19/10/13

Καινοτόμες γέφυρες που εντυπωσιάζουν

Πολλαπλά επίπεδα , κυματιστές κορδέλες από χάλυβα, μεταλλικά στοιχεία που μοιάζουν με λουλούδια, χώροι περιπάτου ακόμα και κατοίκησης ή πλατείες με πράσινο, τα επιτεύγματα της μηχανικής είναι θαυμαστά σε κάθε περίπτωση. Οι γέφυρες που θα δείτε στη συνέχεια αποτελούν καινοτόμα σχέδια που πρόκειται να κατασκευαστούν στο μέλλον ή κάποια έχουν κριθεί πολύ «τρελά» για να πραγματοποιηθούν. Όπως και να ‘χει πάντως αξίζει να τους ρίξουμε μια ματιά!


1. Γέφυρα-κορδέλα, Κίνα



Μια γέφυρα στη λίμνη Jinsha στην επαρχία Hangzhou που μοιάζει με κορδέλα θα επιτρέπει σε ποδηλάτες και πεζούς να περάσουν από τη μία πλευρά στην άλλη!

2 . Γέφυρα-τουλίπα, Άμστερνταμ



Τα «πέταλα» της ξύλινης γέφυρας ανοίγουν σε διάφορα σχήματα κατά τη διάρκεια της μέρας επιτρέποντας στους πεζούς να διασχίσουν το νερό ή αν το επιθυμούν να… βουτήξουν μέσα.

3 . Bay Tourist Park, Σαν Φρανσίσκο



Ποδηλατόδρομοι, θερινοί κινηματογράφοι, ξενοδοχείο και μια μεγάλη πισίνα συνθέτουν το σκηνικό αυτής της εντυπωσιακής γέφυρας στο Σαν Φρανσίσκο, που είναι υπό συζήτηση.

4. «Πράσινη» γέφυρα, Σεβίλλη, Ισπανία



Μια ελικοειδής γέφυρα μιμείται τα κύματα του ποταμού και περιλαμβάνει δύο στρώματα – μια ηλιόλουστο, καταπράσινη επιφάνεια επάνω και έναν σκιερό χώρο με καθίσματα πιο κοντά στο νερό.

5. Η γέφυρα του Δράκου, Κίνα



Η κρεμαστή γέφυρα για το δήμο Chongqing στην Κίνα παριστάνει έναν δράκο –όταν την βλέπει κάποιος από ψηλά- που προσπαθεί να κάνει μια βουτιά στα νερά.

6. Η γέφυρα που οδηγεί στον ουρανό



Είναι προγραμματισμένη να κατασκευαστεί σε εμπορικό κέντρο της Νότιας Κίνας και αποτελείται από μια κυματιστή «κορδέλα» που τυλίγεται γύρω από έναν δρόμο έξι λωρίδων, ενώ τα καλώδια που την στηρίζουν δίνουν την εντύπωση τοης κίνησης προς τον ουρανό!


7 . Φουσκωτή γέφυρα-τραμπολίνο, Παρίσι



Μια αστική παιδική χαρά που έχει ως στόχο να διασκεδάσει τους κατοίκους της πόλης αλλά και να τους υπενθυμίσει τα παιδικά τους χρόνια, και φυσικά το τραμπολίνο!

8. Γέφυρα-κήπος, Τάμεσης, Λονδίνο



Ένα υπερυψωμένο πάρκο με πολλά φυτά και παγκάκια θα είναι το νέο, μελλοντικό απόκτημα του… Τάμεση, όπου οι κάτοικοι θα μπορούν να απολαύσουν το ποτάμι από μια άλλη οπτική γωνία.

9. Γέφυρα-ψαλίδι, Ρότερνταμ



Η γέφυρα θυμίζει τα δύο μέρη ενός ψαλιδιού που σε ευθεία γραμμή επιτρέπουν στους πεζούς να περάσουν απέναντι και όταν ανυψωθούν διευκολύνεται η διέλευση των πλοίων. Οι αρχές της πόλης πάντως θεωρούν δύσκολη την κατασκευή της.

πηγη:perierga.gr