17/3/12

Ούτε μεθυσμένος, ούτε άρρωστος ο οδηγός του μοιραίου πούλμαν στο Βέλγιο

Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να ήταν μεθυσμένος ή να είχε κάποιο πρόβλημα υγείας ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου που προσέκρουσε σε τοίχο σήραγγας στην Ελβετία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του 28 άτομα, μεταξύ των οποίων 22 παιδιά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας, δεν βρέθηκε αλκοόλ στο αίμα του, ενώ δεν υπάρχει κάτι που να υποστηρίζει τη θεωρία ότι δυστύχημα μπορεί να προκλήθηκε από κάποιο πρόβλημα υγείας του οδηγού.

Οι Αρχές, ωστόσο, αρνούνται να σχολιάσουν το σενάριο που μεταδόθηκε από βελγικά και ελβετικά μέσα ενημέρωσης, ότι ο οδηγός λίγο πριν το δυστύχημα προσπαθούσε να αλλάξει DVD στο σύστημα που υπήρχε μέσα στο όχημα.

Την ίδια ώρα, οι σοροί των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος μεταφέρθηκαν στο Βέλγιο που είχε κηρύξει την Παρασκευή ημέρα πένθους στη μνήμη τους.

Τέσσερα από τα παιδιά που είναι σοβαρά τραυματισμένα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Βέρνης και της Λωζάνης.

Το πούλμαν που κατευθυνόταν προς την περιοχή Σιόν της Ελβετίας, προσέκρουσε σε τοίχο σήραγγας της εθνικής οδού μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής εξόδου της Σιέρε. Ήταν ένα από τα τρία με τα οποία επέστρεφαν στο Βέλγιο οι μαθητές δύο σχολικών τάξεων έπειτα από πολυήμερη εκδρομή.

Στο πούλμαν επέβαιναν συνολικά 52 άτομα. Η ηλικία των περισσότερων παιδιών που σκοτώθηκαν ήταν κοντά στα 12, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και οι δύο οδηγοί. Τα περισσότερα θύματα ήταν Βέλγοι, δέκα ήταν Ολλανδοί (επτά νεκροί, τρεις τραυματίες), ένας Γερμανός και ένας Πολωνός.