1

2

3

4

5

25/5/13

Πώς να αποφύγετε τις «παγίδες» στη φορολογική δήλωση

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων με πολλούς αστερίσκους που κοστίζουν!

Μετά από πολλές περιπέτειες «άνοιξε» τελικά χθες λίγο μετά το μεσημέρι, η ηλεκτρονική πύλη TAXISNET, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου, ανεξαρτήτως τελευταίου ψηφίου ΑΦΜ. Το σύστημα έπειτα από πολλές περιπέτειες και «πτώσεις», είναι πλέον διαθέσιμο για τους φορολογούμενους, οι οποίοι με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών υποχρεούνται να υποβάλουν τις δηλώσεις τους ηλεκτρονικά.
Η υποβολή όμως των φορολογικών στοιχείων όμως, μοιάζει με ναρκοπέδιο, με τις νάρκες ωστόσο που έχει φροντίσει να «σπείρει» το οικονομικό επιτελείο να κοστίζουν στους φορολογούμενους εκατοντάδες ευρώ σε περίπτωση λάθους.
Δικαίωμα υποβολής χειρόγραφης φορολογικής δήλωσης, θα έχουν μόνο όσοι αποδεδειγμένα δε μπορούν να κάνουν χρήση ηλεκτρονικών μέσων, με το κριτήριο να αφήνεται στην κρίση του κάθε Εφόρου. Οι συμπληρωματικές ή τροποποιητικές πάντως δηλώσεις, θα υποβάλλονται χειρόγραφα στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Για να μπορέσει να υποβάλει κανείς πάντως ηλεκτρονική δήλωση, θα πρέπει να διαθέτει κωδικούς πρόσβασης στο TAXISNET, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση και κατόπιν να επισκεφθεί την οικεία του ΔΟΥ προκειμένου να λάβει το σχετικό κλειδάριθμο.
Παραφωνία στη διαδικασία πάντως, αποτελεί το γεγονός πως πολλά ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν αποστείλει μέχρι σήμερα τις βεβαιώσεις αποδοχών του προηγούμενου έτους ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι ασφαλισμένοι δεν έχουν ενημερωθεί πως η δυνατότητα αυτή πλέον παρέχεται μόνο ηλεκτρονικά.

Σημεία κλειδιά στην υποβολή δηλώσεων:

- Φέτος, για πρώτη φορά, οι φορολογούμενοι θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν τους τόκους καταθέσεων αλλά και το σύνολο των εισοδημάτων τους, ανεξαρτήτως πηγής. Παράλληλα, θα πρέπει να αναγραφούν όλα, ακόμα και αν έχουν ήδη φορολογηθεί ή τύχει νόμιμης απαλλαγής.
- Τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών, θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνουν και τον ΑΜΚΑ τους, προκειμένου να μπορούν οι αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγχουν αν λαμβάνουν οποιοδήποτε βοήθημα
- Κάθε υπόχρεος φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να δηλώνει τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για όλα του τα ακίνητα, προκειμένου το Υπουργείο Οικονομικών να μπορεί να υπολογίζει μέσω της ΔΕΗ τους φόρους ακινήτων.

- Όσοι φορολογούμενοι είναι άνω των 62 ετών, κάτι που σημαίνει πως γεννήθηκαν μέχρι 31.12.1950 απαλλάσονται από το φόρο επιτηδεύματος, αρκεί να το δηλώσουν στη φορολογική τους δήλωση.
- Επίσης, όσοι αμείβονται με τιμολόγιο παροχής και έχουν έως τρεις εργοδότες ή ένας εξ’ αυτών αποφέρει το 75% του συνολικού τους εισοδήματος, πρέπει και αυτοί να το δηλώσουν, ώστε να πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ αντί για 650 ευρώ.

πηγη:newsbomb

Δείτε τι έκανε στην πίτσα ο ντελιβεράς προτού την παραδώσει!

Σας έχει έρθει ποτέ μια πίτσα ελαφρώς αλαφρωμένη!

Ο ντελιβαράς μόλις βρέθηκε μόνος του στο ασανσέρ με την πίτσα της έδωσε και… κατάλαβε προτού την παραδόσει!


 Αν δεν παίζει το βίντεο...δείτε το εδώ
http://www.liveleak.com/view?i=582_1369253939






10 τρόποι να κάνετε το νερό λιγότερο βαρετό (προσέχοντας τη σιλουέτα σας)

Το ότι το νερό κάνει καλό στον οργανισμό μας το ξέρετε. Όπως και ότι μας βοηθά να χάνουμε κιλά.
Ξέρετε όμως πως μπορείτε να το κάνετε πιο… ευχάριστο, ώστε να το καταναλώνετε με μεγαλύτερη ικανοποίηση;

Σίγουρα γνωρίζετε ότι το νερό κάνει καλό στον οργανισμό μας. Τροφοδοτεί τον μεταβολισμό μας ώστε να καίμε περισσότερες θερμίδες όλη την ημέρα και να αισθανόμαστε πλήρεις, βοηθά να διατηρούμε την ενέργειά μας και κάνει λαμπερό το δέρμα μας. Εάν αντικαθιστάτε μόνο ένα ποτό με θερμίδες την ημέρα, με νερό, μπορείτε να χάσετε 10 κιλά σε ένα χρόνο χωρίς να κάνετε τίποτε άλλο. Πώς όμως το νερό μπορεί να γίνει λιγότερο… βαρετό;
Το νερό, ως διάφανο και άγευστο υγρό, είναι κάπως βαρετό και για αυτό συνήθως το αποφεύγουμε μέχρι να το χρειαστούμε πραγματικά. Υπάρχει όμως λύση γι’ αυτό. Πριν ανταλλάξετε ένα ποτήρι νερό με κάτι ζαχαρούχο ή ένα αναψυκτικό, δοκιμάστε μερικές εύκολες λύσεις για να προσθέσετε γεύση και κάποια επιπλέον θρεπτικά συστατικά σε αυτό το απλό υγρό της βρύσης.
Προσθέστε μερικές φέτες αγγούρι

Τα spa και τα σαλόνια ομορφιάς προσφέρουν στους πελάτες τους νερό με φέτες αγγουριού (σαν αυτές που βάζουμε στα μάτια μας για να «ξεκουραστούν»). Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Το άρωμα του αγγουριού κάνει το νερό πιο φρέσκο, αναζωογονητικό και δροσιστικό.
Επιπλέον, το άρωμα αυτό, έχει βρεθεί ότι αυξάνει την κολπική ροή του αίματος στις γυναίκες έως και 13%, αυξάνοντας την λίμπιντο.

Προσθέστε… μπουρμπουλήθρες
Πιείτε ένα ποτήρι ανθρακούχο νερό, αν θέλετε την αφρώδη αίσθηση ενός αναψυκτικού, αλλά χωρίς τις θερμίδες. Αν είναι πολύ ήπιο ως προς τη γεύση, προσθέστε μερικές σταγόνες από lime ή μια κουταλιά από χυμό φρούτων χωρίς ζάχαρη. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο λεμόνι ή ξύσμα πορτοκαλιού. Δοκιμάστε διαφορετικούς συνδυασμούς για να διατηρήσετε το «ενδιαφέρον» ή για να ικανοποιήσετε το προσωπικό σας γούστο.
Ώρα για τσάι

Επιλέξτε οποιαδήποτε από τις αμέτρητες ποικιλίες από τσάι και φυτικά ροφήματα ή βότανα, όχι μόνο για να μείνετε ενυδατωμένοι αλλά και για να αποκομίσετε σωρούς πλεονεκτημάτων για το σώμα σας. Το μαύρο τσάι περιέχει κατεχίνες, φλαβονοειδή που μπορούν να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή υγεία και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου. Επίσης, μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και μπορεί να βοηθήσει το σώμα μας να καίει λίπος λίγο πιο εύκολα.
Επωφεληθείτε και από τις ιδιότητες πολλών αφεψημάτων. Το φασκόμηλο μπορεί να μας βοηθήσει με την υπερβολική εφίδρωση που προκαλεί, το χαμομήλι μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και στην πέψη και το τσάι από τζίντζερ καταπραΰνει το στομάχι και ανακουφίζει τον πόνο της αρθρίτιδας.
Βράστε λίγο ζωμό
Ζεσταθείτε το χειμώνα ή όταν είστε άρρωστοι, με έναν ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου ή με μια ελαφριά σούπα. Ο ζωμός μας ενυδατώνει και παίρνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά, δηλαδή βιταμίνες από λαχανικά και πρωτεΐνες από το κοτόπουλο ή το κρέας.
Πειραματιστείτε με βότανα


Δε χρειάζεται να βράσετε τα βότανα για να απολαύσετε τη γεύση τους. Προσθέστε τζίντζερ σε σκόνη ή φρέσκο σε φέτες, φύλλα μέντας ή λεμονόχορτο για να ενισχύσετε τη γεύση που έχει ένα ποτήρι νερό. Βέβαια μπορείτε να δοκιμάσετε και… λουλούδια. Τα πέταλα της λεβάντας και του τριαντάφυλλου περιέχουν βιταμίνη C και μπορεί να βοηθήσουν στον πόνο της αρθρίτιδας.
Δοκιμάστε κάτι φρουτώδες
Έχετε δοκιμάσει lime και λεμόνι. Τώρα ήρθε η ώρα για κάτι διαφορετικό. Προσθέστε αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα μούρα ή δοκιμάστε οτιδήποτε βρίσκεται στην αγορά κάθε εποχή: Κεράσια, μάνγκο, ανανάς, πορτοκάλια, καρπούζι και ό,τι προσθέτει γεύση, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στο νερό. Αν δεν έχετε φρέσκα φρούτα, δοκιμάστε να ρίξετε ένα τέταρτο του φλιτζανιού χυμού φρούτων, για γεύση με λίγες θερμίδες.
Αλλάξτε τα παγάκια σας


Παγώστε λίγο χυμό φρούτων σε θήκες για παγάκια για να προσθέσετε γεύση που απελευθερώνεται αργά στο νερό σας. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μερικά φρέσκα μούρα ή ρόγες σταφυλιών μέσα στην παγοθήκη σας και να τα χρησιμοποιήσετε σαν να ήταν κύβοι. Αλλάζοντας την υφή στα παγάκια σας, δημιουργείτε πέρα από μια νέα γεύση και μια νέα εμπειρία.
Φάτε… το νερό αντί να το πιείτε
Αν ακολουθείτε κάποια δίαιτα, γεμίστε ένα ψηλό ποτήρι νερό αντί για περισσότερο φαγητό. Μπορείτε επίσης να τρώτε περισσότερα φρούτα. Τα φρούτα περιέχουν νερό κατά 80 με 90% και προσφέρουν παράλληλα πολλά θρεπτικά συστατικά που οι πιο πολλοί τείνουν να χάνουν στις δίαιτες, όπως κάλιο, φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Α και βιταμίνη C. Τα λαχανικά έχουν την ίδια ικανότητα και κυρίως οι ντοματοσαλάτες, τα κρεμμύδια, το μαρούλι, τα αγγούρια και άλλα πλούσια σε νερό χορταρικά.
Πίνετε νερό λιγότερο συχνά


Αν βρίσκετε βαρετή την κατανάλωση νερού όλη τη μέρα, δοκιμάστε να το αντιμετωπίσετε ως γεύμα ή ακόμη καλύτερα ως τρία γεύματα. Πίνετε νερό για να δημιουργήσετε αίσθηση πληρότητας τρεις φορές την ημέρα. Τις θερμότερες μέρες πίνετε περισσότερο, αλλά η ικανοποίηση της πληρότητας είναι αρκετή για να μείνετε ενυδατωμένοι. Και αυτό θα μειώσει την ποσότητα των θερμίδων που τρώτε για μία ώρα αργότερα.
Από την άλλη αν αθλείστε, πίνετε σιγά-σιγά νερό, καθώς ιδρώνετε. Αν πίνετε λίγο ανάμεσα από κάθε άσκηση θα έχετε πιει αρκετό για όλη την ημέρα.
Αλλάξτε τις συνήθειές σας
Απλά αλλάξτε τον τρόπο που πίνετε νερό, για να σας είναι πιο ευχάριστο. Για παράδειγμα δοκιμάστε ένα ποτήρι αντί για ένα μπουκάλι ή πιείτε το σε διαφορετική θερμοκρασία. Αν αλλάξετε τη θερμοκρασία, αλλάζετε την εμπειρία και αυτό είναι αρκετό. Έπειτα, χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να πιείτε το κρύο νερό. Αν θέλετε να πάει κάτω πιο γρήγορα προτιμήστε το σε θερμοκρασία δωματίου και όχι παγωμένο.
«Sassy Water»: ένα δροσιστικό κοκτέιλ για επίπεδη κοιλιά
Πρόκειται για ένα κοκτέιλ με νερό, που καταπραΰνει το στομάχι, βοηθά στην πέψη και αποτοξινώνει τον οργανισμό. Περιλαμβάνει φρέσκο τζίντζερ, αγγούρι, χυμό από λεμόνι και δυόσμο.

Οι σεξι εμφανίσεις που συζητήθηκαν στη Βουλή (φωτογραφίες)

 Το… dress code στη Βουλή, όπως αποτυπώνεται στο άρθρο 75 του Κανονισμού, καλεί τους βουλευτές να εμφανίζoνται και να συμπεριφέρoνται με τρόπo πoυ να ανταπoκρίνεται στη σoβαρότητα τoυ επιτελoύμενoυ έργoυ, να απoφεύγoυν ενέργειες πoυ παρενoχλoύν την άνετη διεξαγωγή των εργασιών και, να ...
συμβάλλoυν καθένας ατoμικά στην ευπρεπή εμφάνιση της Boυλής. 

Το θέμα της ευπρεπούς εμφάνισης των εκπροσώπων μας στο κοινοβούλιο ήρθε, ξανά, σήμερα στο προσκήνιο.

Αφορμή η σημερινή παρουσία της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, η οποία ανέβηκε στο βήμα φορώντας μία πράσινη φούστα και μια μπλούζα στην οποία απεικονιζόταν μία γυναικεία μορφή μαζί με έναν παπαγάλο.


«Θα παρακαλούσα -δίχως να αναφέρομαι σε κανέναν συγκεκριμένα- να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί μας παρακολουθούν όλοι. Η εμφάνισή μας δεν είναι αυτό σίγουρα που χαρακτηρίζει την πολιτική μας εμφάνιση ή τη δημοκρατική συμπεριφορά, αλλά καλό είναι να συνοδεύεται το καλοκαίρι με μια άλλη είδους εμφάνιση», ήταν η σύσταση που απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Καλαντζής.


Η εμφάνιση της κυρίας Ραχήλ δεν είναι η μόνη που έχει συζητηθεί.
Έχουν προηγηθεί κατά καιρούς και άλλες - που αφορούν φυσικά το «ασθενές» φύλο- και οι οποίες έχουν γίνει αντικείμενο σχολιασμού στα πηγαδάκια της Βουλής και όχι μόνο.
 

Δείτε τις φωτογραφίες:


















πηγη:newsbomb

Εξασφαλίστε την προστασία του λογαριασμού στο Facebook

Απλές συμβουλές για την ασφάλεια των δεδομένων στην έκδοση για κινητά τηλέφωνα
Όλοι οι χρήστες του Facebook, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, έχουν εκθέσει προσωπικά τους δεδομένα στο λογαριασμό που διατηρούν στο κοινωνικό δίκτυο. Έτσι, η προστασία του κρίνεται επιβεβλημένη.


Η κλοπή φωτογραφιών και πληροφοριών γίνεται ολοένα και πιο συνηθισμένο φαινόμενο. Σε αυτό, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει φυσικά και η έκδοση του Facebook για κινητές συσκευές, αφού πλέον η κλοπή του λογαριασμού σχετίζεται άμεσα με την κλοπή της συσκευής μας.

Διαβάστε 5 απλές συμβουλές για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις...

1. Κλειδώστε τη συσκευή σας
Προφανές; Ίσως, αλλά περισσότεροι από το 30% των χρηστών, δε χρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης για την προστασία των κινητών συσκευών και φυσικά των δεδομένων τους.

Πρόκειται για την πρώτη γραμμή άμυνας, σε περίπτωση που το τηλέφωνό σας χαθεί ή κλαπεί. Δεν έχει να κάνει μόνο με το λογαριασμό σας στο Facebook, αλλά και με άλλα προσωπικά στοιχεία που μπορεί να έχετε αποθηκευμένα στο κινητό σας, όπως φωτογραφίες, βίντεο, μηνύματα κτλ.

Μία καλή λύση είναι να χρησιμοποιείται μεγαλύτερους κωδικούς πρόσβασης, ή ακόμα και να το ρυθμίσετε ώστε να διαγράφει τα δεδομένα σας μετά από μία σειρά αποτυχημένων προσπαθειών εισαγωγής κωδικού.

2. Χρησιμοποιήστε ένα διαφορετικό κωδικό πρόσβασης για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το λογαριασμό σας στο Facebook
Τα τρία τέταρτα των χρηστών του διαδικτύου επιλέγουν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούν. Μάλιστα, όσο περίεργο και εάν ακούγεται, οι κωδικοί «123456» και «password» είναι από τους πιο συνηθισμένους. Λίγα περισσότερα σύμβολα ή γράμματα μπορούν να αυξήσουν δραματικά το χρόνο που θα χρειαστεί για να σπάσει κανείς τον κωδικό σας.

Αφιερώστε λίγο περισσότερο χρόνο και επιλέξτε περισσότερους από έναν κωδικούς πρόσβασης, ειδικά για λογαριασμούς όπως αυτός του Facebook που στεγάζει πολλές από τις προσωπικές σας πληροφορίες.

3. Βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η ασφαλής περιήγηση (Secure Browsing)
Το Facebook προσφέρει από το 2011 μία επιλογή ασφαλούς περιήγησης. Χωρίς τη σύνδεση HTTP Secure (HTTPS) τα δεδομένα σας δεν θα είναι προστατευμένα, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ένα ανοιχτό δίκτυο Wi-Fi (π.χ σε ένα ξενοδοχείο, στο αεροδρόμιο ή σε μία καφετέρια).

Υπάρχει όμως και ένα μειονέκτημα για τις HTTPS συνδέσεις, αφού καθυστερούν τη σύνδεση, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται ή περιήγησή σας στο Facebook, ένα συνηθισμένο παράπονο από τους χρήστες.

Αποφύγετε τα απροστάτευτα δίκτυα Wi-Fi και όποτε μπορείτε προτιμήστε τα δίκτυα 3G/4G μεταφοράς δεδομένων του παρόχου σας.

4. Ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις κατά τη σύνδεσή στο λογαριασμό σας
Για να εξασφαλίσετε πως ο λογαριασμός σας είναι προσβάσιμος μόνο όταν και από όπου έχετε καθορίσει εσείς, ενεργοποιήστε αυτή τη δυνατότητα. Το Facebook θα σας στέλνει μία ειδοποίηση κάθε φορά που ο λογαριασμός σας συνδέεται από μία διαφορετική θέση (συσκευή). Η ειδοποιήσεις γίνονται μέσω γραπτών μηνυμάτων, οπότε θα πρέπει να δώσετε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Αφού δηλώσετε ονόματα για τις συσκευές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά, θα λαμβάνεται μία ειδοποίηση κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να συνδεθεί στο λογαριασμό σας από έναν «άγνωστό» υπολογιστή. Επίσης, όταν κάποιος παραβιάζει το λογαριασμό σας, θα λάβετε οδηγίες για την επαναφορά του κωδικού σας και τη διασφάλισή του.

Με την ενεργοποίηση αυτής της επιλογής, κάθε φορά που θα προσπαθείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας από μία νέα συσκευή, θα πρέπει να εισάγεται έναν ειδικό κωδικό επιβεβαίωσης.

5. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία «Αξιόπιστες Επαφές» (Trusted Contacts)
Πρόκειται για μία σχετικά νέα λειτουργία του Facebook που σας ζητά να επιλέξετε μία μικρή ομάδα από αξιόπιστους φίλους. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας, το Facebook θα στείλει μία σειρά από διαφορετικούς κωδικούς στους φίλους σας, που όταν τους συνδυάσετε όλους μαζί, θα μπορέσετε να πάρετε και πάλι τον έλεγχο του λογαριασμού σας.

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να επιλέξετε άτομα που αρχικά εμπιστεύεστε και δεύτερον που μπορείτε εύκολα να έρθετε σε επαφή μαζί τους.

Φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα στον τελικό Champions League

Οι διοργανώσεις που θα γίνουν σήμερα στην Γερμανία ώστε οι λάτρεις του ποδοσφαίρου να παρακολουθήσουν την τηλεοπτική μετάδοση του τελικού του Champions League ενδέχεται να αποτελέσουν στόχο τρομοκρατικών οργανώσεων, σύμφωνα με προειδοποιήσεις της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος (BKA), αναφέρει σε δημοσίευμά του στην ηλεκτρονική του σελίδα το περιοδικό Spiegel.

Βγάζουν στο σφυρί το Σκοπευτήριο Καισαριανής

Στην εκποίηση των ιστορικών μνημείων προχωράει πλέον η τρικομματική κυβέρνηση, παραχωρώντας το Σκοπευτήριο Καισαριανής στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προκειμένου να περάσει σε χέρια ιδιωτών προς εκμετάλλευση.

Την αρχική έκπληξη της κοινωνίας της πόλης στο άκουσμα της είδησης διαδέχτηκε η αγανάκτηση, με αποτέλεσμα να συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο βράδυ Τετάρτης το οποίο διήρκεσε μέχρι τα... ξημερώματα της Πέμπτης παρουσία 100 και πλέον ατόμων! Η ομόφωνη απόφαση όλων των κομματικών συνδυασμών ήταν «όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».

Ξεπούλημα

«Το Σκοπευτήριο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας αναγνώρισης και ως τέτοιο ανήκει στον ελληνικό λαό και ειδικότερα στο Δήμο Καισαριανής που έχει τη δυνατότητα να αναδείξει αυτόν το μοναδικό χώρο. Η πρόταση για ξεπούλημα από το ΤΑΙΠΕΔ είναι απαράδεκτη και δεν θα περάσει. Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης και τον τερματισμό στις αθλιότητες της κυβέρνησης. Είναι ακατανόητο ένας ιστορικές χώρος να πάει για πούλημα. Το επόμενο βήμα θα είναι η πώληση της Ακρόπολης!» τονίζει στην «Ε» ο δήμαρχος Καισαριανής Αντώνης Καμπάκας.

Από το 1930 που η έκταση παραχωρήθηκε στην Πανελλήνια Σκοπευτική Εταιρεία από το ελληνικό Δημόσιο, ο δήμος βρίσκεται σε διαρκή διαμάχη για την κυριότητά της. Τελικώς, το 2011 πέτυχε να πείσει το Δημόσιο να παρέμβει για πρώτη φορά ανοιχτά στην υπόθεση και να υποστηρίξει το δημόσιο χαρακτήρα του Σκοπευτηρίου στρεφόμενο εναντίον της Πανελλήνιας Σκοπευτικής Εταιρείας.

«Ζητήσαμε να αποβληθεί η εταιρεία γιατί στο χώρο λειτουργούν σχεδόν όλα τα σχολεία της Καισαριανής, ύστερα από αγορά της έκτασης από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων. Η Εταιρεία έχει φτάσει στο σημείο να βάλει λουκέτα για να κλείσει τα σχολεία και η δημοτική αρχή έχει προσαχθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου επειδή αντέδρασε. Στις 4 Ιουνίου εκδικάζεται αγωγή της Πανελλήνιας Σκοπευτικής Εταιρείας κατά του δήμου και των σχολικών επιτροπών με το Δημόσιο να συντάσσεται στο πλευρό μας», τονίζει ο Αντ. Καμπάκας.

Η έκταση των 99 στρεμμάτων έχει ενταχθεί στη λίστα με τα 3.151 κρατικά «φιλέτα» που μεταβιβάστηκαν πρόσφατα πρός εκποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ, γεγονός που καταγγέλθηκε από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου στη Βουλή στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης για τη συγχώνευση ΟΣΚ-ΔΕΠΑΝΟΜ-ΘΕΜΙΣ που κατέθεσε προς το υπουργείο Υποδομών. Στο εν λόγω «φιλέτο» βρίσκεται το μνημείο Εθνικής Αντίστασης και ολοκληρώνεται το σχετικό μουσείο και η βιβλιοθήκη. Συμπεριλαμβάνονται δασικά τμήματα, πευκόφυτες εκτάσεις, χώρος περιπάτου και αναψυχής που διαμόρφωσε ο δήμος, κτήρια που στεγάζουν κοινωφελείς λειτουργίες του δήμου (παιδιατρικό κέντρο, κέντρο για άτομα με ειδικές ανάγκες) κ.λπ.

Εντούτοις λόγω της συγχώνευσης του ΟΣΚ με τη ΘΕΜΙΣ και τη ΔΕΠΑΝΟΜ, τις κατασκευαστικές εταιρείες των υπουργείων Δικαιοσύνης και Υγείας αντίστοιχα, τα περιουσιακά του στοιχεία, αντί να περάσουν προς αξιοποίηση στο δήμο, περνάνε στο ΤΑΙΠΕΔ για να εκποιηθούν. Δημοτικοί σύμβουλοι όλων των κομματικών αποχρώσεων συνομολογούν ότι «το ζητούμενο είναι να περάσει ως δημοτικό περιουσιακό στοιχείο ώστε να διασφαλιστεί ο ιστορικός του χαρακτήρας. Οι αγώνες που δίνονται για το Σκοπευτήριο είναι διαχρονικοί και ανεξάρτητοι από κομματικά συμφέροντα», υποστηρίζουν.

«Πρόθεση δική μου όσο και του Μανώλη Γλέζου, που ήταν παρών κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης, είναι να ζητήσουμε από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ακρόαση ελπίζοντας ότι πρόκειται για αβλεψία. Ζητάμε εξηγήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, ως γνωστόν, εναντίον κάθε είδους εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Αυτό που δεν έχουν συνειδητοποιήσει στην τρικομματική κυβέρνηση είναι ότι, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς όρους με τους οποίους δίνεται κοινοτικό χρήμα σε δημόσιους οργανισμούς ωφέλειας -ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, πανεπιστήμια κ.λπ.-, εκποίηση του ακινήτου σημαίνει επιστροφή των κονδυλίων στην Ε.Ε. Σε τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση ή ο αγοραστής είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν τα χρήματα στην Ε.Ε.», δηλώνει η Θ. Φωτίου στην «Ε».

Ολόκληρη η έκταση του Σκοπευτηρίου με προεδρικό διάταγμα (31.8.78, ΦΕΚΔ544/1978) περιλαμβάνεται σε ζώνη όπου επιτρέπεται η εγκατάσταση μόνο κοινωφελών λειτουργιών. Επίσης, το 1984 με απόφαση της τότε υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη ο χώρος κηρύχθηκε ιστορικός μνημειακός και επομένως οποιαδήποτε παρέμβαση γίνεται ύστερα από έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού. Περαιτέρω, με το Ν.1515/1985 το άλσος του Σκοπευτηρίου χαρακτηρίστηκε υπερτοπικής σημασίας πόλος αναψυχής και ψυχαγωγίας. Τέλος, με απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ το 1989, με την οποία εγκρίθηκε και δημοσιεύτηκε το Πολεοδομικό Σχέδιο Καισαριανής, η έκταση κηρύχθηκε ζώνη ιστορικού ενδιαφέροντος.

Αντιδράσεις

Εχοντας «σύμμαχο» τις υπουργικές αποφάσεις και την κάθετη αντίθεση των δημοτών στην ιδιωτικοποίηση του Σκοπευτηρίου, το δημοτικό συμβούλιο στην ομόφωνη απόφασή του κατέγραψε τη ρητή πρόθεση να προχωρήσει σε κλιμακούμενες αντιδράσεις, καθώς και έντονα διαβήματα στην πολιτική ηγεσία της χώρας. «Πραγματοποιούμε ενημέρωση, κινητοποιήσεις και κατάληψη του χώρου ώστε να αποδοθεί ολόκληρη η έκταση στο λαό και την Ιστορία. Το Σκοπευτήριο αποτελεί παγκόσμιο μνημείο κατά του φασισμού και χώρος στον οποίο θυσιάστηκαν χιλιάδες πατριώτες για τη λευτεριά της Ελλάδας. Κανείς Καισαριανιώτης, κανένας Ελληνας δεν θα δεχθεί το ξεπούλημά του», αναφέρουν.

Ο χώρος του Σκοπευτηρίου κατά την περίοδο της γερμανοϊταλικής φασιστικής κατοχής, αναδείχθηκε σε παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα κατά του ναζισμού. Οι δυνάμεις κατοχής οδηγούσαν εκεί και εκτελούσαν με συνοπτικές διαδικασίες τους Ελληνες πατριώτες, αλλά και πολλούς αλλοδαπούς αντιφασίστες. Σύμφωνα με στοιχεία που διασώθηκαν, εκτελέστηκαν πάνω από 1.000 άτομα στο χώρο κατά την περίοδο 1941-1944 με αποκορύφωμα την εκτέλεση 200 κομμουνιστών κρατουμένων στο Χαϊδάρι την 1η Μαΐου 1944.


πηγη:enet.gr

Τι προκαλεί τον πονοκέφαλό μας;

Όλοι έχουμε ακούσει ή φανταστεί ότι για τον πονοκέφαλό μας μπορεί να φταίει το ότι ήπιαμε λίγο παραπάνω, μείναμε νηστικοί για πολλές ώρες, δουλέψαμε όλη μέρα μπροστά στον υπολογιστή, είχαμε στρες, ο καιρός ήταν πολύ υγρός, αλλά ότι μπορεί να φταίνε τα παυσίπονα επειδή μας πονάει το κεφάλι μας σίγουρα δεν έχει περάσει από το μυαλό μας. Σε αυτήν την περίπτωση πρόκειται για έναν αντανακλαστικό πονοκέφαλο που μπορεί να προκύψει όταν κάνουμε αλόγιστη και υπερβολική χρήση παυσίπονων. Η καλύτερη λύση; Να συμβουλευτούμε έναν ειδικό. Τα φάρμακα που θα μας δώσει θα είναι πολύ λιγότερα και πολύ πιο αποτελεσματικά από αυτά που θα παίρναμε μόνοι μας. Ας δούμε, λοιπόν, τι άλλο μπορεί να προκαλεί ή να επιτείνει τον πονοκέφαλό μας κάθε φορά, ώστε να το αποφεύγουμε ή να το προλαβαίνουμε όσο είναι εφικτό.

1. Τα συµπτώµατα Πόνος σαν σφίξιμο ή σαν σφυριές στο κεφάλι. Συνοδεύεται από ναυτία και τάση προς εμετό ή ακόμα και εμετό, από φωτοφοβία και ηχοφοβία. Ο πόνος μπορεί να είναι ήπιος ή πιο έντονος. Συχνά, όταν είναι έντονος, έχει τα χαρακτηριστικά του σφυγμού και επιδεινώνεται σοβαρά από το φως, τους έντονους ήχους και οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα, ακόμα και από το να ανέβουμε λίγα σκαλιά, να πλύνουμε τα πιάτα ή να σκύψουμε. Γι’ αυτό και είναι σκόπιμο την ώρα της κρίσης να βρισκόμαστε σε δροσερό, σκοτεινό και ήσυχο μέρος. Επίσης, συνοδεύεται συχνά και από αύρα, που χαρακτηρίζει περίπου το 1/5 των περιπτώσεων, προηγείται της κρίσης (περίπου μία ώρα) και παρουσιάζει ένα εστιακό νευρολογικό έλλειμμα (π.χ. μούδιασμα στο ένα χέρι, στο ένα πόδι ή στη μισή πλευρά του σώματος ή του προσώπου, συνηθέστερα όμως εμφανίζει προβλήματα στο οπτικό πεδίο, και στα δύο μάτια). Συχνά, επίσης, υπάρχουν επακόλουθα συμπτώματα, τα οποία διαρκούν 1-2 ημέρες μετά τη λήξη του πόνου. 

Τι είναι Πρόκειται για την ημικρανία. 

Προτιµά Κατά κανόνα γυναίκες. Μάλιστα, η αναλογία γυναικών-ανδρών είναι 3-4 προς 1. 

Διαρκεί Από 4 έως και 32 ώρες (μπορεί να πάρουμε φάρμακα, συχνά λανθασμένα, να μας περάσει για λίγο και μετά να ξαναπονέσουμε).
Γιατί συµβαίνει Στην ημικρανία παίζει κατ’ αρχάς ρόλο η κληρονομικότητα και το φύλο. Έπειτα, επηρεάζεται πολύ από τις ορμονικές διακυμάνσεις και γι’ αυτό πολύ συχνά (σε περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις) στις γυναίκες σχετίζεται με την περίοδο. Είναι πιθανό επίσης να πυροδοτηθεί από την κατανάλωση κάποιων τροφών, όπως το κόκκινο κρασί, οι χυμοί φρούτων, η σοκολάτα, οι ξηροί καρποί, τα τυριά, τα πικάντικα και οτιδήποτε έχει πολύ έντονη γεύση. Επιπλέον, οτιδήποτε βγάζει τον ασθενή από τη ρουτίνα του (οι περιβόητοι πονοκέφαλοι του Σαββατοκύριακου), που μπορεί να είναι ακόμα και κάτι πολύ απλό, όπως το γεγονός ότι θα ξυπνήσει διαφορετική ώρα από ό,τι συνήθως ή η αλλαγή στον αριθμό των γευμάτων του, είναι δυνατόν να επηρεάσει την κατάσταση. Γι’ αυτό και οι ειδικοί επιμένουν ότι η καλύτερη θεραπεία για την ημικρανία είναι η ρουτίνα. 

Επίσης, στην εκδήλωση της ημικρανίας μπορούν να συμβάλουν και οι κλιματολογικές συνθήκες. Οι δυτικοί άνεμοι, οι νοτιάδες, αλλά και η υγρασία, φαίνεται να την επιδεινώνουν.
Η θεραπεία Οι ειδικοί συνιστούν τη λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών, όταν ο πόνος δεν είναι πολύ έντονος. Διαφορετικά, η λύση είναι οι τριπτάνες. Όταν οι ημικρανίες είναι συχνές -περισσότερες από 3 κρίσεις τον μήνα-, τότε χρειάζεται προφυλακτική αγωγή. Πρόκειται για ένα φάρμακο που θα παίρνουμε καθημερινά, σύμφωνα με τις οδηγίες του ειδικού.

2. Τα συµπτώµατα Κυρίως ένα σφίξιμο και στις δύο πλευρές του κεφαλιού (σαν στεφάνι), που διαφορετικά μπορεί να εντοπίζεται στην περιοχή του αυχένα. Συχνά συνοδεύεται από ζάλη, καθώς και δυσφορία στον θόρυβο (ηχοφοβία). Συνήθως εμφανίζεται το απόγευμα ή το βράδυ και συχνά συνοδεύεται από δυσκολία στον ύπνο και τη συγκέντρωση. 

Τι είναι Πρόκειται για την κεφαλαλγία τάσης. Κάποιες φορές συνυπάρχει και ημικρανία, ένας πόνος, δηλαδή, εντονότερος, με ναυτία, μπορεί και εμετό, που μας αναγκάζει να ξαπλώσουμε. Οι οσμές, οι φωνές και οι θόρυβοι μας ενοχλούν και δεν μπορούμε να εργαστούμε. Επιπλέον, οι κινήσεις επιδεινώνουν τον πόνο.
Προτιµά Πολύ περισσότερο τις γυναίκες από ό,τι τους άνδρες.
Διαρκεί Από μερικές ώρες μέχρι όλη την ημέρα. 

Γιατί συµβαίνει Το στρες είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επιδείνωση αυτού του πονοκεφάλου. Επίσης, η κακή στάση του σώματος επιβαρύνει την περιοχή του αυχένα, με αποτέλεσμα την αύξηση της σύσπασης των μυών της περιοχής (γι’ αυτό και συχνά λανθασμένα ονομάζεται αυχενικό σύνδρομο). Τέλος, και το στρεσογόνο περιβάλλον, όπως και ο κρύος και υγρός καιρός, μπορούν να πυροδοτήσουν τον εν λόγω πονοκέφαλο. Βασικός μηχανισμός, ωστόσο, είναι η ευαισθησία στον πόνο του κεφαλιού, που προϋπάρχει και καθορίζεται από τα γονίδιά μας.
Η θεραπεία Είναι κατ’ αρχάς συμπτωματική. Ο πονοκέφαλος αυτός περνάει συνήθως με ένα απλό παυσίπονο (παρακεταμόλη, ασπιρίνη ή κάποιο μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες). Όταν όμως εμφανίζεται συχνά, χρειάζεται προφυλακτική αγωγή. Αυτό σημαίνει ότι, όταν υποφέρουμε από αυτούς τους συχνούς πονοκεφάλους, θα πρέπει να παίρνουμε κάθε μέρα ένα φάρμακο (κατά κανόνα αντικαταθλιπτικό, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ειδικού) προληπτικά, είτε πονάμε είτε όχι.

3. Τα συµπτώµατα Ένας οξύτατος πόνος, που εστιάζεται στο ένα από τα δύο μάτια (με συνοδά εμφανή συμπτώματα, καθώς το μάτι δακρύζει, πέφτει το βλέφαρο κ.λπ.).
Τι είναι Πρόκειται για την αθροιστική κεφαλαλγία, έναν σπάνιο πονοκέφαλο, που έρχεται κατά περιόδους και μετά φεύγει ως διά μαγείας.
Προτιµά Τους άνδρες, και μάλιστα όσους είναι αρρενωποί, ψηλοί, γεροδεμένοι, μελαχρινοί, που όμως έχουν ιδιαίτερο συναισθηματισμό που μοιάζει με αυτόν ενός παιδιού.
Διαρκεί Από μισή ώρα έως 2 ώρες και μπορεί να φτάσει να προκαλεί ακόμα και 7 κρίσεις την ημέρα. Είναι, επίσης, πιθανό να μας ξυπνήσει και μέσα στη νύχτα.
Γιατί συµβαίνει Εξαιτίας του τσιγάρου ή του ποτού, αλλά και εδώ τα γονίδια παίζουν σημαντικό ρόλο.
Η θεραπεία Οι ειδικοί συστήνουν για τον έντονο πόνο τη χορήγηση τριπτάνης με ένεση ενδομυϊκά ή υποδόρια για να έχει άμεση δράση.

Γέμισε με όπλα η Βουλή-51 πολιτικοί κυκλοφορούν με το «κουμπούρι» στη ζώνη

Την ώρα που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσπαθεί να εμποδίσει την είσοδο στην Βουλή των «κουμπουροφόρων» Βουλευτών αναγκάζοντας ακόμα και τον πρωθυπουργό να περνά από το ειδικό μηχάνημα ελέγχου, τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα δείχνουν ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει δώσει άδεια οπλοφορίας-οπλοκατοχής σε 51 από τους 300 βουλευτές.

Ο αριθμός των πολιτικών που οπλοφορεί αυξάνεται κατακόρυφα εαν προστεθούν και οι πρώην υπουργοί και πρώην βουλευτές, που διατηρούν τις άδειες οπλοφορίας κάνοντας χρήση των προστατευτικών διατάξεων των σχετικών νόμων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», από τους 51 , 15 είναι τα μέλη της Κ.Ο. του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, ανάμεσά τους και η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια.
  Οι βουλευτές που κατέχουν νομίμως όπλο προέρχονται σχεδόν από όλους τους κομματικούς χώρους και, θεωρητικά τουλάχιστον, έχουν περάσει από την ίδια ακριβώς διαδικασία που απαιτείται για έναν πολίτη ο οποίος ζητά να οπλοφορεί για λόγους ασφαλείας.

ΠΝΙΓΗΚΕ ΕΞΑΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ

Τραγωδία στη Ζαχάρω όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα εξάχρονο παιδί έχασε τη ζωή του από πνιγμό το μεσημέρι του Σαββάτου.
 

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία του Θολού, ενώ ακόμη δεν είναι σαφές το φύλο του παιδιού

Έκτη νύχτα έντασης και ταραχών στη Στοκχόλμη

Πολλά οχήματα καταστράφηκαν από φωτιές κατά την έκτη νύχτα ταραχών, στις φτωχές γειτονιές στα περίχωρα της Στοκχόλμης, όπου η ένταση, ωστόσο, φαίνεται να έχει μερικώς κοπάσει.

Τα περιστατικά βίας που λαμβάνουν χώρα κάθε βράδυ για σχεδόν μια εβδομάδα στις «παραγκουπόλεις» στα περίχωρα της Στοκχόλμης, όπου πλειοψηφεί το αλλοδαπό στοιχείο, φαίνεται να έχουν ατονήσει, μετά την άφιξη επιπρόσθετων αστυνομικών δυνάμεων .

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι οι δυνάμεις της επιβολής της τάξης «ενισχύθηκαν με αστυνομικούς που ήρθαν από το Γκέτεμποργκ και το Μάλμε», χωρίς να προσδιορίζει τον ακριβή αριθμό των αστυνομικών ενισχύσεων.

Η βία εν τω μεταξύ επεκτάθηκε την Παρασκευή το βράδυ έως την πόλη Έρεμπρο που βρίσκεται 160 χιλιόμετρα δυτικά της Στοκχόλμης. Εκεί αναφέρθηκε μια πυρκαγιά σε σχολείο, καθώς και αρκετές καταστροφές οχημάτων, αλλά όπως ανέφερε η αστυνομία, η ηρεμία επέστρεψε στην πόλη περίπου τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Στη σουηδική πρωτεύουσα όπου η ένταση παραμένει, περίπου 200 ακροδεξιοί βρέθηκαν στα προάστια της Στοκχόλμης, αργά το βράδυ της Παρασκευής, αλλά οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν νέα σοβαρά κρούσματα βίας. Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών και η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Στοκχόλμη απηύθυναν έκκληση προς τους υπηκόους τους να αποφεύγουν τα καυτά σημεία στη σουηδική πρωτεύουσα.

Η βία έχει προκαλέσει ανοιχτή συζήτηση στη Σουηδία για την ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του πληθυσμού, και είναι συγκεντρωμένοι στις φτωχογειτονιές των μεγάλων πόλεων της χώρας και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της ανεργίας.

Επιβεβαιώνεται ο θρύλος της ηλιόπετρας των Βίκινγκ

Πώς κατάφεραν οι Βίκινγκ να φτάσουν στην Αμερική, δεδομένου ότι δεν γνώριζαν τη χρήση της πυξίδας, και δεν έβλεπαν καν τα άστρα στο διαρκές φως του αρκτικού καλοκαιριού; Ίσως τους βοήθησε η θρυλική «ηλιόπετρα», ένας κρύσταλλος που γινόταν φωτεινός ή σκοτεινός ανάλογα με τη θέση του Ήλιου και την κατεύθυνση του πολωμένου φωτός.


Η θεωρία της ηλιόπετρας δείχνει τώρα να επιβεβαιώνεται μετά την ανακάλυψη ενός τέτοιου κρυστάλλου σε βρετανικό πλοίο που ναυάγησε στη Μάγχη το 1592.

Παρουσιάζοντας τις νέες ενδείξεις στην επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society A, οι βρετανοί και γάλλοι ερευνητές επισημαίνουν ότι ο κρύσταλλος είχε κοπεί προσεκτικά και βρισκόταν πολύ κοντά στα όργανα πλοήγησης του σκάφους.

Χωρίς πυξίδα

Στις περισσότερες περιοχές του κόσμου, οι αρχαίοι ναυτικοί έβρισκαν το δρόμο τους μετρώντας τις θέσεις των ουράνιων σωμάτων με αστρολάβο ή εξάντα. Οι αρχαίοι Κινέζοι, μάλιστα, είχαν εφεύρει την πυξίδα τον 3ο αιώνα π.Χ.

Στην Ευρώπη, όμως, η πυξίδα δεν ήταν γνωστή μέχρι τις αρχές του 14ου αιώνα, πολύ μετά την ακμή των Βίκινγκ, από τον 8ο έως τον 11ο αιώνα μ.Χ. Ούτως ή άλλως, η πυξίδα μάλλον θα ήταν άχρηστη τόσο κοντά στον (μαγνητικό) Βόρειο Πόλο όπου άκμασαν οι Βίκινγκ.

Οι τρομεροί Σκανδιναβοί δεν μπορούσαν καν να χρησιμοποιήσουν τη θέση των άστρων, που εξαφανίζονταν για μήνες το αρκτικό καλοκαίρι, ούτε και τη θέση του Ήλιου, συνήθως κρυμμένου από συννεφιασμένους ουρανούς.

Πώς κατάφεραν τότε να εξαπλωθούν στη Σκανδιναβία, τη Βόρεια Ευρώπη, τα βρετανικά νησιά και τη Βόρειο Αμερική;

Σύμφωνα με μια ισλανδική σάγκα που αφορά τον Βασιλιά Όλαφ και τον θρυλικό ήρωα Σίγκουρντ, οι ναυτικοί πλοηγούνταν με τη βοήθεια της ηλιόπετρας (sólarsteinn): μιας πέτρας που έδειχνε τη θέση του Ήλιου ακόμα και στη βαριά συννεφιά.

Σύμφωνα με το θρύλο, ο Βασιλιάς Όλαφ «άρπαξε μια ηλιόπετρα, κοίταξε τον ουρανό, είδε από πού ερχόταν το φως, και από αυτό συμπέρανε τη θέση του αόρατου Ήλιου».

Το 1967, ο Δανός αρχαιολόγος Τόρκιλντ Ράμσκου πρότεινε την υπόθεση ότι η θρυλική ηλιόπετρα ήταν ένας διαφανής κρύσταλλος καλσίτη, ένα πέτρωμα που υπάρχει στη Σκανδιναβία και ονομάζεται άστριος.

Ο κρύσταλλος αυτός είναι πολωμένος, και μπορεί να φαίνεται σκοτεινός ή φωτεινός ανάλογα με τον προσανατολισμό του σε σχέση με τη θέση του Ήλιου.

Πράγματι, οι αναλύσεις στον κρύσταλλο του βρετανικού ναυαγίου έδειξαν ότι είναι πράγματι καλσίτης.

Ηλεκτρομαγνητικό κύμα

Το φως είναι ηλεκτρομαγνητικά κύματα που ταλαντώνονται κάθετα στη διεύθυνση που ταξιδεύει μια φωτεινή αχτίδα.

Τα μόρια των αερίων της ατμόσφαιρας πολώνουν το φως, δηλαδή αναγκάζουν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του φωτός να ταλαντώνονται όλα στο ίδιο επίπεδο.

Δεδομένου ότι οι κρύσταλλοι του άστριου είναι πολωμένοι, αφήνουν να περάσει από μέσα τους μόνο το φως που ταλαντώνεται σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Και αυτό σημαίνει, θεωρητικά τουλάχιστον, ότι οι Βίκινγκ θα μπορούσαν να κοιτάζουν τον ουρανό μέσα από τον κρύσταλλο για να υπολογίσουν τη θέση του Ήλιου.

Οι πρώτες ενδείξεις υπέρ της θεωρίας ήρθαν το 2011, όταν η Σουζάν Άκερσον, βιολόγος από το Πανεπιστήμιο της Λουντ στη Σουηδία, η οποία διέσχισε με παγοθραυστικό τον Αρκτικό Ωκεανό, και διαπίστωσαν ότι ο άστριος πράγματι μπορεί να δείχνει τη θέση του Ήλιου.

Τώρα, η ανακάλυψη ενός κρυστάλλου άστριου δίπλα στα όργανα πλοήγησης ενός πλοίου του 16ου αιώνα δείχνει ότι η ηλιόπετρα παρέμεινε χρήσιμη στους ναυτικούς πολλούς αιώνες μετά τους Βίκινγκ.

Η θεραπεία του καρκίνου είναι εδώ!

Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί...Καλά, είναι δυνατόν να μπορούν να φτιάξουν άνθρωπο από άνθρωπο και να μην μπορούν να βρουν τη θεραπεία για τον καρκίνο;

Πόσοι από εμάς-εσάς δεν έχουμε κάνει αυτή τη σκέψη;
Λίγοι..;; 

Γιατί το ιατρικό κατεστημένο δεν αναφέρει τίποτα για όλα αυτά που αναφέρονται;
Γιατί μας έχουν ταράξει στο ψέμα;

Γιατί δεν εφαρμόζουν τις απλές και οικονομικές μεθόδους του Dr Coldwell που προσφέρει θεραπεία σε 2 έως 16 εβδομάδες, αλλά εφαρμόζουν τις χημειοθεραπείες που αποδεδειγμένα καταστρέφουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα;
Γιατί πολύ απλά κύριοι...

Υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία με εξωπραγματικά κέρδη που κονομάει παίζοντας με την υγεία μας...

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε:




Λίγο γέλιο απο το NEWS24plus

Όταν έχει περίοδο μια γυναίκα μη της μιλάς. Και όταν έχει νεύρα μη της
μιλάς. Γενικά...μη μιλάς. Αλλά βέβαια.. τέτοιο γουρούνι είσαι, που δενμιλάς..

Το λεωφορείο έχει θέρμανση, αν βάλει και ίντερνετ μετακομίζω!

Στις καφετέριες οταν χτυπάω την τουάλετα και ο από μέσα λέει “Άλλος”
απανταω “Άσε τις μαλακίες εσυ εισαι”

Πρωί πρωί έχασα 800 θερμίδες….αγόρασα μπουγάτσα με κρέμα και την
ξέχασα στο λεωφορείο.

Θυμάμαι που φανταζόμασταν μικροί πως μέχρι το 2000 θα έχουμε ιπτάμενα
αυτοκίνητα και φτάσαμε στο 2013 και δεν έχουμε καν θέρμανση!

Έχω μια υπόνοια πως αυτοί που το κάνουν στις τσόντες δεν αγαπιούνται πραγματικά.

Ζω για τη στιγμη που θα βγει CSI Athens και θα δειχνει τους μπατσους
να καθονται ολη μερα στα Εβερεστ και να ξυνουν τα αρχιδια τους.

Ώρες-ώρες σκέφτομαι ότι το μικρό δαχτυλάκι του ποδιού υπάρχει μόνο για
να το κοπανάμε σε έπιπλα.

Όταν μιλάει Έλληνας ποδοσφαιριστής 5 φιλόλογοι αυτοκτονούν και 2
λέκτορες της Ελληνικής γλώσσας βγάζουν τα πτυχία απ’τις κορνίζες και
τα τρώνε.

Δεν μπορώ άλλο αυτή την κατάσταση..Κάθε φορά που πίνω μια γουλιά coca
cola zero τα ίδια.Έρχεται το ελικόπτερο και μου κάνει όλο το σπίτι
πουτάνα!

Να κοπει το χερι απο αυτους που παραγγελνουν καφε, και τρωνε τα
πατατακια απο εμας που παραγγελνουμε μπυρα.

Θα έχανα κιλά,αλλά δε μ αρέσει να χάνω.

Αυτό που στο κρεβάτι αν κλείσεις λίγο τα μάτια σου από 8:00 πάει
10:30,και στη δουλειά αν κάνεις το ίδιο απο 9:35 πάει 9:36,μεγάλη
μαλακία.

Kρίση είναι να σε ταϊζουν τα περιστέρια στο Σύνταγμα.

Βλέπω κάποιες κοπέλες στο δρόμο και αναρωτιέμαι…. Έχουν βαφτεί ήέχασαν στο paintball?

Οι άντρες θέλουν μια κοπέλα τούρμπο στο κρεβάτι, αλλά να μαγειρεύει και σαν τη μάνα τους. Τη γνωστή γκομάνα.

Η NASA επιβεβαίωσε ότι στις 21/12 απόγευμα προς βράδυ θα σκοτεινιάσει
ο ουρανός και θα εμφανιστεί ένα παράξενο φυσικό φαινόμενο που
ονομάζεται νύχτα!

Ξυπνάω και τι να δω; Είμαι ήδη δύο ώρες στη δουλειά.

Πας κουζίνα για νερό. Ε, θα φας κι ένα μελομακάρονο, μην το πιεις ξεροσφύρι.

Aνακάλυψαν λέει νερό και πάγο στον πλανήτη Ερμή. Ουίσκι και φιστίκια
θα χρειαστεί να πάρουμε μόνο.

Είμαι στο ταξί και μπαίνει μια ασκημούλα.
– Ψυχικό;
– Δεν κάνω μάνα μου.

Νομίζεις οτι ξέρεις τον άλλον και ξαφνικά σου λέει ότι δεν τρώει φέτα.

Η μάνα μου έχει κάτι τάπερ που σφραγίζουν καλύτερα από αιγυπτιακές σαρκοφάγους.

Όχι καλέ, δεν έχει κίνηση, απλώς ξεκίνησα από τη Ραφήνα μ’ ένα τσαμπί
κόκκινο σταφύλι και έφτασα στα Πατήσια με ένα μερλό του 67.

Έχουν παγώσει τα δάχτυλά μου στο πληκτρολογιο. Θα με βρουν κοκαλωμένο στο λάπτοπ και θα γίνω το κοριτσάκι με τα πλήκτρα.

Ήρθε μια καινούρια στην πολυκατοικία και θέλει να αναψει καλοριφέρ.
Μαζεύουμε υπογραφές να τη διώξουμε.

Σήμερα τρόμαξα κάτι περιστέρια και χέστηκαν πάνω μου.

Zητείται κιθαρίστας να παίζει μελαγχολική μουσική όσο κοιτάζω έξω από
το παράθυρο.

Όταν δεν είμαι καλά, θέλω να με κοιτάξει κάποιος στα μάτια, να με
πάρει αγκαλιά και να μου πει, ΑΥΡΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ.

25 ευρώ η είσοδος στα νοσοκομεία. Με ποτό ή χωρίς;

Αυτή η πουστιά της δασκάλας που έλεγε “πες μου γιατί γελάς να γελάσω
κι εγώ” και μετά δεν γέλαγε και σε έβαζε και τιμωρία…

Ξέρει μήπως κανείς το site της εκκλησίας που θέλω να κατεβάσω κάτι καντήλια;

Ζητείται κοπέλα να ερωτευτώ παράφορα, να με κερατώσει, να με χωρίσει,
να φάω κόλλημα, να μη τρώω, να χάσω τα κιλά του καλοκαιριού.

Mειώθηκαν οι φωτιές φέτος. Δεν έχει ο κόσμος λεφτά να χτίσει..

Εσύ που βγαίνεις με το χρυσό σταυρό απ τη θάλασσα, να σε ενημερώσω ότι
δεν είναι τα Θεοφάνια

Αν δεις άντρα στο μπαλκόνι να ποτίζει τις γλάστρες, τα φυτά μάλλον
καπνίζονται…

Κάθε φορά που θες να “χτυπήσεις ξύλο”, διαπιστώνεις ότι ο κόσμος είναι
φτιαγμένος από αλουμίνιο ή πλαστικό.

Να είσαι Άραβας, να έχεις τόσο πετρέλαιο και να μην έχεις κρύο να το κάψεις!

Όταν γεννιέται ο Χριστός, τι σφάζουμε; Γαλοπούλες. Όταν πεθαίνει ο
Χριστός τι σφάζουμε; Αρνιά. Τι βύσμα είχαν οι κότες, ρε φίλε;

- Ζαχαροπλάστης ήταν ο πατέρας σου?
-Ναι.. που το κατάλαβες?
-180 κιλά είσαι μωρή! τι που το κατάλαβα!
  
  
Η Μεγάλη Εβδομάδα για τις γιαγιάδες, είναι ότι το Μουντιάλ για τους άνδρες....
  
Όταν μια κοπέλα που μόλις είχα γνωρίσει, μου είπε ότι θέλει να φάει παπάγια, την έβαλα να πει “ριρίκος” να το σιγουρέψω, μην κάνω καμιά μαλακία.

Γράφω στο pc, ξαφνικά κολλάει, αρχίζω να πατάω με μανία το πληκτρολόγιο.., ξεκολλάει, έχω κάνει add 5 άτομα, έχω γραφτεί στη greenpeace και ξεκινάει να παίζει η Πάολα στο youtube...!!!
  
Βγαίνεις απ τη θάλασσα. Χτυπάς δαχτυλάκι σε κοτρόνα. Το παίζεις «ανετίλα». Πας στην ξαπλώστρα, βάζεις γυαλιά, βάζεις καπέλο...Κλαις...
  
Άντρα που ξεχωρίζει το σομόν από το ροζ, να τον φοβάστε....

Έρωτας είναι, να κατεβάζει η κοπέλα σου από τετάρτη πρώτη και να μην φοράς ζώνη......και να της λες δεν πειράζει αγάπη μου…
  
Θέλω να γνωρίσω μια απ αυτές τις οικογένειες των διαφημίσεων που ξυπνάνε μέσα στο κέφι, να τους ρωτήσω πόση κόκα έχει το βούτυρο...
  
Άγγλος: γκοοοοοοοοοοοοοολ
Γερμανός: γκοοοοοοοοοοοολ
Ισπανός: γκοοοοοοοοοοοοολ
Έλληνας: γκοοοοοοοοοοοοολ γ@μώ το σπίτι σας! γ@μω το μ@υνι που σας πεταγε, παλιο μ@υνοπανα! γκοοοοοοοοολ κ@ριολια! φατε την π@υτσα τωρα και ΑΝΤΕ ΓΕΕΕΕΕΙΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ