30/7/12

Σε εξέλιξη τρία μέτωπα φωτιάς στο Ρέθυμνο

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες 

Πύρινη κόλαση στο Ρέθυμνο, με τους ανέμους να τροφοδοτούν τις φλόγες και να αυξάνουν τα μέτωπα των πυρκαγιών.



 Σε τρία διαφορετικά σημεία του νομού, οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ελέγξουν τα μέτωπα. 


Η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Κέραμε και την Ακουμιανή Γιαλιά, συνεχίζει να κατακαίει το νότιο Ρέθυμνο και εξαιτίας των συνεχών αναζωπυρώσεων, από χθες τα μεσάνυχτα, δεν επιτρέπει σε πυροσβέστες και εθελοντές την πλήρη κατάσβεσή της.


 Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ξημερώματα, επίσης, στο Βελονάδο, μία νέα φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία, απασχολώντας μεγάλη πυροσβεστική δύναμη του Ρεθύμνου η οποία έχει ενισχυθεί από τους όμορους νομούς Χανίων και Ηρακλείου. 


Λίγες ώρες αργότερα και καθώς ξημέρωνε στον Κάστελλο, σε αγροτολιβαδική έκταση οι φλόγες ξεπήδησαν από το πουθενά προκαλώντας αναστάτωση στους επιτελείς των δυνάμεων πυρόσβεσης. Χερσαίες και εναέριες δυνάμεις, έχουν απλωθεί και επιχειρούν στα τρία πύρινα μέτωπα. 


Δασικές, αγροτικές, χορτολιβαδικές, θαμνώδεις εκτάσεις, καθώς επίσης κτηνοτροφική και γεωργικές περιουσίες βρίσκονται ανυπεράσπιστες για ακόμη ένα καλοκαίρι στο Ρέθυμνο, το οποίο εδώ και χρόνια βρίσκεται στην πρώτη θέση, σε ό,τι αφορά τις πυρόπληκτες περιοχές της Κρήτης.