25/3/13

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Λαϊκή και Κύπρου στην Ελλάδα

Οι διαπραγματεύσεις του επιτελείου ης Τράπεζας Πειραιώς με τις κυπριακές αρχές έχουν ολοκληρωθεί.

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα υποκαταστήματα των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα που μεταβιβάζονται στον όμιλο Πειραιώς. Οι διαπραγματεύσεις του επιτελείου της Τράπεζας Πειραιώς, που βρίσκονται από το Σάββατο στην Κύπρο, με τις κυπριακές αρχές έχουν ολοκληρωθεί και άμεσα θα υπογραφεί η τελική συμφωνία.

Έτσι σήμερα το απόγευμα, αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η ολοκλήρωση της συναλλαγής, μετά την τυπική έγκρισή της από τις ελληνικές αρχές. Παράλληλα θα ανακοινωθεί ότι αύριο το πρωι τα καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν κανονικά υπό την ομπρέλα του ομίλου Πειραιώς. Έτσι τερματίζεται η αγωνία χιλιάδων πελατών των δυο τραπεζών στην Ελλάδα που κορυφώθηκε χθες μετά τις αντικρουόμενες πληροφορίες που δημοσιεύονταν στον τύπο που έκαναν λόγο ακόμα και για ναυάγιο της συμφωνίας.

Με την εξαγορά των ελληνικών στοιχείων των δύο κυπριακών τραπεζών, η Τράπεζα Πειραιώς, αποκτά ένα χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους 19,5 δισ. ευρώ, καταθέσεις 12,5 δισ. ευρώ, ένα δίκτυο καταστημάτων 289 σημείων και περίπου 5.100 νέους εργαζομένους. Η Τράπεζα Πειραιώς αναδεικνύεται στον δεύτερο μεγάλο πυλώνα της εγχώριας αγοράς, με ενεργητικό που ξεπερνά τα 100 δισ. ευρώ, χαρτοφυλάκιο δανείων 70 δισ. ευρώ και καταθέσεις 52 δισ. ευρώ. Ο νέος ενιαίος όμιλος θα απασχολεί πάνω από 24.000 εργαζομένους, ενώ το δίκτυο καταστημάτων ξεπερνά τα 1.700 σημεία.
 
 
 
πηγη:kathimerini.gr