31/7/12

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Χανιά

Σήμερα Τρίτη 31 Ιουλίου 2012, επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, ο Πρέσβης της Αμερικής στην Αθήνα, κ. Daniel Bennett Smith.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Π.Ε.Χανίων, ο κ. Βουλγαράκης καλωσόρισε τον κ. Smith στα Χανιά. Κατά τη συζήτησή τους ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας ώστε να βγει η χώρα από την δύσκολη αυτή συγκυρία.

Επίσης τόνισε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας της Ελλάδας, αλλά ιδιαίτερα της Κρήτης, με την προώθηση των τοπικών προϊόντων και της Κρητικής διατροφής, είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη της χώρας. Ιδιαίτερος λόγος έγινε και για τον τουρισμό της κρουαζιέρας και τις μεγάλες δυνατότητες που έχει το λιμάνι της Σούδας.

Ο κ. Smith χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την μεταξύ τους συνάντηση, και αναφέρθηκε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων και του «ανοίγματος» της ελληνικής οικονομίας ώστε να βγει η χώρα από την κρίση, και πρότεινε τη συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης για την προσέλκυση επενδύσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συμφώνησε με την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στη χώρα, ώστε να δώσουμε στερεότερες βάσεις στις επόμενες γενιές. Υποδέχθηκε θετικά την πρόταση συνεργασίας, αλλά και την ανάγκη ύπαρξης θετικού επενδυτικού περιβάλλοντος. Γι’ αυτό το σκοπό, γίνονται προσπάθειες από τη μεριά της Περιφέρειας Κρήτης, να αλλάξει το αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα που προβάλλεται στο εξωτερικό, με την υλοποίηση δράσεων τουριστικής προβολής.

Γι’ αυτό το σκοπό, υπογράμμισε ο κ. Βουλγαράκης, η Περιφέρεια Κρήτης δημιούργησε ένα νέο τουριστικό Portal, το www.incrediblecrete.gr, όπου προβάλλονται πολλά βίντεο με θέμα την Κρήτη, κι εδώ και λίγες μέρες, το καινούργιο βίντεο τουριστικής προβολής της Κρήτης του γνωστού σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη έχει αρχίσει να ανατρέπει την αρνητική εικόνα για την Ελλάδα που έχει δημιουργηθεί από τη δυσφήμιση των τελευταίων μηνών.

Το βίντεο αυτό φέρει τίτλο “The Island of Crete, See for yourself, feel for yourself” και απαντάει ιδιαίτερα στο πρόβλημα της κρίσης στην Ελλάδα, καταρρίπτοντας όλα τα στερεότυπα των τελευταίων μηνών που δυσφημούν την Ελλάδα, τονίζοντας την έλλειψη φιλοξενίας, διασκέδασης, ρευστού ή ακόμα και τροφής στη χώρα μας.

Το συγκεκριμένο βίντεο, υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης, γνωρίζει ήδη τεράστια επιτυχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Youtube, Vimeo, Facebook, Twitter).

Ο Αμερικανός πρέσβης επισκέπτεται και τις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής βάσης στο Ακρωτήρι Χανίων.

Το Who is Who του πρέσβη των ΗΠΑ

Ο Daniel Bennett Smith (Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ) ορκίστηκε Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, στις 7 Σεπτεμβρίου, 2010.

Διπλωμάτης καριέρας στην Ανώτατη Διπλωματική Υπηρεσία, με βαθμό Συμβούλου-Υπουργού, ο Πρέσβης έχει υπηρετήσει πρόσφατα ως Εκτελεστικός Γραμματέας στο State Department. Στο παρελθόν, είχε υπηρετήσει και ως Βοηθός Υφυπουργός για Προξενικά Ζητήματα και Βοηθός Εκτελεστικός Γραμματέας.

Στο εξωτερικό υπηρέτησε στη Βέρνη, την Κωνσταντινούπολη, την Οτάβα και τη Στοκχόλμη. Δίδαξε επίσης Πολιτικές Επιστήμες στην Αμερικανική Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας (U.S. Air Force Academy).

Ο Αμερικανός Πρέσβης έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία Διακεκριμένης Υπηρεσίας, όπως τα Βραβεία Arnold L. Raphael Memorial Διακεκριμένης Υπηρεσίας, το Υπουργικό Βραβείο Διακεκριμένης Υπηρεσίας και το Προεδρικό Βραβείο Αριστείας.

Κατέχει Διδακτορικό και Μάστερ από το Πανεπιστήμιο Stanford και πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Colorado στο Boulder. Μιλάει Γερμανικά, Τουρκικά και Σουηδικά. Είναι παντρεμένος και έχει τρεις γιους.
 
 
 
 
Πηγη:flashnews