26/1/13

Mικρά μυστικά για άψογα χείλη το χειμώνα

Είναι εύκολο να έχεις απαλά βελούδινα χείλη ακόμη και στις πιο δύσκολες κλιματικές συνθήκες.
 
Ο χειμώνας είναι ιδιαίτερα σκληρός για τα χείλη μας για 2 λόγους.


Η απουσία σμηγματογόνων αδένων, δηλαδή, των λιπαρών στοιχείων, κάνει τα χείλη ευάλωτα στο κρύο και στον παγωμένο αέρα. Σκάνε εύκολα και συχνά ματώνουν.
Η συνήθειά μας να τα υγραίνουμε με σάλιο έχει ως αποτέλεσμα –με τη βοήθεια του αέρα– να απομακρύνονται από την επιφάνειά τους τα φυσικά προστατευτικά έλαια και να ξηραίνονται ακόμη περισσότερο.

Τι πρέπει να κάνεις καθημερινά 






Ξεκινά με ένα απαλό βούρτσισμα των χειλιών με μία οδοντόβουρτσα για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Χρησιμοποίησε μια μαλακή βούρτσα, αφού προηγουμένως τη μουσκέψεις σε ζεστό νερό.
Η απευθείας επάλειψη με βιταμίνη Ε θα επιταχύνει την επούλωσή τους. Έχε πάντα μαζί σου ένα προστατευτικό στικ για τα χείλη και ανανέωνέ το κάθε φορά που νιώθεις να σε τραβούν.
Επίσης, πριν κοιμηθείς, άπλωσε και πάλι ένα πλούσιο στρώμα lip balm. Ποτέ μην καλύπτεις με πούδρα τα χείλη όταν είναι ερεθισμένα. Η κατάστασή τους θα επιδεινωθεί.
Φρόντισε να ξεβγάζεις καλά το στόμα σου όταν πλένεις τα δόντια σου και να τα σκουπίζεις καλά, ιδιαίτερα στις γωνίες.

Μία φορά την εβδομάδα, πριν κοιμηθείς, άπλωσε στα χείλη σου ένα πλούσιο στρώμα βαζελίνης. Τα χείλη σου θα σε ευγνωμονούν!
Φτιάξε μόνη σου μια φυσική μάσκα με κρέμα γάλακτος και μέλι και άπλωσέ τη στα χείλη σου λίγο πριν εκτεθείς στον παγωμένο αέρα.

Και στο χιονοδρομικό; 



Φόρεσε οπωσδήποτε ένα στικ χειλιών με δείκτη προστασίας για να τα προστατέψεις από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Το τσουχτερό κρύο, το μεγάλο υψόμετρο και το χιόνι, που αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου, μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμούς ακόμη και με συννεφιά.