25/3/13

Ένταση κι ένα μαχαίρωμα στις παρελάσεις

Με μηνύματα διαμαρτυρίας και μικρής έκτασης επεισόδια ολοκληρώθηκαν σε κάποιες περιοχές οι μαθητικές παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στη Ρόδο μάλιστα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μια γυναίκα τραυμάτισε με μαχαίρι δημοτικό σύμβουλο του νησιού, λίγο μετά τη λήξη της παρέλασης. Η δράστης που συνελήφθη και κρατείται στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, συμμετείχε σε συγκέντρωση ομάδας αγανακτισμένων πολιτών που στη διάρκεια της παρέλασης φώναζαν συνθήματα εναντίον των πολιτικών. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και βρίσκεται εκτός κινδύνου. 


Μικρής έκτασης επεισόδια με περιορισμένη χρήση χημικών σημειώθηκαν στην Πάτρα, λίγο πριν από το τέλος της παρέλασης.
Φοιτητές, σπουδαστές και μέλη άλλων κοινωνικών ομάδων που είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Κολοκοτρώνη, επιχείρησαν να μπουν στην οδό Αγίου Ανδρέου, μόλις πέρασαν και τα τελευταία στρατιωτικά τμήματα. Όμως οι διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους εμποδίσουν, αφού δεν είχε ολοκληρωθεί η παρέλαση και δεν είχαν αποχωρήσει ακόμα οι επίσημοι από την ειδική εξέδρα. Όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν για δεύτερη φορά να εισέλθουν στην Αγίου Ανδρέου, οι διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.
Αμέσως μετά οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν, ενώ οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν εναντίον των αστυνομικών μπουκάλια με νερό, μετέδωσε το ΑΠΕ.
Ακολούθησε πορεία με συνθήματα κατά της οικονομικής και της τρόικας, κατά του σχεδίου «Αθηνά» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, υπέρ της Κύπρου κ.α.
Επεισόδια σημειώθηκαν και στον Πύργο Ηλείας, όπου μετά τη μαθητική παρέλαση ομάδα πολιτών και σπουδαστών του ΤΕΙ Πύργου κατευθύνθηκαν προς την εξέδρα των επισήμων φωνάζοντας συνθήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας “patrisnews.gr” η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή τριών ατόμων, κάτι το οποίο προκάλεσε την αντίδραση πολιτών και φοιτητών οι οποίοι πραγματοποίησαν ακολούθως πορεία διαμαρτυρίας στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης στον Πύργο
Το δικό τους μήνυμα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές πέρασαν οι μαθητές της Ιερισσού οι οποίοι παρήλασαν φορώντας μπλουζάκια με συνθήμα "ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ; 07-03-2013" , αναφερόμενοι στην ευρεία αστυνομική επέμβαση στην περιοχή στις 7/3. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η πορεία που ξεκίνησε από τον κόμβο της Μ.Παναγιάς προς τις Σκουριές ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού. Ένταση σημειώθηκε και στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη. Μέλη του ΚΚΕ και αντιεξουσιαστές έκαναν παρέμβαση, λίγο πριν αρχίσει η τελετή της κατάθεσης στεφανιών, και απαίτησαν να μην καταθέσει η αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής, φωνάζοντας "έξω οι ναζιστές". Ισχυρή αστυνομική δύναμη τους εμπόδισε να φτάσουν στο χώρο και ακολούθησαν συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές, στη διάρκεια των οποίων έγινε και μια προσαγωγή.Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την παρουσία της Χρυσής Αυγής, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης αποχώρησαν χωρίς να καταθέσουν στεφάνι.

Δείτε εδω το βίντεο : http://youtu.be/Xsf9RXHrzlI






 










πηγη:http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=352662