1

2

3

4

5

30/9/12

Ταυτότητα νέου τύπου για τους φοιτητές

Νέο τύπο φοιτητικής ταυτότητας δίνει το υπουργείο Παιδείας στους φοιτητές και τις φοιτήτριες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Η ταυτότητα αυτή θα είναι αυστηρά προσωπική, ενώ εάν το θέλουν οι δικαιούχοι της θα μπορούν να περιλάβουν σ' αυτήν και προσωπικά στοιχεία (όπως π.χ. προβλήματα υγείας).
Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη δωρεάν έκδοση της νέας φοιτητικής ταυτότητας θα ξεκινήσει στις 24 του μήνα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, πρόκειται για ένα νέο, ηλεκτρονικό και αδιάβλητο σύστημα. Από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου και μετά, οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές όλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους για έκδοση νέας φοιτητικής ταυτότητας, από τη διεύθυνση http://academicid.minedu.gov.gr.
 
Η νέου τύπου ταυτότητα θα διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά μηχανικής αντοχής, καθώς και ασφάλειας έναντι πλαστογραφίας.
Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχει ισχύ για όσα έτη διαρκεί η φοιτητική ιδιότητα και να καλύπτει πολλαπλές χρήσεις, επιπλέον του φοιτητικού εισιτηρίου (πάσο). Συνεπώς, κάθε Ίδρυμα μπορεί να αξιοποιήσει τις νέου τύπου ταυτότητες για την ανάπτυξη νέων, εξειδικευμένων υπηρεσιών και εφαρμογών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών του.

Για τους πρωτοετείς φοιτητές, θα ισχύσει η παρακάτω διαδικασία:
*Η αίτηση θα υποβάλλεται μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής τους και αφού παραλάβουν τους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του οικείου ιδρύματος.
*οι αιτήσεις θα εγκρίνονται ηλεκτρονικά από τις Γραμματείες των Τμημάτων και θα διαβιβάζονται κατόπιν στον ανάδοχο, (που έχει επιλεγεί με Διεθνή Διαγωνισμό) για την εκτύπωση, συσκευασία και διανομή στους δικαιούχους φοιτητές.
*Οι φοιτητές δεν θα επιβαρύνονται για την ταυτότητά τους, εκτός από την περίπτωση ανατύπωσης λόγω απώλειας.
*Σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, θα παρέχεται, επίσης στο φοιτητή «προαιρετικά» η δυνατότητα να περιλάβει στη νέα ταυτότητα επιπλέον στοιχεία, όπως (α) αναγραφή πιθανών αλλεργιών, και (β) δήλωση δωρητή οργάνων.
Το έργο θα υλοποιηθεί από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, ενώ η χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», με πόρους της ΕΕ και της Ελλάδας.
 
 
 
πηγη:evrytanikospalmos

Που είναι τα καπάκια από τα φρεάτια, οέο;

Άφωνοι έμειναν οι κάτοικοι στο Ξηρόμενο Αιτωλοακαρνανίας όταν διαπίστωσαν ότι άγνωστοι είχαν αφαιρέσει όλα τα προστατευτικά
από τα δημοτικά φρεάτια ύδρευσης, δημιουργώντας σοβαρό κίνδυνο για τους περαστικούς.

Αυτή τη φορά οι «κυνηγοί μετάλλων» χτύπησαν το νέο δίκτυο ύδρευσης στον δρόμο που οδηγεί από το Αγράμπελο στον Πρόδρομο, αφήνοντας ακάλυπτα τα φρεάτια, παρά το γεγονός ότι η αξία των κλοπιμαίων είναι μικρή καθώς αποτελούνται κυρίως από χοντρή λαμαρίνα.

Ισπανία: Χτύπησαν και έβαλαν πρόστιμο στον εστιάτορα που προστάτεψε τους διαδηλωτές

Ο άνθρωπος που με την κίνησή του να προστατέψει τους διαδηλωτές από αστυνομική την βιαιότητα στην Ισπανία την 25η Σεπτέμβρη, και που η φωτογραφία του έκανε τον γύρο του κόσμου, δέχτηκε πρόστιμο αλλά και βίαιο χτύπημα από αστυνομικούς! Ο «ήρωας» όπως τα διεθνή ΜΜΕ τον αποκάλεσαν, Αλμπέρτο Κασίγιας, είναι ο 49χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Μαδρίτη, που έδωσε άσυλο σε διαδηλωτές κατά την διάρκεια των επεισοδίων την περασμένη εβδομάδα. Ο άνθρωπος-σύμβολο της Ισπανικής κινητοποίησης, επανέλαβε την κίνηση αλληλεγγύης παρέχοντας ξανά άσυλο στο κατάστημά του στους διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια των χθεσινών κινητοποιήσεων στην Μαδρίτη. Όμως όπως φαίνεται οι δυνάμεις καταστολής του την είχαν… φυλαγμένη καθώς του επέδωσαν ένα διόλου ευκαταφρόνητο πρόστιμο για την ενέργειά του να μην επιτρέψει την είσοδο της αστυνομίας στο μαγαζί του, ενώ ένας πιο θερμόαιμος από τους αστυνομικούς τον χτύπησε με αποτέλεσμα να τον ρίξει στο πάτωμα! Κωστής Αποστολόπουλος

Στο ΟΑΚΑ Τζίγγερ και Λέτο!

Υψηλές παρουσίες στο Ολυμπιακό στάδιο καθώς το ματς του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης παρακολουθούν μεταξύ άλλων ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Σεμπάστιαν Λέτο!

Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας είναι... μακριά από τον Παναθηναϊκό τον τελευταίο καιρό! Τελικά το απόγευμα της Κυριακής ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, αλλά και ο Αργεντίνος άσος που είναι για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης λόγω τραυματισμού ήταν παρόντες στο Ολυμπιακό στάδιο και παρακολούθησαν το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης!


Βίντεο: Κυνηγώντας Ταλιμπάν στα βουνά του Αφγανιστάν

Δείτε βίντεο από το κράνος στρατιώτη της ISAF που δέχεται εχθρικά πυρά από μέλη των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν


Τα πλάνα που ακολουθούν δεν είναι από παιχνίδι. Είναι από την κάμερα που είναι τοποθετημένη στο κράνος στρατιώτη της ISAF στο Αφγανιστάν.
Αυτή καταγράφει τις στιγμές που δέχεται εχθρικά πυρά από μέλη των Ταλιμπάν. Αρχικά εμφανίζεται αρχικά να πυροβολεί, κρυμμένος πίσω από έναν βράχο. Οι σφαίρες ακούγονται καθώς χτυπούν τις πέτρες γύρω του.
Ο Αμερικάνος στρατιώτης χάνει το όπλα από τα χέρια του μετά από σφαίρες που δέχεται. Αρχίζει να φωνάζει ότι χτυπήθηκε, χωρίς να δέχεται ανταπόκριση. Ο ίδιος πίστευε ότι είχε τραυματιστεί σοβαρά.
Τελικά, καταφέρνει να ξαναπάρει το όπλο του και να κατέβει από το λόφο, στον οποίο βρισκόταν.
Ευτυχώς γι' αυτόν  καμία από τις  τέσσερις σφαίρες που τον χτύπησαν  δεν διαπέρασε την αλεξίσφαιρη στολή του.


Combat Footage  Soldier Survives από stefanelonikitelo

Setenil de las Bodegas, μια πόλη χτισμένη μέσα σε βράχους

Στη παράξενη πόλη, 157 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Cadiz, ζούν σήμερα 3000 μόνιμοι κάτοικοι αλλά κάθε χρόνο την επισκέπτονται πολλοί περισσότεροι για να δουν με τα ίδια τους τα μάτια πως ένα τεράστιο βουνό σκεπάζει τον ουρανό και απειλεί να καταπλακώσει τα πάντα.
Η πρωτότυπη αρχιτεκτονική του Setenil de las Bodegas οφείλεται στην διάβρωση που προκάλεσε με τα χρόνια ο ποταμός Trejο μειώνοντας τον οικοδομήσιμο χώρο. Έτσι οι κάτοικοι που ήθελαν να χτίσουν καινούργια σπίτια τα κατασκεύαζαν στις  πλαγιές του βουνού.
 







 

Αυξάνονται από 1/10/2012 τα διόδια

Αυξημένο κατά 20% θα είναι από αύριο το κόστος διέλευσης των διοδίων της Εγνατίας οδού.
Οι τιμές των διοδίων από την 1η Οκτωβρίου διαμορφώνονται ως εξής:

Για τα δίκυκλα και τρίκυκλα στο 1,70 ευρώ (από 1,40), για ελαφρά οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος μέχρι 2,2 μ. στα 2,40 ευρώ (από 2), για τα φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από 4 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ. στα 6 ευρώ (από 5) και για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ. στα 8,40 ευρώ (από 7).

Σήμερα στην Εγνατία οδό λειτουργούν έξι σταθμοί διοδίων, ο σταθμός Μαλγάρων που ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης, στον Πολύμυλο Κοζάνης, στο Μαλακάσι Καλαμπάκας, στα Τύργια Θεσπρωτίας και στον Ίασμο Κομοτηνής.



Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για την κατασκευή έξι Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) κατά μήκος της Εγνατίας οδού.

Οι ΣΕΑ θα είναι έτοιμοι την άνοιξη του 2014 και θα γίνουν στο Ωραιόκαστρο (διπλός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), στη Νέα Καρβάλη Καβάλας (μονός στον αριστερό κλάδο), στη Σιάτιστα (μονός στον αριστερό κλάδο), στον Πολύμυλο (μονός στο δεξιό κλάδο), στο Περιστέρι Ιωαννίνων (μονός στον αριστερό κλάδο) και στον Ταξιάρχη Γρεβενών (στον δεξί κλάδο).

Απίστευτο!!!!!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

0-0 ΣΤΟ ΟΑΚΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ!

Στους 11 βαθμούς άνοιξε η διαφορά του Παναθηναϊκού από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, μετά την ισοπαλία του Παναθηναϊκού εντός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης, που αν και έπαιζε με δέκα παίκτες, έχασε περισσότερες κλασικές ευκαιρίες από τον αντίπαλό του στο δεύτερο ημίχρονο! Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ελαφρώς καλύτερος από τα προηγούμενα παιχνίδια ο ΠΑΟ, αλλά δεν δημιούργησε μεγάλες φάσεις με εξαίρεση ένα δοκάρι σε μια πολύ καλή ενέργεια του Χριστοδουλόπουλου. Τώρα τα πράγματα για τους "Πράσινους" γίνονται πολύ δύσκολα, όχι μόνο για το πρωτάθλημα, αλλά για μια θέση που θα οδηγεί έστω στο Europa League!...

29/9/12

Τσουνάμι ανέργων στην Ευρώπη: Η Ελλάδα το μεγαλύτερο θύμα

​«Μαύρα και άραχνα» είναι τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατάσταση στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Εκτός από την άσχημη οικονομική κατάσταση των νοικοκυρών εξαιτίας της ανεργίας, η επιτροπή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για τη παιδική φτώχεια στην Ευρώπη, η οποία συνεχώς αυξάνεται.

Παράλληλα, η Επιτροπή προειδοποιεί πως η εργασιακή και η κοινωνική κατάσταση παρουσιάζουν ολοένα και περισσότερες αποκλίσεις, κάνοντας έκκληση στους ευρωπαίους ηγέτες να δράσουν πριν να είναι πολύ αργά.


Έλληνες και Αυστριακοί οι πιο εργατικοί λαοί στην Ευρώπη!


Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΕ η Ελλάδα και η Αυστρία κατέγραψαν τον υψηλότερο αριθμό ωρών εργασίας που πραγματοποιήθηκαν από εργαζομένους πλήρους απασχόλησης κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, ενώ η Φινλανδία, η Ιταλία και η Ιρλανδία κατέγραψαν τον χαμηλότερο αριθμό.


Ανησυχούν οι αριθμοί


Από το κακό στο χειρότερο... πάει η ανεργία! Ο αριθμός των ανθρώπων που δεν έχουν δουλειά συνεχώς αυξάνεται , φθάνοντας τα 25,3 άτομα, ένα ιστορικά υψηλό επίπεδο, που αντιπροσωπεύει άνοδο κατά 2,6 εκατομμύρια (+11,6%) σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2011. Το ποσοστό ανεργίας – 10,4% σε επίπεδο ΕΕ– αυξήθηκε σε 17 κράτη μέλη και οι αποκλίσεις διευρύνθηκαν εκ νέου μεταξύ των χωρών της ΕΕ με τις καλύτερες επιδόσεις, αφενός, και των «περιφερειακών» χωρών, αφετέρου. Παράλληλα, διαπιστώνεται τεράστιο 20,6 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ του χαμηλότερου ποσοστού ανεργίας της ΕΕ (Αυστρία, με 4,5%) και του υψηλότερου (Ισπανία, με 25,1%).


Μια Ελλάδα… μακροχρόνια άνεργοι σε όλη την Ευρώπη


Ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων αυξήθηκε σε 15 κράτη μέλη από πέρσι, φθάνοντας τα 10,7 εκατομμύρια. Οι μακροχρόνια άνεργοι αντιστοιχούν πλέον στο 4,5% του ενεργού πληθυσμού (+0,4% κατά τη διάρκεια του έτους).


Οι νέοι τα μεγαλύτερα θύματα


Η μάστιγα της ανεργίας «χτυπά» αλύπητα τους νέους! Φανταστείτε πως τον περασμένο Ιούλιο, το ποσοστό αυτής της κατηγορίας άγγιξε το 22,5% στην ΕΕ. Δώδεκα κράτη μέλη κατέγραψαν ποσοστά άνω του 25% και μόνο τρία παραμένουν κάτω από το 10%: η Αυστρία, η Γερμανία και οι Κάτω Χώρες.


Νοικοκυριά… σε απόγνωση! Στην τραγικότερη κατάσταση οι Έλληνες!


Μέσα σε δύο χρόνια και συγκεκριμένα από το 2009 έως το 2011 το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά δύο τρίτα στις χώρες της ΕΕ, με τη μεγαλύτερη μείωση να καταγράφεται στην Ελλάδα (15,7%), την Ιρλανδία (9%) και τη Λιθουανία, την Ισπανία, την Κύπρο και την Ουγγαρία (όλες άνω του 4%).


Η κρίση στην Ελλάδα αύξησε τα εισοδήματα στη… Γερμανία!!


Σε αντίθεση με την Ελλάδα και την Ιρλανδία, η κατάσταση που επικρατεί στις Βόρειες Χώρες, τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Σλοβακία και τη Γαλλία, είναι πολύ διαφορετική, αφού τα συνολικά εισοδήματα «διανύουν» ανοδική πορεία!Το παράδοξο εδώ είναι ότι έχουν αυξηθεί τα ποσοστά της φτώχειας και σ’ αυτές τις χώρες, εξαιτίας της κρίσης.


Πάρα ταύτα, το ποσοστό του πληθυσμού της ΕΕ που αντιμετωπίζει χρηματοοικονομική δυσχέρεια παραμένει ιστορικά υψηλό.


Άνεργοι γονείς, φτωχά τέκνα- SOS για τα ελληνόπουλα


Το ανεπαρκές οικογενειακό εισόδημα σε συνδυασμό τις μεγάλες διακυμάνσεις στο μέγεθος και την αποτελεσματικότητα των επιδομάτων αυξάνουν επικίνδυνα την παιδική φτώχεια .Το ποσοστό των παιδιών που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φτώχειας (μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις) κυμαίνεται από περίπου 10% στη Δανία και τη Φινλανδία έως άνω του 20% στην Ισπανία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, τη Λετονία, την Πολωνία, τη Λιθουανία και το Λουξεμβούργο.


Μπαμπά… συρρίκνωσα την Ελλάδα!!


Μπορεί η ελληνική οικονομία να συρρικνώνεται και η χώρα να βυθίζεται στην ύφεση, ωστόσο Γερμανία, Γαλλία και Πολωνία παρουσιάζουν …ΑΝΑΠΤΥΞΗ! Τον κατήφορο πήραν εξαιτίας της κρίσης η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Ισπανία και η Πορτογαλία υπέστησαν ραγδαίες απώλειες στην οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση, το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

 





Πηγη:star

ΗΠΑ: Νοικιασμένα PC φωτογράφιζαν τους χρήστες σε αδιάκριτες στιγμές

Αρκετές επιχειρήσεις ενοικίασης λάπτοπ είχαν εγκαταστήσει στα λάπτοπ τους ένα πρόγραμμα της αμερικανικής Designerware, το οποίο ονομάζεται PC Rental Agent και φωτογράφιζε τους πελάτες εν αγνοία τους σε «αδιάκριτες» στιγμές, ακόμη και την ώρα που έκαναν σεξ. Αυτό διαπίστωσε η Αμερικανική Επιτροπή Εμπορίου (FTC), ανακαλύπτοντας επίσης πως το πρόγραμμα μπορούσε να καταγράφει παράλληλα τι πληκτρολογούσαν οι χρήστες, όπως και άλλα ευαίσθητα δεδομένα.

Όπως είναι φυσικό, η Επιτροπή απαγόρευσε τη χρήση του λογισμικού, το οποίο πάντως εκτιμά ότι βρίσκεται εγκατεστημένο σε 420.000 PC παγκοσμίως. Η FTC υποστήριξε πως οι εταιρείες ενοικιάσεως μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο προγράμματα τα οποία καταγράφουν πού βρίσκονται οι υπολογιστές τους ανά πάσα στιγμή – κι αυτό, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ενημερωθεί σχετικά οι πελάτες.


Η έρευνα της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε έπειτα από πληροφορίες ότι το PC Rental Agent διαθέτει μία ειδική λειτουργία που ονομάζεται «Detective Mode» και η οποία ενεργοποιούνταν συνήθως στην περίπτωση χρηστών που δεν επέστρεφαν τα μηχανήματα στην ώρα τους. Ο σκοπός αυτής της λειτουργίας υποτίθεται ότι είναι να βοηθά τις εταιρείες ενοικιάσης να εντοπίζουν τα PC τους και να «πείσει» τους πελάτες να τα επιστρέψουν. Έτσι, εμφανίζει ένα παράθυρο στην οθόνη που ζητά απο τον χρήστη να καταχωρίσει το e-mail και τον αριθμό του τηλεφώνου του.


Σύμφωνα με την FTC, όμως, σε αυτές τις περιπτώσεις το PC Rental Agent ουσιαστικά καταστρατηγεί κάθε έννοια ιδιωτικότητας, αφού καταγράφει ψευδώνυμα και συνθηματικά πρόσβασης στα κοινωνικά σάιτ, εισερχόμενα και εξερχόμενα mail, όπως και όλους τους κωδικούς πιστωτικών καρτών και e-banking. Ακόμη χειρότερα, μπορεί να ενεργοποιεί την κάμερα του υπολογιστή από απόσταση, φωτογραφίζοντας ό,τι βρίσκεται στο οπτικό της πεδίο. Η Επιτροπή εντόπισε σε νοικιασμένα PC φωτογραφίες παιδιών, ημίγυμνων χρηστών και ζευγαριών που έκαναν σεξ.


Σχολιάζοντας την είδηση στο BBC, ο Graham Cluley από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Sophos υποστήριξε ότι θα πρέπει κανείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή που δεν του ανήκει. «Είτε ο χρήστης έχει νοικιάσει είτε έχει δανειστεί ένα λάπτοπ, δεν μπορεί να γνωρίζει τι είδους προγράμματα είναι εγκατεστημένα σε αυτό και για ποιο λόγο», ανέφερε. Στην περίπτωση που το μηχάνημα είναι νοικιασμένο, ο Cluley λέει επίσης πως θα πρέπει κανείς να μην αμελεί να διαβάζει και τα «ψιλά γράμματα» του συμβολαίου που υπογράφει.

 




πηγη:trelokouneli

ΣΟΚ: 15χρονος πέθανε με θανάσιμη διαδικτυακή καθοδήγηση

Ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι από την Chula Vista της Καλιφόρνια σκοτώθηκε αφού πρώτα είχε παρακολουθήσει διαδικτυακό βίντεο σχετικά με το πώς μπορεί κάποιος να πεθάνει από τον υπεραερισμό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο έφηβος, αφού πρώτα δοκίμασε τον υπεραερισμό - γρήγορες και βαθιές αναπνοές που συνήθως παίρνουμε σε καταστάσεις άγχους ή πανικού και που μπορούν να κάνουν κάποιον να νιώθει ότι του κόβεται η ανάσα ή να οδηγήσει ακόμα και σε λιποθυμία- έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε με το πρόσωπο επάνω σε γυάλινο ποτήρι, το οποίο έσπασε από το βάρος και καθώς θρυμματίστηκε, κομμάτια γυαλιού τρύπησαν τον λαιμό του, προκαλώντας ακατάσχετη αιμορραγία.


Η οικογένεια του παιδιού προσπάθησε να σταματήσει την αιμορραγία και μετέφερε τον 15χρονο στο Rady Children's Hospital του San Diego, αλλά ο έφηβος δεν τα κατάφερε, αναφέρουν οι Los Angeles Times.


Πηγη:enimerwsi


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έκανε τη διαδρομή Κοζάνη - Αθήνα πάνω σε μια σανίδα!

Ένα νέο παιδί με το πρωτότυπο όνομα Ήλιος Πόρος, έκανε τη διαδρομή Κοζάνη- Αθήνα σε 4 μέρες πάνω σε μια σανίδα! Είναι πρωταθλητής στο long board και από την ηλικία των πεντέμισι ετών ανεβαίνει πάνω στη σανίδα!

Σήμερα, είναι μόλις 25 χρόνων και αποφάσισε να κάνει το πιο ακραίο ταξίδι της ζωής του!
Το καλοκαίρι , αφού έλαβε μέρος στο πρώτο φεστιβάλ long board, το λεγόμενο Goat Ride, που πραγματοποιήθηκε στα Σέρβια Κοζάνης κατάφερε να ξεχωρίσει αρπάζοντας την πρώτη θέση!


Στο τέλος του διαγωνισμού, έβαλε το σχέδιό του σε λειτουργία! Ανέβηκε στη σανίδα του, στερέωσε μια κάμερα στο κεφάλι κι ένα σακίδιο 15 κιλών στην πλάτη και κινηματογράφησε το πιο ενδιαφέρον ταξίδι της ζωής του!Έκανε 537 χιλιόμετρα πάνω σε μια σανίδα και έχει βάλει στόχο το επόμενο καλοκαίρι να κατέβει στην Αθήνα από τον Έβρο!


28/9/12

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ- ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

Ολιγόλεπτες διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου θα γίνουν 29/09/2012 το πρωί, από τις  9.00 έως τις 11.00.

Η διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνεται εκ περιτροπής στα δύο ρεύματα, για μικρά χρονικά διαστήματα που δε θα ξεπερνούν σε διάρκεια τα πέντε λεπτά. Στο συγκεκριμένο δίωρο προβλέπεται να γίνουν περίπου 10 διακοπές.


Οι έκτακτες αυτές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν, σύμφωνα με την εταιρεία ''Γέφυρα Α.Ε'',
''για τις ανάγκες γυρίσματος εμπορικού φιλμ για λογαριασμό εταιρείας διεθνούς εμβέλειας, που θα προβάλει τη χώρα στο εξωτερικό''.

Η λίστα με τα ονόματα των πολιτικών που ελέγχει το ΣΔΟΕ

 Ποια ονόματα δημοσίευσε η zougla.gr και ποια έγγραφα με πολιτικούς έχει στη διάθεσή του το ΒΗΜΑ - Τι απαντούν πολιτικά πρόσωπα για την εμπλοκή του ονόματός τους στη λίστα
 
«Δύο πρόσωπα που πρωταγωνιστούν και σήμερα στην πολιτική ζωή, αλλά και πρώην υπουργοί και γενικοί γραμματείς, καθώς και εκλεγμένοι βουλευτές, εμφανίζονται στη λίστα με τους 32 που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ και τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη», έγραφε το «Βήμα» της περασμένης Κυριακής φωτίζοντας πλευρές της «υπόθεσης των 32» που έχει προκαλέσει μείζον πολιτικό θέμα. Για τους περισσότερους έχει ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών τους αλλά και των θυρίδων που τυχόν κατέχουν, ενώ ελέγχονται και τα περιουσιακά τους στοιχεία σε όλα τα υποθηκοφυλακεία.
Πολλές από τις υποθέσεις αφορούν την εμπλοκή των πολιτικών προσώπων σε εξοπλιστικά προγράμματα (υπάρχουν 7 φάκελοι που ελέγχονται για εξοπλιστικά προγράμματα) για προμήθειες του δημοσίου αλλά και για καταγγελίες, ανώνυμες και επώνυμες, για αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα zougla.gr τα ονόματα των πολιτικών που ερευνώνται είναι:
- Πάνος Καμμένος, πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες».
- Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Ν.Δ.
- Αθανάσιος Νάκος, αντιπρόεδρος της Βουλής.
- Γιώργος Βουλγαράκης
- Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Πολιτισμού.
- Άρης Σπηλιωτόπουλος, βουλευτής Β' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.
- Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
- Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, πρώην βουλευτής της Ν.Δ.
- Ευάγγελος Μεϊμαράκης, βουλευτής της Ν.Δ., πρόεδρος της Βουλής
- Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.
- Ελισάβετ Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
- Γιώργος Ορφανός, πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης με την Ν.Δ.
- Μαρίνα Χρυσοβελώνη, βουλευτής Μαγνησίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
- Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην υπουργός Οικονομικών και Άμυνας με το ΠΑΣΟΚ.
- Αντώνης Μπέζας, βουλευτής Θεσπρωτίας.
- Νίκος Ταγάρας, πρώην νομάρχης Κορινθίας και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία.
- Παναγιώτης Φασούλας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Πειραιά.
- Ελπίδα Τσουρή, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.
- Φίλιππος Φουντής, υποψήφιος βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους.
- Αλέξανδρος Βούλγαρης, πρώην βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ.
- Λεωνίδας Τζάνης, πρώην υφυπουργός εσωτερικών με το ΠΑΣΟΚ.
- Ιωάννης Ανθόπουλος, πρώην υφυπουργός Παιδείας με το ΠΑΣΟΚ.
- Αναστάσιος Μαντέλης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών με το ΠΑΣΟΚ.
- Ιωάννης Σμπώκος, πρώην γενικός γραμματέςς ΥΕΘΑ. Ξεκίνησε έλεγχος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.
- Απόστολος Φωτιάδης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών με το ΠΑΣΟΚ.
- Φεβρωνία Πατριανάκου, βουλευτής Λακωνίας με τη Ν.Δ.
- Νικόλαος Ανδριανόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου Οικονομικών.
- Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην υπουργός Άμυνας.
- Φώτης Αρβανίτης, πρώην βουλευτής Φωκίδας με το ΠΑΣΟΚ.
- Δημήτρης Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη.
- Χρήστος Βερελής, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.
- Κωνσταντίνος Λιάσκας, πρώην υπουργός
- Χρήστος Ζαχόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί Νέας Δημοκρατίας.
- Πέτρος Μαντούβαλος, δικηγόρος και πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
- Μιχάλης Χαλκίδης, πρώην βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην δήμαρχος Μελίκης.
- Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου.
- Ίδρυμα «Καραμανλής Γ. Κωνσταντίνος», κοινωφελές ίδρυμα το οποίο ελέγχεται για κακοδιαχείριση.

Σύμφωνα με έγγραφα που έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα» στους 32 υπό έλεγχο πολιτικούς περιλαμβάνονται και οι πρώην υπουργοί
Γ. Ζανιάς, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης καθώς και ο τέως γραμματέας εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός.

Πηγές του Μαξίμου έλεγαν το βράδυ της Πέμπτης, στο «Βήμα» ότι η κυβέρνηση επιμένει στην άποψη, πως τις απαντήσεις πρέπει να τις δώσει η δικαιοσύνη, και μετά τις τελευταίες εξελίξεις της δημοσιοποίησης των ονομάτων, τάχιστα.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου και ο κ. Ζανιάς συμμετείχαν εξ οφίτσιο (Γενικοί Γραμματείς Οικονομικών και Εμπορίου αντίστοιχα) στη διακομματική επιτροπή προμηθειών το 2002. 




πηγη:tovima 

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Σεισμική δόνηση 3R κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, στις 20.44 στα Ιωάννινα.

Το εσταιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5χλμ, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται στα 15χλμ Δυτικά των Ιωαννίνων.

Τον παρέσυρε τρένο, παγιδεύτηκε στις ράγες, αλλά σώθηκε

Εικόνες που προκαλούν σοκ διαδραματίστηκαν στο σταθμό του ΗΣΑΠ στη Βικτώρια στο ρεύμα προς Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, ένας ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε στις πόρτες. Η αμαξοστοιχία ξεκίνησε με αποτέλεσμα να παρασύρει τον άνδρα και να τον εγκλωβίσει μεταξύ συρμού και αποβάθρας.


Ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε και θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο


Αυτά είναι τα πόθεν έσχες του Ευάγγελου Μεϊμαράκη

 Στη δημοσιότητα έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του από το έτος 1989 έως και το 2011. 

 

Από το περιεχόμενό τους, όπως προκύπτει από τους ελέγχους που έχουν διεξαχθεί στις δηλώσεις του, τα περιουσιακά του στοιχεία (ακίνητα και καταθέσεις) δικαιολογούνται τόσο από τα έσοδά του όσο και από κληρονομιά των γονέων του ιδίου και της συζύγου του, ενώ δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές μεταβολές από το 1989 μέχρι σήμερα.
Ειδικότερα στη δήλωση Πόθεν Έσχες του 2009, ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνει:
4 διαμερίσματα στην Αθήνα συνολικού εμβαδού 330 τ.μ.
3 οικίες σε Ερμιόνη και Αράχωβα, συνολικού εμβαδού 282 τ.μ.
7 αγροτεμάχια στη Σητεία, και το Γαλάτσι, συνολικού εμβαδού 70 στρεμμάτων
3 καταστήματα στου Ζωγράφου, εμβαδού 156 τ.μ.
3 βοσκοτόπια στη Σητεία εμβαδού 45 στρεμμάτων.
Τα περισσότερα από τα παραπάνω ακίνητα προέρχονται από κληρονομιά.
Μόνο δύο ακίνητα είναι αγορασμένα από τον ίδιο τον κ. Μεϊμαράκη – πρόκειται για τις δύο οικίες στα Θερμήσια της Ερμιόνης που αγόρασε το 1995 και το 2004 αντίστοιχα. Επίσης, στην πλειονότητα των παραπάνω ακινήτων ο κ. Μεϊμαράκης έχει ένα μερίδιο 33%.
Εξαιρούνται οι δύο οικίες στην Ερμιόνη, τα τρία από τα τέσσερα διαμερίσματα στου Ζωγράφου και η οικία στην Αράχωβα όπου έχει το 100%.
Εκτός από τα ακίνητα, ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε στο Πόθεν Έσχες του 2009 πως διαθέτει 2.202 μερίδια σε αμοιβαία κεφάλαια αξίας 14.596 ευρώ. Παράλληλα, την ίδια χρονιά διέθετε καταθέσεις ύψους 160.000 ευρώ σε Alpha Bank, Εθνική, και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Τέλος, στο Πόθεν Έσχες του ο κ. Μεϊμαράκης δήλωνε πως έχει στην κατοχή του τρία αυτοκίνητα.
Την επίμαχη περίοδο 2005-2008 η αξία των καταθέσεων και των μετοχών του επίσης δεν είχε μεταβολές.
Δήλωνε 135.000 ευρώ το 2005, 157.400 το 2006, 156.816 το 2007 (πούλησε μετοχές αξίας 22.647 ευρώ) και το 2008 140.561 ευρώ.




πηγη: newsbomb

 

Πώς να μη σας κλέψουν στην παραλαβή του πετρελαίου θέρμανσης

 Έντεκα "επισημάνσεις" για τους καταναλωτές που θα προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης ενόψει της χειμερινής περιόδου δημοσιοποίησε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών
Συγκεκριμένα, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) για τη διαδικασία παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης αναφέρει τα εξής:

1. Δεν επιτρέπουμε να παραλαμβάνουν πετρέλαιο άτομα τα οποία δεν γνωρίζουν τη διαδικασία με την οποία πρέπει να γίνεται η παραλαβή. Καλό θα είναι, κατά τη διάρκεια της παραλαβής, να παραβρίσκονται περισσότερα του ενός άτομα.

2. Δεν εμπιστευόμαστε το μετρητή του βυτιοφόρου ή τον εξωτερικό σωλήνα ένδειξης της στάθμης της δεξαμενής μας, αλλά χρησιμοποιούμε το δικό μας μέτρο.
3. Δεν παραλαμβάνουμε το πετρέλαιο βιαστικά και χωρίς να τηρούνται όλες οι διαδικασίες και τα μέτρα ασφάλειας, προς αποφυγή ατυχημάτων και άλλων επιπτώσεων (π.χ. ελλειμματική παράδοση - διαρροή πετρελαίου).

4. Δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε αν η απόδειξη ή το τιμολόγιο παραλαβής - πληρωμής δεν έχει συμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα από το νόμο στοιχεία (όπως: ονοματεπώνυμο και διεύθυνση του πελάτη, ποσότητα, προμέτρηση και επιμέτρηση, ώρα παράδοσης κ.λπ.). Σε κάθε περίπτωση, σημειώνουμε τις λέξεις «με κάθε επιφύλαξη».

5. Συγκρίνουμε, ύστερα από έρευνα ή ενημέρωση, τις αναγραφόμενες στα πρατήρια της περιοχής μας τιμές (τα πρατήρια καυσίμων υποχρεούνται να αναγράφουν τις τιμές των καυσίμων, σε φωτεινές πινακίδες, εμφανείς στους καταναλωτές).

6. Πρέπει να ξέρουμε να υπολογίζουμε, με ακρίβεια, πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής. Για να μάθουμε πόσα λίτρα αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής μας, πολλαπλασιάζουμε το μήκος της (π.χ. 2,00 μέτρα) επί το πλάτος της (π.χ. 1,25 μέτρο) επί το ύψος της (π.χ. 1 μέτρο), δηλαδή: 2 x 1,25 x 1 = 2,5 m3 ή 2.500 λίτρα. Επομένως, σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής αντιστοιχούν 25 λίτρα (2.500 : 100 = 25). Όλες οι προαναφερόμενες διαστάσεις αφορούν τις εσωτερικές διαστάσεις της δεξαμενής.

7. Πρέπει να μετράμε, παρουσία του βυτιοφορέα, το ύψος του πετρελαίου που έχει η δεξαμενή μας και πριν αρχίσει η παράδοση και μόλις αυτή τελειώσει. Η μέτρηση γίνεται, εύκολα, με μια ευθύγραμμη βέργα και ένα μέτρο: βάζουμε κάθετα, στη δεξαμενή, τη βέργα. Βγάζουμε τη βέργα και μετράμε το ύψος, μέχρι το σημείο που είναι βρεγμένη. Αυτό είναι το ύψος του πετρελαίου, μέσα στη δεξαμενή.

8. Η μέτρηση της ανύψωσης της στάθμης του πετρελαίου, μέσα στη δεξαμενή, πρέπει να γίνεται αφού κατασταλάξει ο αφρός (πρέπει να παρέλθουν 5-6 λεπτά).

9. Απαιτούμε, από το μεταφορέα, να γράψει το ύψος που μετρήσαμε πριν και μετά την παράδοση στην απόδειξη παραλαβής. Το πετρέλαιο που παραλάβαμε μπορούμε να το υπολογίσουμε αν πολλαπλασιάσουμε το ύψος του πετρελαίου που προστέθηκε στη δεξαμενή μας με τα λίτρα ανά εκατοστό που αυτή χωράει. Αν π.χ. η δεξαμενή μας είχε 18 εκατοστά πετρέλαιο πριν από την παραλαβή και 78 εκατοστά μετά την παραλαβή, προστέθηκαν 78-18=60 εκατοστά. Σύμφωνα με το προηγούμενο παράδειγμα, με τα 25 λίτρα ανά εκατοστό ύψους παραλάβαμε 60x25=1.500 λίτρα πετρέλαιο.

10. Είναι αναγκαίο να πραγματοποιείται, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, συντήρηση - ρύθμιση του συστήματος της κεντρικής θέρμανσης. Η συντήρηση αποτελεί προϋπόθεση για λιγότερη κατανάλωση πετρελαίου και, επομένως, εξοικονόμηση χρημάτων. 

Καταλληλότερος χρόνος για τη συντήρηση είναι αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου θέρμανσης, δηλαδή Απρίλιο και Μάιο, ώστε να μη μείνουν κατάλοιπα καύσης, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε γίνεται πιο δύσκολος ο καθαρισμός του συστήματος.

11. Καλή θέρμανση σημαίνει να αισθανόμαστε άνετα. Η υπερβολική ζέστη είναι πολυδάπανη και ανθυγιεινή. Η ρύθμιση της θερμοκρασίας των χώρων μιας κατοικίας πρέπει να έχει ως εξής: Μπάνιο: 22°C, Καθιστικό: 19-20°C, Υπνοδωμάτια: 18°C. Σε μια πόλη, όπως η Θεσσαλονίκη, ένας βαθμός θερμοκρασίας λιγότερος σημαίνει οικονομία περίπου 8%, σε πετρέλαιο.



πηγη: newsbomb

27/9/12

ΣΟΚ – ΘΛΙΒΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ντράμερ πέθανε την ώρα της συναυλίας

Ένα θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε στην διάρκεια της συναυλίας του συγκροτήματος Generation Esmeralda, όπου ο ντράμερ ξεψύχησε πάνω στα τύμπανα!

Το περιστατικό έγινε στην πόλη Uba της Βραζιλίας,όταν ο 59χρονος αμερικανός ντράμερ Brad Parkerτην ώρα που παίζει  με την μπάντα του πέφτει με το κεφάλι μπροστά.
Οι συνεργάτες του στην αρχή δεν κατάλαβαν ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό, όμως όταν είδαν ότι δεν συνέρχεται, ανησύχησαν.
«Πάγωσαν» μόλις πλησίασαν προς το μέρος του και συνειδητοποίησαν ότι δεν αναπνέει.
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο στην περιοχή Minas Gerais, όμως ήταν ήδη αργά, αναφέρει το star.gr.
Το τραγικό περιστατικό απαθανάτισε τυχαία θαμώνας του μαγαζιού…

8 αιτίες πονοκεφάλου που δεν μπορείτε να φανταστείτε

αιτίες ενός πονοκεφάλου είναι πολλές και οι περισσότερες από αυτές γνωστές. Υπάρχουν όμως και κάποιες, οι οποίες είναι ικανές να σας κάνουν το κεφάλι καζάνι, χωρίς καν να το έχετε υποψιαστεί. Ιδού μερικές από αυτές...
1. Το αφεντικό σας
Κι όμως ισχύει. Γενικότερα οτιδήποτε μπορεί να σας προκαλέσει στρες και άγχος, είναι ικανό να έχει σαν αποτέλεσμα πονοκέφαλο ή ημικρανία διότι σας κάνει πιο ευάλωτους σε ερεθίσματα και καταστάσεις. Και επειδή το στρες στο χώρο εργασίας είναι κάτι το αναπόφευκτο, καλό θα ήταν απλώς να παίρνετε τα πράγματα πιο ψύχραιμα.
2. Ο ζεστός καιρός
Θα πίστευε κανείς ότι το κρύο είναι αυτό που προκαλεί πονοκεφάλους και ημικρανίες, αλλά σύμφωνα με μελέτες, όσο αυξάνεται η θερμοκρασία τόσο αυξάνονται και οι κρίσεις. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν αύξηση 7,5% για κάθε 9 βαθμούς!
3. Δυνατές μυρωδιές
Οι δυνατές μυρωδιές, ακόμα και ωραίες να είναι, είναι ικανές να προκαλέσουν πονοκέφαλο. Τα ακριβή αίτια δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί αλλά πολύ πιθανό να ενεργοποιούν το νευρικό σύστημα. Οι πιο συνήθεις ύποπτοι είναι η μπογιά, η σκόνη, τα αρώματα και ορισμένα είδη λουλουδιών.
4. Tα αξεσουάρ μαλλιών
Μία πολύ στενή αλογοουρά μπορεί να πιέσει το συνδετικό ιστό στο κεφάλι σας οδηγώντας σε πονοκέφαλο. Το ίδιο μπορεί να προκαλέσουν τσιμπιδάκια, στέκες ή ακόμα και πολύ στενά καπέλα.
5. Η άσκηση
Η έντονη σωματική άσκηση, συμπεριλαμβανομένου και του σεξ, μπορεί να οδηγήσει σε πονοκέφαλο από καταπόνηση. Η σωματική καταπόνηση προκαλεί οίδημα στα αγγεία του λαιμού και του κεφαλιού οδηγώντας σε συσσώρευση πίεσης.
6. Τυριά
Κι όμως είναι αλήθεια! Τα ώριμα τυριά όπως το τσένταρ, η φέτα, το ροκφόρ, η μοτσαρέλα περιέχουν την ουσία τυραμίνη που δημιουργείται όταν διασπώνται ορισμένοι τύπο πρωτείνης. Όσο παλαιότερο είναι το τυρί, τόσο περισσότερη τυραμίνη περιέχει.
7. Κόκκινο κρασί
Η τυραμίνη, εκτός από τα τυριά, εμπεριέχεται και στο κόκκινο κρασί. Επειδή το αλκοόλ αυξάνει την ροή του αίματος στον εγκέφαλο η επίδραση μπορεί να είναι ακόμα πιο έντονη. Αν βέβαια υπάρχουν περιστάσεις που δεν μπορείτε να αποφύγετε το κόκκινο κρασί, και η αλήθεια είναι ότι σίγουρα δεν πρόκειται να το αποφύγετε, ρωτήστε το γιατρό σας μήπως θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποια φαρμακευτική αγωγή.
8. Παράλειψη γευμάτων
Οι συγκεκριμένοι πονοκέφαλοι δεν είναι πάντα εμφανείς. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αρχίσει να πονά το κεφάλι μας πριν καταλάβουμε ότι πεινάμε. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε πτώση του σακχάρου. Ωστόσο, μην προσπαθήσετε να θεραπεύσετε τον πονοκέφαλό σας τρώγοντας γλυκά καθώς αυτά προκαλούν αύξηση του σακχάρου και στη συνέχεια δραματική μείωσή του.

Πηγη:Queen

Οι Τούρκοι θέλουν τον ΟΠΑΠ

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο για συμμετοχή του σε διαγωνισμό για την αγορά μέρους το ΟΠΑΠ αφήνει με ανακοίνωσή του ο τουρκικός επιχειρηματικός ομιλός Dogan. Η ανακοίνωση εκδόθηκε από τον όμιλο Dogan σχετικά με δημοσιογραφικές αναφορές που έγιναν και σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε ενδιαφέρον για την αγορά 29% των μετοχών του ΟΠΑΠ. Σε σημερινό σημοσίευμα της Hurriyet Daily News με τίτλο “No Dogan move on Greek lottery” παρατίθεται η σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο ΌμιλοςDogan ενδιαφέρεται για επενδυτικές ευκαιρίες τόσο στην Τουρκία όσο και το εξωτερικό και ότι αν η Ελλάδα προκηρύξει σχετικό με τον ΟΠΑΠ διαγωνισμό τότε η ευκαιρία αυτή θα αξιολογηθεί. «Χωρίς να έχουμε δει τους όρους του διαγωνισμού, δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία απόφαση σχετικά με τη συμμετοχή μας σε αυτόν», καταλήγει η ανακοίνωση.


ΠΗΓΗ: totefteri

Πώς γεννήθηκε το σύμβολο της Apple με το δαγκωμένο μήλο;

Το σύμβολο του δαγκωμένου μήλου της Apple, προέρχεται από την θλιβερή ιστορία του Αlan Turing του ανθρώπου που έθεσε τις βάσεις του σημερινού υπολογιστή, διεκπεραίωσε έρευνες σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και έλυσε κωδικούς-γρίφους των Γερμανών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Τuring αυτοκτόνησε το 1954, παραγκωνισμένος σε σχέση με την τεράστια επαγγελματική προσφορά του, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με φυλάκιση εξαιτίας της ομοφυλοφιλίας του. Τερμάτισε τη ζωή του κάνοντας ένεση δηλητηρίου σε ένα μήλο και τρώγοντάς το.


Το σήμα της Apple αποδόθηκε λοιπόν ως φόρος τιμής από τους δημιουργούς της εταιρείας σε αυτόν τον επιστήμονα

Έγινε πατέρας ο Νεκτάριος Σφηράκης

Ένα υγιέστατο αγοράκι έφερε στον κόσμο η σύζυγος του Νεκτάριου Σφηράκη σήμερα το μεσημέρι. Πατέρας για πρώτη φορά έγινε ο τραγουδιστής, σήμερα Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίουστις 12.15 το μεσημέρι...

Ο Νεκτάριος Σφηράκης θέλησε μάλιστα να μοιραστεί με τον κόσμο αυτή του την χαρά και να ευχαριστήσει το Μαιευτήριο και το γυναικολόγο του δημόσια μέσω της προσωπικής τους σελίδας στο Facebook.

Να θυμίσουμε εδώ πως το ζευγάρι πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές αφού η εγκυμοσύνη της Στέλλας, όπως είχαν οι ίδιοι αποκαλύψη, ήταν δύσκολη.


Συγκεκριμένα ο Νεκτάριος Σφυράκης έγραψε: «Στις 12,15 σήμερα Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 ήρθε στον κόσμο άλλος ένας έλληνας. Ο γιος μου!!!Ευχαριστώ το Θεό που αξίωσε εμένα κ τη σύζυγό μου να ζήσουμε αυτό το θαύμα. Ευχαριστώ το γυναικολόγο Κο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΑΝΤΟ και όλη την ομάδα του που οδήγησε την εξελικτική διαδικασία της κύησης δίχως τη βοήθεια του οποίου δεν θα φτάναμε εδώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Μαιευτήριο ΓΑΙΑ κ σε όλο το επιστημονικό προσωπικό που μας στήριξε όλο το διάστημα.»

 
 
 
 
enimerwsi