4/1/13

Με χιόνια στην Πάρνηθα και τσουχτερό κρύο θα γιορτάσουμε τα Θεοφάνεια


Με χιόνια στην Πάρνηθα και τσουχτερό κρύο θα γιορτάσουμε φέτος τα Θεοφάνεια. 
 
Αναλυτικά ο καιρός το Σάββατο
Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές στο Ιόνιο, τη Δυτική Πελοπόννησο, την Κρήτη, τη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε το Σάββατο. Το βράδυ θα χιονίσει πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 1 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 14 στη Νότια Ελλάδα, από 1 έως 9 βαθμούς στην Ήπειρο, από 3 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 8 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Βορειοδυτικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί, αλλά στο Βόρειο Αιγαίο από το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτιοδυτικούς μέτριους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και στα ανοιχτά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν, περιμένουμε  στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως μέτριοι στο Σαρωνικό και τοπικά ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό, αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Αυξημένες νεφώσεις, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς με σημαντική ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις από αργά το βράδυ.

Αναλυτικά ο καιρός την Κυριακής

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός ανήμερα των Θεοφανείων, με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, που κατά τόπους θα φτάσουν τα 9 μπ., αλλά και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Την Κυριακή των Θεοφανείων στις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά και πιθανόν και σε ημιορεινές περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας. Τα φαινόμενα όμως βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη, όπου τις βραδινές ώρες θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός αλλά με τσουχτερό κρύο.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μπ. με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση και θα κυμανθούν στα βόρεια από -4 έως 10 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 έως 9 βαθμούς, στα νότια από 7 έως 11 βαθμούς, στα δυτικά από 1 έως 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 13 βαθμούς.

Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα

Τη Δευτέρα 7/1 ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ οι θερμοκρασίες δε θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή. Νωρίς το πρωί όμως θα σημειωθεί παγετός που θα είναι κατά τόπους ισχυρός στη Βόρεια Ελλάδα. Οι βοριάδες θα παραμείνουν ενισχυμένοι μόνο στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, αλλά και εκεί από το απόγευμα και μετά θα εξασθενήσουν.



Πηγή: meteo