4/11/13

ΑΠΕΡΓΙΕΣ 5/11/2013

ΟΣΕ & Προαστιακος 09:00 έως 12:00

ΣΕ & Προαστιακος 09:00 έως 12:00 H Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών απέστειλε σήμερα εξώδικο προς τις εταιρείες ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ με κοινοποίηση στον Υπουργό Οικονομικών, στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στον ΟΜΕΔ, βάση απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου για την πραγματοποίηση μιας 3ωρης στάσης εργασίας στις 5/11/2013 από τις 09.00’ έως τις 12.00’. Η 5η Νοεμβρίου είναι ημέρα κατά την οποία συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης της μεταβίβασης των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ.

Πηγή:email  

Διοικητικοί Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών 5νθήμερη

Διοικητικοί Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών 5νθήμερη «Οι μισθοί των διοικητικών υπαλλήλων που απεργούν θα περικοπούν», διαβεβαίωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόσιος Πελεγρίνης, προσθέτοντας ότι, ήδη με έγγραφό του στις 08/10/2013 έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του πανεπιστημίου Αθηνών να προχωρήσουν σε όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο σχετικά με τη μισθοδοσία του προσωπικού κατά τις ημέρες της απεργίας, δηλαδή να περικοπούν οι αποδοχές του προσωπικού που απεργεί. Από την πλευρά του, πάντως, ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε κατά πλειοψηφία χθες να προχωρήσει σε νέα πενθήμερη απεργία έως και τις 8 Νοεμβρίου, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση επρόκειτο να κινηθεί και ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού του ΕΜΠ που συνεδρίαζε χθες για το θέμα.

Πηγή:http://www.imerisia.gr

Εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ 48ωρη 

Εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ 48ωρη Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, ενώ προτίθενται να συμμετάσχουν και στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, στις 6 Νοεμβρίου, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργατοτεχνικών Κώστας Γαβριηλίδης. 

.Πηγή:www.kathimerini.gr