισσα Ελισάβετ, πηδώντας από το ελικόπτερο κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Όπως αποκαλύπτει ο βρετανικός Τύπος, τη θέση του Ντάνιελ Κρεγκ ως Τζέιμς Μποντ πήρε στο ελικόπτερο ο Μαρκ Σάτον.
«Ήταν εκπληκτική εμπειρία. Μακάρι να μπορούσα να κρατήσω το φόρεμα της βασίλισσας για ενθύμιο», δήλωσε ο Κόνερι.
Οι δυο αλεξιπτωτιστές και φίλοι έκαναν μυστικές πρόβες για την τελετή τους προηγούμενους μήνες. Υπολόγισαν τους ανέμους και το σωστό ύψος για να καταφέρουν να φέρουν σε πέρας το έργο τους την ώρα της τελετής.

ΣΟΚ: Μοντέλο σκοτώνει κουτάβι σε φωτογραφική επίδειξη


Τον γύρο του κόσμου κάνει η φωτογραφική επίδειξη που πραγματοποιήθηκε στην Ρωσία, στην οποία φαίνεται ένα μοντέλο να σκοτώνει ένα κουτάβι!
Από την άλλη πλευρά υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πως πρόκειται για ένα ψεύτικο φωτορεπορτάζ, αδυνατώντας να πιστέψουν πως μπορεί να υπάρχουν τέτοια ανθρωπόμορφα κτήνη που προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις και τις φωτογραφίζουν κιόλας! Ελπίζουμε να έχουν δίκιο, αν και ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, αδυνατούμε να καταννοήσουμε πως μια τέτοια κτηνωδία μπορεί να χαρακτηριστεί ως «τέχνη»
Το νεαρό μοντέλο στις φωτογραφίες φαίνεται να ρίχνει από ύψος το μικρό σκυλάκι και αφού αυτό σκοτώθηκε από την πτώση, η φωτογράφιση συνεχίζεται, με το μοντέλο να χαμογελάει διαστροφικά στο άψυχο σώμα και να το πατάει με το παπούτσι της!
Νομίζουμε ότι τα λόγια περιττεύουν...






πηγη:newsbomb

Σας τσίμπησε κουνούπι;Δείτε τι μπορείτε να κάνετε..

Αν σας τσιμπήσει κουνούπι, για να απαλύνετε τον πόνο και την φαγούρα βουτήξτε μία μπατονέτα σε χυμό λεμονιού και ταμπονάρετε πάνω από το τσίμπημα.

Πάρος: Δράκος επιτέθηκε στη 15χρονη



Νέες διαστάσεις στο θρίλερ της Πάρου, καθώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν στο σώμα και τα ρούχα της 15χρονης μαθήτριας, έδειξαν πως υπάρχουν ίχνη από ανδρικό βιολογικό υλικό.

Πλέον, επιβεβαιώνεται το σενάριο που ήθελε την ύπαρξη δεύτερου προσώπου στο σημείο και η μαθήτρια έπεσε θύμα μανιακού, ο οποίος την κακοποίησε βάναυσα.


Βρέθηκε γενετικό υλικό αγνώστου στην 15χρονη


Μάλιστα, κάποιες εκχυμώσεις που βρέθηκαν στο σώμα της, σύμφωνα πάντα με την ιατροδικαστική έκθεση, δεν οφείλονται στην πτώση και πλέον το ενδεχόμενο του ατυχήματος καταρρίπτεται.

Οι έρευνες της Αστυνομίας μπαίνουν τώρα σε νέα βάση, καθώς επιβεβαιώνεται η ύπαρξη ενός μανιακού που επιτέθηκε και χτύπησε μέρα μεσημέρι σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Πάρου και είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να εντοπιστεί και να συλληφθεί, πριν υπάρξει και δεύτερο θύμα.

Αξιωματικοί της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής καλούνται λύσούν το γρίφο. Ποιος είναι ο άνδρας που όρμησε στο 15χρονο κορίτσι; Το γνώριζε, παρακολουθούσε ή ήταν μια τυχαία συνάντηση; Και, φυσικά, γιατί τόση βία σε ένα κοριτσάκι μόλις 15 ετών;

Τα νέα δεδομένα επιβάλλουν οι έρευνες να κινηθούν άμεσα, καθώς αυτό που συνέβη στις 7:30 περίπου το βράδυ της περασμένης Κυριακής στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, αποτελεί πρωτοφανές περιστατικό.

Κρίσιμη αλλά ελεγχόμενη χαρακτηρίζουν οι θεράποντες ιατροί την κατάσταση της υγείας της 15χρονης

Έπειτα από μία εβδομάδα νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο «Αττικόν», η ασθενής παραμένει διασωληνωμένη και σε καταστολή, όπως επιβάλλει ο βαρύτατος τραυματισμός της, καθώς ζητούμενο των γιατρών σε αυτή τη φάση είναι να γίνει «οικονομία δυνάμεων» του οργανισμού της 15χρονης κοπέλας.

«Παρά τη βαρύτητα των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, η κατάσταση της ασθενούς είναι ελεγχόμενη» λέει στο protothema.gr ο αναπληρωτής διευθυντής της ΜΕΘ, κ. Στέλιος Ορφανός.

Όπως επισημαίνεται, ωστόσο, από τους εντατικολόγους του νοσοκομείου, το είδος των κακώσεων αλλά και το μικρό διάστημα νοσηλείας δεν επιτρέπουν περαιτέρω εκτιμήσεις για την έκβαση της κατάστασης της 15χρονης. 


Από Δημόσια Υπάλληλος Παρουσιάστρια! Είχε Πάρει Δυσμενή Μετάθεση Λόγω Συμπεριφορας


Άγνωστες πτυχές από τη ζωή της αποκάλυψε η Σάσα Σταμάτη  μιλώντας για την περίοδο κατά την οποία δούλευε ως…δημόσιος υπάλληλος στη Νομαρχία Δυτικής Αττικής.

“Σημαντικό κεφάλαιο στη μετέπειτα ζωή μου ήταν η Νομαρχία Δυτικής Αττικής.
Οι γονείς ήθελαν Δημόσιο κι εγώ το έκανα για να ηρεμήσουν, αλλά στο μυαλό μου είχα άλλα.

Ο πατέρας μου γνώριζε το νομάρχη Αριστείδη Αρκουδάρη, οπότε με βοήθησε ο άνθρωπος, αλλά πού να ήξερε ότι εγώ την είχα δει λίγο πιο ροκ την κατάσταση.

Τραγούδια και χορός στο γραφείο.

Αυτό ήταν” είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε.
“Μέσα σε μία μέρα από το Γραφείο Τύπου πήρα δυσμενή μετάθεση λόγω συμπεριφοράς, στη Διεύθυνση Πρόνοιας.
Κλάμα την πρώτη μέρα, δεν το άντεχα με τίποτα.

Μπροστά σε έναν γκισέ από τις εννιά ως τις τρεις, συμπλήρωνα αιτήσεις για έκδοση και θεώρηση βιβλιαρίων απορίας”.

Κι όμως ανατρεπτική όπως πάντα η Σάσα παραδέχτηκε ότι “ήταν τα ωραιότερα μου χρόνια.
Είχα και τα τυχερά μου, αφού οι αθίγγανοι μου έφερναν γαρδένιες όταν έπαιρναν το βιβλιάριό τους”.
Η Σάσα επέστρεψε στο Γραφείο Τύπου μετά από τέσσερα χρόνια από όπου παραιτήθηκε για να αφοσιωθεί στην τηλεόραση.





πηγη:mychannel

Μετά τον Πύργο της Πίζας και το Κολοσσαίο έχει πάρει κλίση

Το αρχαίο Κολοσσαίο της Ρώμης,όπου οι μονομάχοι αγωνίζονταν για τη ζωή τους, γέρνει κατά περίπου 40 εκατοστά από τη νότια πλευρά του και οι αρχές της πόλης εξετάζουν αν χρειάζεται να προχωρήσουν κατεπειγόντως σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του μνημείου. Οι ειδικοί εντόπισαν για πρώτη φορά ότι το Κολοσσαίο είχε πάρει κλίση πριν από περίπου ένα χρόνο και τους τελευταίους μήνες το έχουν θέσει υπό παρακολούθηση, ανέφερε η Ροσέλα Ρέα, η διευθύντρια του μνημείου, σε άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Κοριέρε ντέλα Σέρα.

Ο Πύργος της Πίζας, το διάσημο επικλινές μνημείο της Ιταλίας, είχε κλείσει επί περίπου μία δεκαετία και ξανάνοιξε για το κοινό το 2001 καθώς οι μηχανικοί προσπαθούσαν να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη πτώση του και να τον κάνουν πιο ασφαλή για τους επισκέπτες.

Η Ρέα ζήτησε από το Πανεπιστήμιο Λα Σαπιέντσα της Ρώμης και από το περιβαλλοντικό γεωλογικό ινστιτούτο IGAG να μελετήσουν το φαινόμενο. Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει και μελέτες για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο μνημείο η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους γύρω δρόμους.

Ο καθηγητής Τζόρτζιο Μόντι προειδοποίησε πάντως ότι ενδέχεται να έχει δημιουργηθεί κάποια ρωγμή στα θεμέλια, κάτω από το αμφιθέατρο. Αν επιβεβαιωθούν οι υποψίες του θα χρειαστεί οπωσδήποτε κάποιου είδους παρέμβαση αλλά, όπως είπε, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πει ποια θα ήταν η πλέον κατάλληλη.

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ινδία – Τουλάχιστον 32 νεκροί


Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την φωτιά που ξέσπασε σήμερα σε βαγόνι τρένου που είχε αναχωρήσει από το Νέο Δελχί με προορισμό το Τσενάι της
νότιας Ινδίας.


Τα συνεργεία διάσωσης «έχουν ανασύρει 32 πτώματα από το βαγόνι», δήλωσε ο Μαντχουσουντάν Σάρμααξιωματούχος της περιοχής Νελόρ στο κρατίδιο ‘Αντρα Πραντές όπου σημειώθηκε το δυστύχημα νωρίς το πρωί όταν οι επιβάτες κοιμούνταν.


Ο ίδιος πρόσθεσε πως μέσα στο βαγόνι βρίσκονται και άλλα πτώματα.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η πυρκαγιά πιθανότατα προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα κοντά στις τουαλέτες του βαγονιού.


Ένα από τα βαγόνια της ταχείας αμαξοστοιχίας έχει καταστραφεί ολοσχερώς από τις φλόγες.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ NEWS24plus


Το MEGA έκοψε την «Εμπόλεμη Ζώνη» του Δανέζη


Δείτε τι έγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος στο Facebook.

Θύμα περικοπών φαίνεται ότι θα είναι η «Εμπόλεμη ζώνη» του Σωτήρη Δανέζη.

Μία από τις καλύτερες και πιο ποιοτικές εκπομπές του Μεγάλου Καναλιού δεν θα συνεχίσουν την νέα σεζόν.


«Βαδίσαμε μαζί στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη και μοιραστήκαμε περισσότερες από 85 ιστορίες και ανθρώπινες περιπέτειες. Ελπίζω κοντά μας να πλουτίσατε τις γνώσεις σας, να διευρύνατε τους ορίζοντές σας και να ακονίσατε την αντίληψή σας για τον κόσμο που ζούμε. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σας αυτά τα εννέα χρόνια. Στην εποχή που ζούμε οφείλουμε σε κάθε τέλος να κάνουμε μια καινούργια αρχή...» έγραψε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Δανέζης σε Facebook και Twitter.

Αργολίδα-Πυροβόλησε αλλοδαπούς που επιτέθηκαν στο γιο του

Υπερασπίστηκε τη ζωή του παιδιού του πυροβολώντας τους αλλοδαπούς που απειλούσαν να τον σκοτώσουν και βρέθηκε κατηγορούμενος ένας πατέρας στην Αργολίδα! Η Αστυνομία τον αναζητά παντού για να τον συλλάβει με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας!

Ο 60χρονος βρισκόταν στον προαύλιο χώρο της κατοικίας του στην περιοχή Θερμησία της Αργολίδας, όταν είδε ξαφνικά να εισβάλλουν αγριεμένοι δυο αλλοδαποί από τη Νέα Γουινέα και να διαπληκτίζονται με τον 24χρονο γιο του τον οποίο απείλησαν. Ξαφνικά, οι εισβολείς όρμησαν εναντίον του νεαρού και τον χτύπησαν με μια πέτρα! 



Ο κίνδυνος που αντιμετώπιζε το παιδί του, έκανε τον πατέρα να «θολώσει»Χωρίς να το πολυσκεφτεί, άρπαξε μια κυνηγητική καραμπίνα και πυροβόλησε τους δυο αλλοδαπούς, τραυματίζοντάς τους στα πόδια! Αμέσως μετά, έσπευσε να εξαφανιστεί προς άγνωστη κατεύθυνση για να αποφύγει τη σύλληψη στα πλαίσια του αυτοφώρου, ενώ ο γιος του ειδοποίησε την Αστυνομία που ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό του. Στο σπίτι έφτασε και ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τους τραυματίες και τους μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι.







πηγη:Eglimatikotita