30/8/13

Ιατρικό θαύμα! Γιάτρεψαν κοριτσάκι απο τον ιό του HIV

Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ένα πραγματικά τρομερό επίτευγμα.


Κατάφεραν να γιατρέψουν ένα μικρό κοριτσάκι, το οποίο γεννήθηκε με τον ιό του HIV. Αυτό την κάνει αυτόματα το πρώτο παιδί και τον δεύτερο άνθρωπο στον κόσμο που κατάφερε να γίνει καλά.

Το 2,5 ετών κοριτσάκι από το Μισισίπη, εδώ και ένα χρόνο δεν παίρνει καμία φαρμακευτική αγωγή. Η θεραπεία στο κοριτσάκι ξεκίνησε το μωρό γεννήθηκε αφού διαγνώστηκε η μητέρα του με τον ιό. Η μητέρα στην αρχή ήταν συνεπής στα ραντεβού του παιδιού με τους γιατρούς όμως κάποια στιγμή εξαφανίστηκε. Η ιατρική ομάδα ξεκίνησε να τη ψάχνει και όταν κατάφερε πια να τη βρει, η γυναίκα ομολόγησε πως είχε σταματήσει να του κάνει τη θεραπεία.

Οι γιατροί, ανέλαβαν αμέσως το μωρό καθώς είχε μείνει πολύ καιρό χωρίς να πάρει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή. Στα τεστ όμως που του έκαναν δεν βρήκαντον ιό. Δεν ήξεραν τι είχε συμβεί και έτσι έκανα περαιτέρω τεστ για να καταλάβουν τι πραγματικά συμβαίνει. Τελικά ανακάλυψαν ότι ο ιός υπήρχε μέσα στον οργανισμό του παιδιού, όμως σταδιακά για γιατρευόταν. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι κατάφερε να γιατρευτεί γιατί ξεκίνησε δυνατή φαρμακευτική αγωγή αμέσως μόλις γεννήθηκε.

Με την ανακοίνωση τους για αυτό το φοβερό επίτευγμα, οι επιστήμονες λένε πως αυτή η προσέγγιση που έκαναν για την θεραπεία του ιού, είχε θετικό αποτέλεσμα και θα μπορούν πλέον να γιατρεύουν παιδιά τα οποία γεννιούνται με τον ίο!




πηγη:mothersblog