5/2/11

Τα πιο πολυσυζητημένα φορέματα του 2010

Κάθε φορά που μια γυναίκα διαλέγει ένα φόρεμα, το μόνο που δεν θέλει είναι να περάσει εντελώς απαρατήρητη. Ας δούμε τα ρούχα και τις γυναίκες που πέτυχαν απόλυτα τον ιερό αυτό σκοπό μέσα στη χρονιά που τελειώνει.

ΤΑ ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΑ


Το Mi-Ro της Τάμτα: Τα μουσικά βραβεία πάντα αποτελούν την τέλεια ευκαιρία για μια εκκεντρικά κομψή εμφάνιση και η Τάμτα την αξιοποίησε στο έπακρο στα βραβεία MAD. Κάποιοι σοκαρίστηκαν γιατί το θεώρησαν υπερβολικά αποκαλυπτικό, ωστόσο εμάς αυτό το φουτουριστικό look που ενώνει την femme fatale με το pin-up girl μας άρεσε πάρα, μα πάρα πολύ.

Το Meat Dress της Lady Gaga: «Δεν είμαι ένα κομμάτι κρέας», απάντησε όταν τη ρώτησαν για το νόημα της εμφάνισής της με αυτή τη δημιουργία του Franc Fernandez, με την οποία παρέλαβε το βραβείο για το Βίντεο της Χρονιάς στα MTV Video Music Awards. Στο μεταξύ, τα διαπλανητικά αρνητικά σχόλια πήραν κι έδωσαν, αλλά το look θεωρείται πλέον τόσο εμβληματικό, ώστε επιλέχθηκε για να ντύσει την Barbie Gaga.

ΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ

Το (νυφικό) Angel Sanchez της Τατιάνα Μπλάτνικ: Όλοι περίμεναν ότι θα φορέσει Diane Von Furstenberg (είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της σχεδιάστριας). Τελικά, η νύφη διάλεξε έναν σχεδιαστή που ειδικεύεται στο bridalwear, τον Angel Sanchez. Ο σχεδιαστής από τη Βενεζουέλα έχει σχεδιάσει επίσης τα νυφικά των Σάντρα Μπούλοκ και Εύα Λονγκόρια, ενώ οι βραδινές δημιουργίες του εμφανίζονται συχνά στο κόκκινο χαλί.

To Issa της Κέιτ Μίντλετον: Το φόρεμα που φορούσε στην ανακοίνωση του αρραβώνα της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ επιλέχθηκε σε sapphire blue για να είναι ασορτί με το δαχτυλίδι των αρραβώνων της, ένα μονόπετρο από λευκόχρυσο δεκαοκτώ καρατίων με διαμάντια και ένα πελώριο οβάλ ζαφείρι Κεϋλάνης δώδεκα καρατίων, το οποίο πριν φτάσει στο χέρι της ήταν το δαχτυλίδι αρραβώνων της Νταϊάνα. Έγινε sold out μέσα σε εικοσιτέσσερις ώρες και απαντώντας στη ζήτηση, τα σουπερμάρκετ Tesco κυκλοφόρησαν ένα αντίγραφό του στη δημοκρατικότατη τιμή των 20€.



ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ

To Constantinos Melis by Laskos της Ζέτας Μακρυπούλια: Στην πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του σόου Dancing with the Stars, η ηθοποιός-παρουσιάστρια εμφανίστηκε με ένα φόρεμα-υπερπαραγωγή μεν, αλλά και τόσο, μα τόσο σύγχρονο στη γραμμή του. Η εκπληκτική ομορφιά της και το στυλιστικό δαιμόνιο του Γιώργου Σεγρεδάκη συνδυάστηκαν δημιουργώντας μια από τις πιο ξεχωριστές και stylish παρουσίες της τηλεοπτικής χρονιάς.

Το DSquared2 της Φαίης Σκορδά: Με ένα εφαρμοστό δερμάτινο κόκκινο φόρεμα έκανε πρεμιέρα στο Πρωινό Mou και μαζί έκαναν πρεμιέρα οι φήμες που την ήθελαν έγκυο. Το γνωστό παρατηρητικό μάτι της κοινωνικής κριτικής παρατήρησε χάρη στην body-conscious εφαρμογή του DSquared2 της ότι η κοιλίτσα ήταν φουσκωμένη. Ως γνωστόν, οι φήμες σύντομα επαληθεύτηκαν.
Stylista says: Πολύ ωραίο το σετάρισμα με τις nude γόβες με μπαρέτα Casadei (οι nude γόβες εξάλλου ήταν το παπούτσι της χρονιάς).



ΤΑ FASHION


Το Manta dress του Alexander McQueen: Μέσα στο 2010 τον χάσαμε, αλλά και τον βρήκαμε συχνά μπροστά μας μέσα από τις επιλογές των celebrities, που φόρεσαν συχνά ρούχα του. Αποκορύφωμα το Manta dress –το φόρεσαν οι Έλενα Παπαρίζου και Σάλμα Χάγιεκ, αλλά και η Ναόμι Κάμπελ- με το ονειρικό digital print από την συλλογή του McQueen «Plato's Atlantis» για το καλοκαίρι του 2010. Έμπνευση των ονειρικών μοτίβων της το αγαπημένο του σπορ, οι υποβρύχιες καταδύσεις.

Το Happy Leo των Dolce & Gabbana: H Δέσποινα Βανδή και η Κάιλι Μινόγκ είναι μόλις δύο από τις δεκάδες celebrities που επέλεξαν να ακολουθήσουν το megatrend του λεοπάρ μέσα από ένα φόρεμα από τη συλλογή Happy Leo των Dolce & Gabbana, η πρώτη μάλιστα για τις εμφανίσεις της στο Vox.
Stylista says: Τέλειο το ταίριασμα του πράσινου Happy Leo της Δέσποινας Βανδή με το μοβ πάνω στις Charlotte Olympia γόβες της.



ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ

Το Prada της Κάρεϊ Μάλιγκαν: Υποψήφια για Όσκαρ για την θεσπέσια ερμηνεία της στο θεσπέσιο An Education, η 23χρονη ηθοποιός και style icon εμφανίστηκε στην απονομή με ένα φόρεμα που δεν ήταν στολισμένο με παγέτες ή χάντρες, αλλά με μεταλλικές μινιατούρες εργαλείων και μαγειρικών σκευών (από πιρούνια μέχρι ψαλίδια είχε επάνω το Prada της). Οι εκτός μόδας παραξενεύτηκαν, η stylista το εκτίμησε.

To Balmain της Νατάλια Βοντιάνοβα: Σίγουρα ένα από τα πιο υπερεκτεθειμένα φορέματα της χρονιάς, αφού εμφανίστηκε συνολικά σε έξι εξώφυλλα μεγάλων περιοδικών (πάνω στις Σίντι Κρόφορντ και Κλόντια Σίφερ, μεταξύ άλλων, ενώ η Βοντιάνοβα το φόρεσε και σε εξώφυλλο, όχι μόνο στο κόκκινο χαλί). Λεπτομέρεια που σκοτώνει: Το εκπαιδευμένο μάτι είδε ότι η Βοντιάνοβα συνόδευσε το χρυσό μάξι με αξύριστα πόδια (τι φρίκη!).