29/7/11

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Ραγκούση με τους ταξιτζήδες

Καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών θα είναι η συνάντηση που θα έχει σε λίγη ώρα –στις 11:00- ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης με τους ιδιοκτήτες ταξί...


Θα προηγηθεί συνάντηση του κ. Ραγκούση με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ενώ μετά τους ιδιοκτήτες ταξί ο Υπουργός θα συναντήσει το σωματείο των οδηγών. Παράλληλα, την Τρίτη αναμένεται να ενημερώσει για το ζήτημα την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Οι αυτοκινητιστές διανύουν την 12η ημέρα των κινητοποιήσεων τους και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αρχίσει να ακούγονται φωνές για "πάγωμα" των κινητοποιήσεων καθώς, έχουν εξουθενωθεί οικονομικά και όσο πλησιάζει η λήξη της τουριστικής σεζόν, πολλαπλασιάζονται οι πιέσεις για επιστροφή στη δουλειά, ιδίως στις τουριστικές περιοχές.

Πάντως, στον κλάδο των οδηγών ταξί κυριαρχεί η αισιοδοξία ότι θα καταλήξει σε θετικά αποτελέσματα η συνάντηση με τον κ. Ραγκούση, ωστόσο επιμένουν στις δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα τους που περιορίζονται σημαντικά από το άνοιγμα του επαγγέλματος.