25/5/10

ΛΥΚΟΣ ΑΡΚΟΥΔΑ


ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Είναι αλήθεια.
Το τελευταίο διάστημα, ακούγονται πολλά για λύκους και τις τελευταίες μέρες, για αρκούδα. Είναι αλήθεια. Σε ότι αφορά τους λύκους, γνωρίζουμε από δική μας έρευνα, ότι παράξενα σε μια τουλάχιστον περίπτωση, λύκος συνεχίζει να βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή και με εξοικείωση στην ανθρώπινη παρουσία. Ήδη καταγράψαμε σε βίντεο και φωτογραφία την περίπτωση αυτή.


Από την περασμένη Πέμπτη, είναι αλήθεια ότι παρουσιάστηκε αρκούδα με δυο αρκουδάκια στη Σφηκιά Ημαθίας, στο Βέρμιον. Λογικό είναι οι κτηνοτρόφοι της περιοχής να θορυβηθούν, χωρίς να ξέρουν πώς να αντιδράσουν, αφού η αρκούδα, βρέθηκε για δυο τουλάχιστον ....

.... φορές, έξω από συγκεκριμένο στάβλο με κατσίκια, προσπαθώντας να μπεί μέσα. Το βέβαιο είναι ότι η αρκούδα δεν είναι ακίνδυνη αφού φροντίζει δυο αρκουδάκια.

Και στις δυο περιπτώσεις, υπάρχουν υποθέσεις αλλά, όχι αποδείξεις ότι έγινε ζημιά σε κοπάδια. Το πιθανότερο είναι να υπήρξαν απώλειες.
Αυτά που ακούγονται ότι η λύση είναι οι καραμπίνες, δεν είναι η λύση. Η οικολογική ομάδα, με ανθρώπους και οργανώσεις που ξέρουν πολύ περισσότερα για αυτά τα άγρια ζώα, συνεχίζει την προσπάθεια για κάποια λύση.



ksipnistere