26/1/13

Λειτουργούν κανονικά μετρό, ηλεκτρικός και τραμ

Κανονικά λειτουργούν τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή το μετρό, ο ηλεκτρικός και το τραμ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη των απεργών, η οποία συνοδεύτηκε από επέμβαση των ΜΑΤ την Παρασκευή στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια.
Παρόλα αυτά οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου θα ταλαιπωρηθούν για δύο ακόμη μέρες στις μετακινήσεις τους λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα αστικά λεωφορεία,τα τρόλεϊ και τον προαστιακό τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Ακινητοποιημένα θα είναι επίσης τα τρένα του ΟΣΕ. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι, λόγω των κινητοποιήσεων στα τρένα, το Σαββατοκύριακο «δεν θα εξασφαλίζεται» η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό στο τμήμα από «Δουκίσσης Πλακεντίας» έως το «Αεροδρόμιο».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί σύσκεψη όλων των σωματείων των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ, στα γραφεία της πρώην ΕΘΕΛ, στην περιοχή του Ρέντη, προκειμένου να επανεξετάσουν τη στάση τους, οπότε και ενδέχεται να ανακοινωθούν αλλαγές.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες που έχουν αγοράσει εισιτήρια για τις ημέρες της απεργίας μπορούν να τα εξαργυρώσουν ή να προμηθευτούν «κουπόνι ταξιδίου» για άλλη ημερομηνία.