24/8/11

ΑΘΩΟΣ Ο ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ

Στην απόσυρση όλων των κατηγοριών που βάρυναν τον Ντομινίκ Στρος-Καν προχώρησε σήμερα ο δικαστής του Ανωτάτου ∆ικαστηρίου της Νέας Υόρκης Μάικλ Όμπους, μετά από σχετικό αίτημα του εισαγγελέα. Ωστόσο, η απόφαση δεν θα τεθεί σε ισχύ αμέσως, καθώς ο...δικηγόρος της καμαριέρας υπέβαλε ένσταση, η οποία θα εκδικαστεί εντός της ημέρας.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του δικαστή να απορρίψει το αίτημα διορισμού ειδικού εισαγγελέα στην υπόθεση κατά του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, ανοίγοντας το δρόμο για την απόσυρση των κατηγοριών εναντίον του.

Οι δικηγόροι της καμαριέρας είχαν ζητήσει τον διορισμό ειδικού εισαγγελέα, μετά το αίτημα του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά του Ντομινίκ Στρος Καν, επικαλούμενος έλλειψη αξιοπιστίας της καμαριέρας.

Ο δικαστής Μάικλ Όμπους του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης απέρριψε το αίτημα, ανοίγοντας έτσι και επισήμως το δρόμο για την απόσυρση των κατηγοριών εναντίον του Γάλλου πολιτικού.

Δεν έχω τίποτα να σχολιάσω, είπε ο ίδιος ο Στρος-Καν που είχε φτάσει στο δικαστήριο, προσθέτοντας ότι προσδοκά να επιστρέψει στη Γαλλία, κάτι που θα μπορέσει να κάνει μόλις τεθεί σε ισχύ η απόφαση.

Σημειώνεται ότι κατά του Στρος-Καν έχει κατατεθεί και αγωγή από την καμαριέρα, η οποία δεν έχει εκδικαστεί.

Ικανοποίηση εξέφρασαν οι Γάλλοι σοσιαλιστές για το αίτημα της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης.





http://fimotro.blogspot.com