30/3/12

Πάνω από 300 οι προσαγωγές στην επιχείρηση σκούπα στο κέντρο της Αθήνας

Ξεπερνούν μέχρι στιγμής τις 300 οι προσαγωγές στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών. Μεταξύ αυτών, οι 120 έγιναν από την περιοχή της Ομόνοιας, οι 80 από την οδό Σοφοκλέους, οι 50 από την Κυψέλη και οι 30 από την περιοχή γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην Πατησίων.


Στην επιχείρηση συμμετέχουν ομάδες ειδικών φρουρών και ήδη έχουν συλληφθεί δεκάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι στη συνέχεια οδηγούνται σε κρατητήρια, τα οποία σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχουν προετοιμαστεί για το σκοπό αυτό.


Ελέγχους σε κτήρια στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε και χθες η αστυνομία. Συνελήφθη μάλιστα ένας αλλοδαπός υπήκοος Μπαγκλαντές και υποβλήθηκαν μηνυτήριες αναφορές σε βάρος δύο Ελλήνων και δύο αλλοδαπών γιατί παρείχαν κατάλυμα έναντι χρηματικού ποσού, σε διαμερίσματα δύο πολυκατοικιών, στις οδούς Μάρνη και Σηλυβρίας, σε 28 αλλοδαπούς (11 υπήκοοι Σομαλίας, 3 Αφγανιστάν, 9 Αλγερίας, 2 Μαρόκου και 3 Μπαγκλαντές), οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας.