26/8/12

Βίντεο τοπικού καναλιού ''σώζει'' τον ΠΑΟΚ;


Ένα βίντεο της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, ΤV 100, που έχουν από σήμερα στην διάθεση τους οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τους δίνει ένα ισχυρό ατού, στην υπερασπιστική τους γραμμή απέναντι στην ΟΥΕΦΑ.

Σε αυτό το βίντεο που προβλήθηκε από την ΤV 100, φαίνεται ξεκάθαρα η απρόκλητη επίθεση χούλιγκαν της Ραπίντ Βιέννης, κατά του δημοσιογράφου του καναλιού Γιώργου Βένη και του οπερατέρ Γιώργου Σαράντου, 3 ώρες πριν τον αγώνα της περασμένης Πέμπτης, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, όπου η αστυνομία είχε συγκεντρώσει τους οπαδούς της Αυστριακής ομάδας. 

Σύμφωνα με την καταγγελία του δημοσιογράφου και του οπερατέρ της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, αλλά και το οπτικό υλικό που υπάρχει και έχει καταγραφεί από δύο κάμερες, η επίθεση έγινε αιφνιδιαστικά και απρόκλητα από οπαδούς της Ραπίντ, που ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, κάτι που δείχνει και την αμέλεια της αστυνομικής δύναμης να τους ελέγξει πριν την έναρξη του αγώνα. Επίσης αποδεικνύεται-και αυτό θα χρησιμοποιήσει λογικά και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην υπερασπιστική της γραμμή-ότι οι οπαδοί της Ραπίντ ήταν αποφασισμένοι να κάνουν επεισόδια στον αγώνα, άσχετα με το ποια θα ήταν η στάση των φιλάθλων του Δικεφάλου απέναντί τους. 

Μάλιστα ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης στον Λευκό Πύργο, μετά την επέμβαση που ήταν άμεση και έσωσε τους δύο συναδέρφους από τα χειρότερα, τους απέτρεψε να υποδείξουν τους ενόχους της επίθεσης και να προβεί στη σύλληψή τους, με δικαιολογία ότι μια τέτοια ενέργεια θα προκαλούσε πιθανότατα εκτεταμένα επεισόδια στον αγώνα.

Η εισήγηση πάντως του αθλητικού εισαγγελέα της ΟΥΕΦΑ να επιβληθεί βαρύτατη ποινή στον ΠΑΟΚ, για παραδειγματισμό έχει σίγουρα προβληματίσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για την στάση και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από εδώ και πέρα όσον αφορά τις σχέσεις της με τους οργανωμένους οπαδούς, ειδικά στα ευρωπαικά παιχνίδια του Δικεφάλου.



πηγη:salonicanews