12/10/12

Πωλείται όπως είναι... το γραφείο του Καραμανλή

Η κρίση χτύπησε και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Η πολιτική ήττα, η μετακόμιση σε πολιτικό γραφείο στον Λυκαβηττό και το πωλητήριο στο ιστορικό γραφείο στο Κολωνάκι


Πωλητήριο βάζει ο Κώστας Καραμανλής στο ιστορικό γραφείο του στο Κολωνάκι, σε ένα γραφείο που σημάδεψε τις σελίδες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας "Το Έθνος", πρόκειται για το γραφείο που διατηρούσε ο πατέρας του, Αλέκος, και το οποίο, τη δεκαετία του '90 στέγαζε και τις πολιτικές δραστηριότητες του νεαρού, τότε, βουλευτή της ΝΔ.
Στον έκτο όροφο του κτιρίου, όπου έφτανες μόνο με ασανσέρ, καθώς η πόρτα που οδηγούσε στις σκάλες ήταν μονίμως κλειδωμένη, ξεκίνησε η πορεία του Κ. Καραμανλή για την ηγεσία της ΝΔ και, αργότερα, για την πρωθυπουργία.
Εκεί αποφασίστηκαν οι μαζικές διαγραφές γαλάζιων βουλευτών, το 1998, ενώ στον ίδιο χώρο διαδραματίστηκαν, χρόνια αργότερα, και οι διαπραγματεύσεις για την επιστροφή του Γιώργου Σουφλιά στη Νέα Δημοκρατία.

Το γραφείο στην Πατριάρχου Ιωακείμ με τα παλιά, κλασικά έπιπλα δεν σταμάτησε να λειτουργεί ακόμη και μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ το 2004.
Οπως λένε εκείνοι που γνωρίζουν, ο Καραμανλής τις σοβαρές συσκέψεις τις έκανε εκεί, μακριά από τους δημοσιογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου το χρησιμοποιούσε μόνο για τις επίσημες δραστηριότητες.
Το 2007, ο Κ. Καραμανλής αποφάσισε να μετακομίσει.
Ηταν η εποχή που νοίκιασε πολιτικό γραφείο στον περιφερειακό του Λυκαβηττού. Μετά την εκλογική ήττα το 2009, ο πρώην πρωθυπουργός άλλαξε σελίδα και γραφείο.
Προτίμησε έναν πιο σύγχρονο χώρο στην πλατεία Μαβίλη, πίσω από την αμερικανική πρεσβεία.

Τα τελευταία τρία χρόνια, το γραφείο στο Κολωνάκι παρέμενε άδειο, αφού δεν το χρησιμοποιούσε κανείς.
Ετσι, πριν από λίγες ημέρες, ο Κ. Καραμανλής αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον αδελφό του, Γιώργο, να βάλει πωλητήριο στο γραφείο.


Πηγη: news247