16/4/12

Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 17/04/2012

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βόρεια και σταδιακά από το απόγευμα σε αρκετές περιοχές της Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου και του Αιγαίου, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, περιμένουμε την Τρίτη 17 Απριλίου 2012.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 20 στη Δυτική Ελλάδα, από 8 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 15 έως 22 στα νησιά του Αιγαίου και από 15 έως 27 βαθμούς στην Κρήτη.


Μέτριοι μέχρι σχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, με εξασθένηση το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια πελάγη, ενώ στα Δωδεκάνησα θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, ενισχυόμενοι σταδιακά σε ισχυρούς και το βράδυ τοπικά στα νοτιότερα τμήματα σε σχεδόν θυελλώδεις.


Τοπικές νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας από τις απογευματινές ώρες λίγες τοπικές βροχές, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων τη νύχτα προς Τετάρτη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό.


Νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το μεσημέρι, και από αργά το βράδυ βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς. Μέτριοι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό, με εξασθένηση το βράδυ.