26/11/11

Οι ξενοδόχοι προπηλάκισαν τον Χρυσοχοϊδη

Εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από τους αγανακτισμένους ξενοδόχους, πραγματοποιήθηκε η ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στην  πρώτη γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.



Στην έναρξη της ομιλίας του, ο κ. Χρυσοχοϊδης δέχτηκε λεκτικές επιθέσεις από ξενοδόχους, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τα μέτρα που κατά καιρούς πλήττουν τον κλάδο με πιο πρόσφατο το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ προσπάθησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις, ωστόσο παραδέχθηκε ότι η αγανάκτηση είναι διάχυτη στον κλάδο λόγω των επιβαρύνσεων που έχουν οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε δυσχερή θέση.

Παρά τις αντιδράσεις, ο υπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του ανακοινώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό, το οποίο προβλέπει και την πλήρη άρση του καμποτάζ.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι στα 500 εκατ. ευρώ που προβλέπονται για τη διευκόλυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα ενταχθούν και τουριστικές επιχειρήσεις.



newsbomb.gr