29/8/12

Ισχυροί βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο

Ο καιρός σήμερα

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις πολύ ισχυροί και στα νότια τμήματα πιθανόν να φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Αττική:Αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλονίκη:Αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη:Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία όμως θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη:Αίθριος αναμένεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 5 με 7 και πιθανόν στις Κυκλάδες να φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 28 βαθμούς και στη νότια Κρήτη θα φτάνουν μέχρι τους 32 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

 πηγη:zougla