28/7/11

ΜΕΤΡΟ στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα

Στους αμέσως επόμενους στρατηγικούς σχεδιασμούς επέκτασης Μέσων Σταθερής Τροχιάς εντάχθηκε η Δραπετσώνα και το Κερατσίνι. Ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας στην παρουσίασή του Σχεδίου Αθήνας/Αττικής 2011-2021 - ΑΘΗΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ (ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ / ΑΤΤΙΚΗΣ 2011-2021), αναφέρει επίσημα, ότι στο Κερατσίνι θα έρθει ελαφρύ ΜΕΤΡΟ, το οποίο στη συνέχεια θα επεκταθεί στο Πέραμα, ως επίγειο ΤΡΑΜ.
Η εν λόγω εξέλιξη θεωρείται ιδιαιτέρως θετική ιδιαίτερα από τη στιγμή, που οι αρχικοί σχεδιασμοί προέβλεπαν, πως το ΜΕΤΡΟ θα έφτανε στο Κερατσίνι και την Δραπετσώνα το 2050. Όπως αναφέρεται και στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος, σύμφωνα με τους άμεσους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής η επόμενη μεγάλη διεκδίκηση αφορά την επέκταση του προαστιακού και τη διέλευση του από το ΒΙΠΑ και το Κοιμητήριο Σχιστού, καθώς  και την διακλάδωση του με τη γραμμή του ΜΕΤΡΟ που θα φτάσει στο Κερατσίνι, στο σημείο όπου θα δημιουργηθεί το Κέντρο Υγείας (Σκλαβενίτης).
Ο δήμαρχος Κερατσινίου -Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής αφού ευχαρίστησε το διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό Χρήστο Τσίτουρα, δήλωσε, πως «ακόμα και σε τόσο δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, όταν οραματίζεσαι, σχεδιάζεις και διεκδικείς σθεναρά, είναι δυνατόν να πετύχεις και τον πλέον δύσκολο στόχο» για να καταλήξει λέγοντας, ότι «ο αγώνας για την οριστική διευθέτηση της έλευσης του ΜΕΤΡΟ συνεχίζεται, γι ‘αυτό και δεν εφησυχάζουμε ούτε λεπτό, καθώς οι πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας δεν μπορούν να περιμένουν».