19/2/12

Ενταση στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Σύνταγμα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων λιτότητας με τη συμμετοχή του δικτύου συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των Αγανακτισμένων.


 Ένταση δημιουργήθηκε όταν ομάδα νεαρων πέταξε πέτρες κατά αστυνομικών στο ύψος του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία και οι τελευταίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.
Νωρίτερα, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε τουλάχιστον 60 προσαγωγές, προληπτικού χαρακτήρα, ενώ είχε θέσει σε ισχυρό κλοιό τα Εξάρχεια.


Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε το πανεργατικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησε στο Σύνταγμα η ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ. Κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό σε Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα, καθώς και ο σταθμός στο Μοναστηράκι για Μετρό και ΗΣΑΠ. Κλειστή είναι η λεωφόρος Αμαλίας.

Στο επόμενο διάστημα, η ΓΣΕΕ προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων με τη συνεργασία συνδικαλιστικών φορέων και καλλιτεχνών οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Φεβρουαρίου, ημέρα πανευρωπαϊκών εργατικών κινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών. 

Κινητοποίηση στους χώρους εργασίας του δημοσίου τομέα αποφάσισε και η ΑΔΕΔΥ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους, ενάντια στα νέα μέτρα του μνημονίου και στην τρόικα.  

Το συλλαλητήριο οργανώνει η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και συμμετέχουν δημοσιοϋπαλληλικές οργανώσεις, κόμματα και φορείς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενώ θα ακολουθήσει πορεία 
διαμαρτυρίας. 





πηγη:tanea