9/6/13

Η πριγκίπισσα Μαντλέν παντρεύτηκε τον χρηματιστή Κρις Ο' Νιλ

Η πριγκίπισσα Μαντλέν, το μικρότερο παιδί του βασιλιά της Σουηδίας Καρλ Γκούσταβ ΙΣΤ', παντρεύτηκε σήμερα στη Στοκχόλμη τον νεοϋρκέζο χρηματιστή Κρις Ο'Νιλ παρουσία 500 προσκεκλημένων, ανάμεσά τους και πολλά μέλη βασιλικών οικογενειών.

Έπειτα από τη γαμήλια τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι του παλατιού, οι νεόνυμφοι αναμένεται να κατευθυνθούν με άμαξα στο Ρινταρχόλμεν, ένα από τα δεκατέσσερα νησιά της Στοκχόλμης.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους είναι η πριγκίπισσα Σαρλέν του Μονακό, η πριγκίπισσα Τακαμάντο της Ιαπωνίας και ο πρίγκιπας Έντουαρντ της Αγγλίας.
Κάτω από ένα λαμπρό ήλιο, οι κάτοικοι κρατώντας σημαίες συγκεντρώθηκαν κατά μήκος της διαδρομής που αναμένεται να ακολουθήσει η μακρά πομπή.

Προτού φύγουν από το παλάτι οι σύζυγοι φιλήθηκαν τρεις φορές υπό τις επευφημίες του πλήθους.
Από το νησί Ρινταρχόλμεν, το ζευγάρι αναμένεται να μεταβεί με σκάφος, μαζί με ορισμένους από τους καλεσμένους του, στο κάστρο Ντρότινγκχολμ, όπου γεννήθηκε η Μαντλέν το 1982 και όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δείπνο.

Η πριγκίπισσα Μαντλέν, που θα κλείσει τη Δευτέρα τα 31, είναι η μικρότερη κόρη του βασιλιά Καρλ Γκούσταβ ΙΣT' και της βασίλισσας Σίλβια. Δούκισσα του Χέλσινγκλαντ και του Γκάστρικλαντ, είναι τέταρτη στη σειρά διαδοχής για το θρόνο της Σουηδίας, έπειτα από την αδελφή της Βικτώρια, την ανιψιά της Εστέλ και τον αδελφό της Καρλ Φιλίπ.
Ζει στη Νέα Υόρκη όπου εργάζεται ως εθελόντρια για τη φιλανθρωπική οργάνωση που ίδρυσε το 1999 η μητέρα της, το World Childhood Foundation.

Στη Νέα Υόρκη συνάντησε τον Κρις Νιλ. Ο 38χρονος χρηματιστής δεν ήθελε να πάρει μετά το γάμο του τον τίτλο του πρίγκιπα, που θα τον ανάγκαζε να λάβει τη σουηδική υπηκοότητα και να εγκαταλείψει τη δουλειά του.

Το ζευγάρι δεν έχει εκδηλώσει επιθυμία να εγκατασταθεί στη Σουηδία και αναμένεται να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη μετά το μήνα του μέλιτος.


πηγη:protothema