15/6/14

Φθηνότερα τα εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών

Επιτέλους ξεκινούν μειώσεις στις ΔΕΚΟ, με την αρχή να γίνεται από τις τιμές εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών, οι οποίες πρόκειται
να ανακοινωθούν πιθανότατα τη Δευτέρα από το υπουργείο Υποδομών.

Σύμφωνα με την Καθημερινή η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου, που αφορά όλα τα Μέσα, θα μειωθεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο 1,20 ευρώ (όπως ισχύει σήμερα μόνο για λεωφορεία-τραμ-τρόλεϊ) από 1, 40 ευρώ. Θα επέλθει έτσι κατάργηση των δύο διαφορετικών τιμών εισιτηρίου, με ελάφρυνση κατά 15% περίπου των χρηστών μετρό-ΗΣΑΠ- προαστιακού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2011 εκτοξεύθηκε κατά 40% η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου με βάση τις επιταγές του μνημονίου. Μία μάλιστα επιπλέον αύξηση προβλεπόταν από το μεσοπρόθεσμο για τον Οκτώβριο του 2013, στο 1,75 ευρώ, η οποία τελικά αποφεύχθηκε, ενώ χάρη στα θετικά αποτελέσματα των εταιρειών που εκτελούν επιβατικό έργο, ήρθε πλέον η ώρα των μειώσεων.

Στο σχεδιασμό συμπεριλαμβάνονται νέοι τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων, όπως και η καθιέρωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, με αγορά του κατά τρόπο παρόμοιο με αυτήν των μονάδων καρτοκινητών.