17/2/12

Ουντινέζε - Παοκ 0 - 0

Με 3-5-1-1 η Ουντινέζε
Ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τους Χαντάνοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι τρεις σέντερ μπακ Μπενατία, Ντομίτσι και Ντανίλο .
Στην δεξιά πλευρά ο Μπάστα και αριστερά ο Πασκουάλε. Στα χαφ οι Πασιέντσα, Αμπντί και Πίντσι. Ενώ στην επίθεση ο Αρμέρο θα είναι πίσω από τον Φλόρο Φλόρες.
Σταφυλίδης αντί Λίνο
Ο Λάζλο Μπόλονι αποφάσισε να κρατήσει στον πάγκο τον Λίνο και να δώσει φανέλα βασικού στον Σταφυλίδη. Έτσι λοιπόν κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κρέσιτς, δεξιά ο Σνάουτσνερ και στο κέντρο της άμυνας οι Μαλεζάς και Τσιρίλο. Αμυντικά χαφ οι Γκαρσία και Λάζαρ, με τον Φωτάκη να κινείται στον άξονα. Στις πτέρυγες δεξιά ο Σαλπιγγίδης αριστερά ο Γεωργιάδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.
Μουδιασμένο ξεκίνημα
Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ να τραγουδούσαν στις εξέδρες του Φρίουλι«…νιώθω την ζωή μου στα χαμένα» με τους παίκτες του Μπόλονι να νιώθουν στο ξεκίνημα του αγώνα πραγματικά στα χαμένα. Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν μπόρεσε να ξεμυτίσει από την εστία του Κρέσιτς καθώς η πίεση των Ιταλών ήταν μεγάλη, φέρνοντας όπως ήταν αναμενόμενο αναστάτωση στην άμυνα των Θεσσαλονικέων.
Πίεση από τα άκρα
Οι Ιταλοί «βομβάρδιζαν» από τα άκρα με τους Σταφυλίδη και Σνάουτσνερ να μην μπορούν να περιορίσουν τους πλάγιους χαφ της Ουντινέζε. Ο Μπόλονι διαρκώς έδινε εντολές να διατηρήσουν τις θέσεις και να είναι ψύχραιμοι. Ο ενθουσιασμός των παικτών του Γκουιντολίν ήταν μεγάλος και έδειχναν πως ήθελαν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι από νωρίς και αυτό φάνηκε με τις δύο κλασσικές ευκαιρίες που έχασαν οι «ασπρόμαυροι» του Ούντινε.
Η ιταλική καραμπόλα
Στο 6' ο Μπάστα νικήθηκε από το εντυπωσιακό τάκλιν του Τσιρίλο και στην συνέχεια ο Αμπντί με σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κρέσιτς και τρία λεπτά αργότερα ο Φλόρες βγήκε στην πλάτη της άμυνας με τον Κροάτη τερματοφύλακα να τον νικά, μπλοκάροντας την μπάλα στο πλασέ που επιχείρησε.
Μια φορά απείλησε
Το πάρτι του Μπάστα στην αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ, ανάγκασε τον Μπόλονι να δώσει εντολές σε Γεωργιάδη και Γκαρσία να σπεύσουν για βοήθεια στον Σταφυλίδη που τα βρήκε μπαστούνια. Οι Θεσσαλονικείς που δεν μπορούσαν να μεταβιβάσουν σωστά την μπάλα, απείλησαν για μια και μοναδική φορά σε όλο το πρώτο 45λέπτο με το δυνατό σουτ του Φωτάκη στο 26ο λεπτό.
Σοβαρεύτηκε όσο μπορούσε
Μετά το 30ο λεπτό ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε. Για την ακρίβεια έκλεισε τους χώρους και περιόρισε τα λάθη του όσο μπορούσε. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στους Θεσσαλονικείς να πλησιάσουν στην εστία της Ουντινέζε, όμως μέχρι εκεί. Κανείς, πλην του Αθανασιάδη που έπαιζε μόνος στην επίθεση, δεν τόλμησε να κάνει το κάτι παραπάνω. Μια σέντρα, έναν καλό συνδυασμό.
Στο ίδιο μοτίβο
Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς κάποια αλλαγή με τον ΠΑΟΚ να δείχνει το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο. Η Ουντινέζε με το 3-5-1-1 έκανε την ζωή του Μπόλονι δύσκολη που δεν μπορούσε να βρει το αντίδοτο και να κάνει πιο επιθετικούς τους Θεσσαλονικείς.
ΠΑΟΚ μόνο στην κερκίδα
Μπορεί στον αγωνιστικό χώρο ο ΠΑΟΚ να μην μπορούσε να αντιμετωπίσει την Ουντινέζε στην εξέδρα όμως οι φίλαθλοι της ομάδας δημιούργησαν απίστευτη η ατμόσφαιρα. Δεν σταμάτησαν δευτερόλεπτο να τραγουδάνε, με τους Ιταλούς να τους κοιτάζουν και να τους φωτογραφίζουν σαν χαζοί...
Έκατσε επιθετικά η Ουντινέζε
Οι Ιταλοί μπορεί να είχαν τον έλεγχο του αγώνα και να έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, όμως επιθετικά ήταν ακίνδυνοι. Δεν δημιούργησαν ευκαιρίες όπως στο πρώτο ημίχρονο και αυτό βοήθησε τα όποια σχέδια του Μπόλονι.
MAN OF THE MATCH: Ο Ντάριο Κρέσιτς ήταν ο μοναδικός παίκτης που ΠΑΟΚ που ξεχώρισε. Είχε καλές επεμβάσεις και στα δύο ημίχρονα με αποτέλεσμα να εμπνέει σιγουριά κάτω από την εστία του.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι περισσότεροι παίκτες του ΠΑΟΚ βρέθηκαν σε κακή ήμερα. Εκτός από την αμυντική γραμμή, καμία άλλη γραμμή δεν βοήθησε όσο θα ήθελε το τεχνικό τιμ
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ντούσαν Μπάστα έστησε πάρτι κυρίως στο πρώτο ημίχρονο στην αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ. Ο Σταφυλίδης δεν μπορούσε να τον κρατήσει με τον ξανθομάλλη Σέρβο να δείχνει το πλούσιο ταλέντο του.
Η ΓΚΑΦΑ: Ο Λάζλο Μπόλονι δεν μπόρεσε να βρει για 90 λεπτά το αντίδοτο στην ιταλική πίεση. Ο Δικέφαλος φαινόταν ευάλωτος κάνοντας τα εύκολα-δύσκολα.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Αλμπέρτο Μαγιένκο ήταν αυτό που λέμε και δεν το βλέπουμε στο ελληνικό Πρωτάθλημα ο άρχοντας του αγώνα. Ο Ισπανός ρέφερι ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις και αυτό βοήθησε και στην εξέλιξη του αγώνα
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ με μια κακή εμφάνιση κατάφερε και πήρε την ισοπαλία απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με πάθος και έδειχνε ότι ήθελε το ματς.
Αν όλα αυτά έγιναν στον αγωνιστικό χώρο, στις κερκίδες οι οπαδοί του Δικεφάλου έκαναν τους Ιταλούς να καταπιούν την γλώσσα τους. Ήταν αυτοί που ακούστηκαν περισσότερο από όλους. Όχι μόνο κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά και πολλές ώρες πριν ξεκινήσει η μάχη στο Φρίουλι
Ουντινέζε: Χαντάνοβιτς, Ντανίλο, Ντομίτσι, Μπενατιά, Μπάστα, Αμπντί, Πασιέντσα, Πίντσι(57’Φαμπρίνι), Πασκουάλε, Αρμέρο, Φλόρο Φλόρες.
ΠΑΟΚ:Κρέσιτς, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Σνάουτνσερ, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης(84’Λίνο), Αθανασιάδης(76’ Γιάννου)


πηγη:gazzeta