30/7/11

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ


Αυτή είναι η Ελλάδα με μια φωτογραφία…..όλοι κλαίγονται και όλοι κατά βάθος έχουν..!! Καλά κάνουν…αλλά ποιος κοροϊδεύει ποιόν!! Ναι φυσικά και πουλάει ο πόνος…ο τρόμος…ο φόβος…και όλα αυτά τα συναισθήματα που σε κάνουν να κάθεσαι μπροστά σε μια τηλεόραση  ή έναν υπολογιστή χωρίς να σκεφτείς λεπτό ότι η ζωή τρέχει και εσύ κάθεσαι απαθής μπροστά σε αυτά τα κουτιά περιμένοντας το επόμενο μακελιό…σεισμό…φόνο…την επόμενη ληστεία…αύξηση φόρου…θέματα που παρερμηνεύονται και δεκαπλασιάζονται ώστε με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση-τις κατάλληλες φωτογραφίες ή το κατάλληλο βίντεο να χαραμίσεις όλο τον ελεύθερο σου χρόνο μπροστά σε ένα κουτί…καθισμένος σε μια καρέκλα ή έναν καναπέ!

Η δική μου η ένσταση είναι: πως γίνεται ενώ βλέπουμε ότι ο Έλληνας δεν έχει λεφτά για βενζίνη στα ΜΜΕ…να κάνεις μια ώρα να πας στην δουλεία σου από την υπερβολική κίνηση που υπάρχει στον δρόμο…και ο χρόνος να διπλασιάζετε από το φράξιμο που προκαλούν τα θηριώδη τζιπ και οι υπερπολυτελής αυτοκινητάρες μεγάλων κυβισμών στα στενά της πόλης…λογικό αφού στην Ελλάδα κυκλοφορούν πάνω από 7.000 porche!! (http://www.dete.gr/news.php?article_id=45780) Την ίδια στιγμή που ενώ ακούμε ότι ο τουρισμός έχει την μεγαλύτερη πτώση….ότι τα νησιά είναι άδεια…την ίδια στιγμή να μην βρίσκεις εισιτήριο μέσα στον Αύγουστο για νησιά ( http://www.tovima.gr/society/article/?aid=413285&h1=true )…όπου όταν θα βρεθείς σε αυτά τα νησιά θα παρατηρήσεις ότι για να κάτσεις σε κάποιο μαγαζί θα πρέπει να περιμένεις να σηκωθεί κάποια άλλη παρέα…και αν βιαστεί κάποιος να πει ότι αυτοί που γεμίζουν τα μαγαζιά στα νησιά δεν είναι Έλληνες αλλά τουρίστες…εγώ θα ρωτήσω: πως γίνεται αυτό?? Αφού μας λένε ότι φέτος δεν έχουμε τουρισμό!!!

Όταν ρωτάς κάποιον επιχειρηματία που έχει ενοικιαζόμενα δωμάτια…πόσα δωμάτια άδεια έχεις φέτος, αυτός θα σου πει την αλήθεια…π.χ. 4 από τα 8…δηλαδή το ξενοδοχείο είναι ΄΄μισογεμάτο΄΄ δουλεύει με το 50% ….αυτό θα γραφτεί φέτος στα στατιστικά και αυτό θα φανεί σαν μειώσει του τουρισμού…ενώ πέρυσι φαινότανε στα στατιστικά ότι δούλευε 80% 90% και ίσως 100%....αυτό όμως που δεν θα σου πει είναι ότι πέρυσι δεν είχε 8 δωμάτια αλλά 4….και γέμιζαν και τα 4.Οπότε το ξενοδοχείο δούλευε στο 100% πέρυσι και φέτος στο 50%...τα στατιστικά δεν δείχνουν την πραγματικότητα!! Δεν μπορείς να αποδείξεις ότι ο τουρισμός μειώθηκε από την σύγκριση των στατιστικών των κλεισμένων δωματίων με πέρυσι…πρόπερσι…από την στιγμή που αυξάνονται τα δωμάτια σταδιακά με τα χρόνια. Για να συγκρίνεις δυο ποσά…πρέπει να είναι όμοια!! Και όπως ανέφερα και παραπάνω…αυτά πουλάνε! Ο Έλληνας βλέπει αυτά και ανακουφίζεται ότι είναι σε καλύτερη μοίρα.

Μας λένε ότι πολυτελέστατα αυτοκίνητα πωλούνται στην μισή τιμή…λες και το να πουλάς μια Ferrari αντί για 300.000 ευρώ….σε τιμή 150.000 ευρώ είναι «τίποτα»!!!…γιατί δεν μας λένε ποιος έχει 150.000 ευρώ να διαθέσει την στιγμή που πεινάει η χώρα;;; Πώς γίνεται να πωλούνται υπό εποχή κρίσης 103 Ferrari-15 Bentley-47 Hummer-53 Maserati-852 Porsche και άλλα πολλά υπερπολυτελή αυτοκίνητα μόνο από ένα site!!! (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=322829&cid=12 ).

Πως γίνεται δεδομένων των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων της χώρας  να υπάρχει αύξηση των τιμών στην αγορά κατοικίας κατά 0,3% αιφνιδιάζοντας τους αναλυτές της Knight Frank.( http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_tile2_8_27/06/2011_396049 )  Που βρίσκονται τα ποσά για αγορά κατοικίας όταν υπάρχει και "στάση" δανείων όπου σημειώνεται η μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια και η «βαθύτερη» από πλευράς έντασης ύφεση των τελευταίων 50 ετών στην Ελληνική οικονομία. ( http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=111569168 )
Και πριν βιαστείτε να μιλήσετε για στατιστικά που μιλάνε για πτώση τιμών κατοικίας…δείτε πόσο αληθινά είναι αυτά τα στατιστικά που σας πλασάρουν…..  (http://www.realestatenews.gr/real-estate-in-greece/akinita/katoikia/12970-i-alithia-gia-tis-times-katikias )



Συνεχίζεται……




Υ.Γ. Περιμένω τα σχόλια σας……..

3 σχόλια:

koita opos ta les...den exeis adiko...giati epixirimatologeis gia kathe pragma pou les....

etsi einai o ellinas...eno exei tou aresei na klaigetai....

Ta pragmata mporei na einai etsi tora,alla isos allaksoun.