2/4/12

ΑΠΕΡΓΙΕΣ 3/4/2012

ΔΟΛ 24ωρες επαναλαμβανόμενες (Εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ, Ραδιοφ. Σταθμός ΒΗΜΑ FM, Ιστοσελίδες nea.gr, tovima.gr, in.gr & Περιοδικά COSMOPOLITAN, MARIE CLAIRE & ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ),Η ιδιοκτησία του ΔΟΛ σε μία ολομέτωπη επίθεση κατά των εργαζομένων και της άσκησης του συνδικαλιστικού τους δικαιώματος απέλυσε την εκλεγμένη εκπρόσωπο των εργαζομένων διοικητικών και οικονομικών υπαλλήλων και άλλους έξι υπάλληλους μέλη της ΕΠΗΕΑ. Αντιδρώντας στην εκδικητική αυτή ενέργεια της εργοδοσίας η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών κήρυξε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Στον αγώνα τους οι συνάδελφοι της ΕΠΗΕΑ δεν είναι και δεν πρέπει να είναι μόνοι, γιατί η απόλυση της εκλεγμένης συναδέλφου προσβάλλει το συνδικαλιστικό δικαίωμα όλων των εργαζομένων. Για τον λόγο αυτό τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΤΕΡ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΠΕΛ, της ΕΠΠΕΑ, της ΕΦΕ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΠΗΤ αποφάσισαν, σε ένδειξη συμπαράστασης, να κηρύξουν 24ωρη απεργία στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», τον Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM», τις ιστοσελίδες «nea.gr», «vima.gr» και «in.gr», καθώς και στα περιοδικά «COSMOPOLITAN», «MARIE CLAIRE» και «ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ», από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης, 3 Απριλίου 2012 έως τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης, 4 Απριλίου 2012.




Εφημερίδα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ 48ωρη, Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ» από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 3 Απριλίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 5 Απριλίου 2012




Αρχαιολόγοι 24ωρη,Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012, αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος


Τράπεζες Φθιώτιδας, Λέσβου & Αχαΐας 24ωρη,24ωρη Παντραπεζική απεργία στους Νομούς Φθιώτιδας, Λέσβου και Αχαΐας την Τετάρτη 4 Απριλίου Στόχος η διασφάλιση των θέσεων εργασίας στις Συνεταιριστικές Τράπεζες Λαμίας, Λέσβου – Λήμνου και Αχαϊκής (των οποίων διεκόπη η λειτουργία τους με απόφαση του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος), είναι η απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ, που συνεδρίασε χθες (27/3) το απόγευμα. Η ΟΤΟΕ επισημαίνει έντονα και κατηγορηματικά ότι η λειτουργία των Τραπεζών, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο διασφάλισης των θέσεων εργασίας.


Έκτακτοι εκπαιδευτικοί ΤΕΙ 24ωρη,Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν στις 4 Απριλίου οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, σε συντονισμό και με συλλόγους εκτάκτων άλλων ΤΕΙ της χώρας.