COCKTAILS

Τώρα που έρχεται το καλοκαίρι τι καλύτερο απο το μάθετε να φτίαχνετε καποια cocktail.Για αυτό το λόγο φτίαχτηκε αυτή η σελίδα......ελπίζουμε να την απολαύσετε!!!!

Υπάρχουν δύο εκδοχές για την ετυμολογία τής λέξης cocktail:
  1. cock + tail δηλ. ουρά κόκκορα. Προφανέστατη η ερμηνεία. Η ανάμειξη διαφορετικών ποτών δίνει συχνά ένα... πολυζωνικό χρωματικό αποτέλεσμα που θυμίζει την παρδαλή ουρά τού κόκκορα.

  2. Κατά τήν άλλη εκδοχή ένας Γάλλος φαρμακοποιός προσέφερε στούς πελάτες του κρασί αναμεμειγμένο με αρωματικούς παράγοντες μέσα σε μια γυάλινη αυγοθήκη, σκεύος που στα γαλλικά λέγεται Coquetier. Στις αρχές τού 19ου αιώνα μετανάστευσε στις ΗΠΑ, στη Νέα Ορλεάνη όπου μετέφερε και τη συνήθειά του. Τα σκευάσματα αυτά γίναν αγαπητά και η λέξη διαδόθηκε παραφρασμένη. 

     
     
    -------------------------------------------------------------------------

Frozen Margarita
  • 2 μέρη τεκίλα
  • 2 μέρη χυμό λάιμ
  • 1 μέρος Triple Sec
  • 1 φλιτζάνι με παγάκια
  • Αλάτι
  • Φέτες από λάιμ για το γαρνίρισμα
Περνάτε μια φέτα από λάιμ στα χείλη του ποτηριού και κατόπιν το βυθίζετε μέσα σε αλάτι. Βάζετε την τεκίλα, το λάιμ, το Triple sec και τα παγάκια στο μίξερ και τα χτυπάτε καλά να σπάσουν και το κοκτέιλ να πάρει τη μορφή γρανίτας. Σερβίρετε στο κλασικό ποτήρι της Μαργαρίτας, με μια φέτα από λάιμ.
                    --------------------------------------------

                    Cosmopolitan
                      • 2 μέρη βότκα (κατά προτίμηση με γεύση κίτρου)
                      • 1/2 μέρος Triple Sec
                      • 1/2 μέρος χυμό από λάιμ
                      • 1/2 μέρος χυμό κράνμπερυ
                      • Φέτες από λάιμ
                    Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε σέικερ με μπόλικο πάγο. Χτυπάμε καλά και στραγγίζουμε το κοκτέιλ μέσα σε ποτήρι για κοκτέιλ. Γαρνίρουμε με φέτες από λάιμ.
                                    -----------------------------------------------

                                  Caipirinha



                                  • 1 λάιμ
                                  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
                                  • 2 μέρη Caipirinha
                                  • 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένο πάγο
                                  Πλύντε καλά το λάιμ και στεγνώστε το. Κόψτε το σε 8 μέρη. Βάλτε τα κομμάτια μαζί με τη ζάχαρη μέσα σε ένα σέικερ και πατήστε τα με την κυρτή πλευρά ενός κουταλιού να λιώσουν, όχι όμως τόσο που να βγει η πικρίλα από τη φλούδα του λάιμ. Μεταφέρετε τα λάιμ στα ποτήρια σερβιρίσματος και στο ίδιο σέικερ βάλτε την Cachasa μαζί με μπόλικο πάγο και χτυπήστε την καλά. Σερβίρετε την Caipirinha σε μεγάλα ποτήρια για κοκτέιλ, μαζί με τα θρυμματισμένα παγάκια και τα λάιμ. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λάιμ με άλλα φρούτα, όπως ανανά, ροδάκινο, φρούτα του πάθους, σύκα, τα οποία θα τα επεξεργαστούμε όπως και το λάιμ.
                                  -----------------------------------------------------------------------------------

                                  Mojito
                                  • 1,5 μέρος λευκό ρούμι
                                  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
                                  • Φέτες από λάιμ
                                  • Σόδα / Φύλλα μέντας





                                    Βάλτε σε ψηλό ποτήρι 3, 4 φύλλα μέντας, 2, 3 φέτες λάιμ και τη ζάχαρη και ανακατέψτε τα. Βάζετε το ρούμι μαζί με πάγο μέσα στο σέικερ και τα χτυπάτε. Στραγγίζετε το ρούμι στο ποτήρι με τη μέντα και συμπληρώνετε με σόδα.
                                    Παραλλαγές: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη σόδα με χυμό από μάνγκο ή μήλο και το ρούμι με βότκα ή αφρώδες κρασί.
                                    ---------------------------------------------------------------------------------
                                    Strawberry Daiquiri
                                    • 15 ml strawberry schnapps
                                    • 30 ml λευκό ρούμι
                                    • 30 ml χυμό lime
                                    • 1 κουταλάκι ζάχαρη άχνη
                                    • 30 ml φράουλες
                                    • θρυματισμένο πάγο 

                                    Ανακατέψτε τα υλικά σε blender μέχρι να σπάσει ο πάγος σε πολύ ψιλά κομμάτια. Σερβίρετε παγωμένο




                                      ----------------------------------------------------------------------------------
                                      Daiquiri Classic
                                      • 40 ml λευκό ξηρό ρούμι
                                      • 20 ml χυμό lime
                                      • 1 κουταλάκι ζάχαρη
                                      • θρυματισμένο πάγο 

                                      Ανακατέψτε στο σέϊκερ. Σερβίρετε σε ποτήρι cocktail γαρνίροντας με μια φέτα lime.









                                        --------------------------------------------

                                        Brandy Alexander Cocktail

                                        •  ½ μεζούρα Κονιάκ ή Μπράντι
                                        • 1 μεζούρα σκούρα Crème de Cacao
                                        • 1 μεζούρες Κρέμα γάλακτος
                                        • Πάγο
                                        • Μοσχοκάρυδο



                                        Γεμίστε ένα shaker με πάγο. Ανακατέψτε καλά στο shaker όλα τα υλικά και σουρώστε σε ένα ποτήρι του κοκτέιλ. Ρίξτε από πάνω μοσχοκάρυδο και σερβίρετε.










                                        ---------------------------------------------------------

                                        Gin And It


                                        • 2 μεζούρες Τζιν
                                        • 1 μεζούρα γλυκό Βερμούτ
                                        • Πάγο
                                        • 1 φλούδα λεμονιού

                                        Ανακινήστε όλα τα υλικά σε ένα shaker. Στραγγίστε σε ένα ποτήρι του κοκτέιλ και γαρνίρετε με τη φλούδα λεμονιού.




                                        -------------------------------------------------------

                                        Sgroppino



                                        • 1 μεζούρα Βότκα
                                        • 4 μεζούρες prosecco (ή κάποιο άλλο αφρώδες λευκό κρασί)
                                        • 2 μπάλες σορμπέ λεμόνι
                                        • Φρέσκα φύλλα μέντας
                                        • 1 φλούδα λεμονιού
                                        • Πάγο


                                        Βάλτε σε ένα shaker πάγο. Προσθέστε τη βότκα και ανακινήστε μέχρι να παγώσει. Προσθέστε και το κρασί και αναδέψτε ελαφρά.  Σε ένα ποτήρι σαμπάνιας ρίξτε με το κουτάλι δύο μπάλες σορμπέ λεμόνι. Στραγγίστε τη βότκα με το κρασί. Γαρνίρετε με τη μέντα και τη φλούδα λεμονιού. Σερβίρετε αμέσως. 

                                        ---------------------------------------------------------------------------------------------

                                        Margarita - Μαργαρίτα




                                        • 1 1/2 μεζούρα τεκίλα
                                        • 1/2 μεζούρα triple sec ή cointreau
                                        • 1 μεζούρα φρεσκοστυμμένο χυμό απο λάιμ
                                        • αλάτι
                                        • πάγο


                                        Bρέξτε το στόμιο ενός κοκτέιλ  ποτηριού, ακουμπώντας το σε χυμό λεμονιού ή λάιμ που έχετε ρίξει σε ρηχό πιάτο.  Ακουμπήστε το μετά σε αλάτι, ώστε να κολλήσει στο ποτήρι. Γεμίστε ένα shaker με πάγο, προσθέστε τη τεκίλα, το χυμό λάιμ και ανακινείστε δυνατά. Σουρώστε στο ποτήρι και διακοσμήστε με μία φετούλα λάιμ.  

                                        ---------------------------------------------------------------

                                        Tequila Pink - Ροζ Τεκίλα



                                        • 1 ½ μεζούρα Τεκίλα
                                        • 1 μεζούρα Ξηρό Βερμούτ
                                        • Γρεναδίνη
                                        • Πάγο



                                        Βάλτε σε ένα shaker πάγο, τη τεκίλα, το βερμούτ και λίγες σταγόνες γρεναδίνη. Μόνο τόση ώστε να δώσει ένα ροζ χρώμα. Ανακινήστε καλά και στραγγίστε σε ποτήρι του Μαρτίνι. 

                                        ----------------------------------------------------------

                                        Sex On The Beach


                                        • 1 ½ μεζούρα Βότκα
                                        • ¾  μεζούρα Peach schnapps (λικέρ ροδάκινο)
                                        • 2 μεζούρες Χυμό πορτοκάλι
                                        • 2 μεζούρες Χυμό cranberry
                                        • 1 φέτα πορτοκάλι
                                        • 1 κερασάκι μαρασκίνο
                                        • Πάγο



                                        Ανακατέψτε καλά όλα τα συστατικά σε ένα shaker και αδειάστε σε ψηλό ποτήρι. Γαρνίρετε με τη φέτα πορτοκαλιού και το κερασάκι.
                                        -----------------------------------------------------------

                                        Noel's Nooner

                                         

                                         

                                        • 3/4  μεζούρα Μαύρο Ρούμι
                                        • 3/4 μεζούρα  Ξηρό κόκκινο Κρασί
                                        • 3/4 μεζούρα Plymouth Gin
                                        • 1 μεζούρα Χυμό πορτοκάλι
                                        • 1 φέτα λάιμ
                                        • Πάγο

                                        Γεμίστε ένα shaker με πάγο. Ανακατέψτε όλα τα υλικά και σουρώστε σε χαμηλό ποτήρι.  Γαρνίρετε με τη φέτα λάιμ.

                                        --------------------------------------------------

                                        Malibu Express


                                        • 1 μεζούρα  Malibu
                                        • 1 μεζούρα Λευκό ρούμι
                                        • 2 μεζούρες 7-Up
                                        • 5 μεζούρες Χυμό ανανά
                                        • Πάγο



                                        Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα ψηλό ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο. Αναδέψτε απαλά και σερβίρετε με φύλλα μέντας.

                                        -------------------------------------------------------------------------

                                        Blue Lagoon

                                         

                                        • 1 ½ μεζούρα Βότκα
                                        • 1 ½ μεζούρα Βlue Curacao
                                        • Λεμονάδα
                                        • 1 κερασάκι μαρασκίνο
                                        • Παγάκια



                                        Γεμίστε με παγάκια ένα ψηλό ποτήρι. Ρίξτε τη Βότκα και το Curacao. Συμπληρώστε με λεμονάδα και γαρνίρετε με το κερασάκι.

                                        -------------------------------------------------------------------------

                                        Cuba Libre


                                        • 2 μεζούρες Λευκό Ρούμι
                                        • Χυμό από μισό λάιμ
                                        • Coca-Cola
                                        • 5 Παγάκια


                                        Βάλτε τα παγάκια σε ένα ψηλό ποτήρι και ρίξτε το ρούμι. Συμπληρώστε με Coca-cola, προσθέστε το χυμό, ανακατέψτε και σερβίρετε.     


                                        -------------------------------------------------


                                        Bloody Mary



                                        • 2 μεζούρες Βότκα
                                        • 3 μεζούρες  χυμό ντομάτας
                                        • 1/2 μεζούρας χυμό λεμόνι
                                        • 2 σταγόνες Tabasco
                                        • 1 κ. γλ. Worcestershire σως
                                        • Αλάτι
                                        • Μαύρο πιπέρι
                                        • 4-5 παγάκια



                                        Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα shaker. Αδειάστε σε ένα ψηλό ποτήρι, γαρνίρετε με μία φέτα λεμονιού και ένα κλωνάρι σέλερι.

                                         

                                        ----------------------------------------------

                                        Pina Colada

                                         



                                        • 1 1/2 μεζούρα Λευκό Ρούμι
                                        • 4 μεζούρες χυμό Ανανά
                                        • 2 μεζούρες Κρέμα καρύδας
                                        • 1 κούπα θρυμματισμένο πάγο
                                        • 1 κερασάκι
                                        • 1 φέτα ανανά




                                        Ανακατέψτε όλα τα συστατικά (εκτός το κερασάκι και τη φέτα ανανά) σε ένα
                                        blender μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάστε σε ποτήρι hurricane και γαρνίρετε με τη φέτα ανανά και το κεράσι.

                                        -----------------------------------------------


                                        Tokyo Ice Tea



                                        • 1 μεζούρα Βότκα
                                        • 1 μεζούρα Τζίν
                                        • 1 μεζούρα Ρούμι
                                        • 1 μεζούρα Τεκίλα
                                        • 2 μεζούρεςKiwi λικέρ
                                        • 1 μεζούρα σιρόπι (ζάχαρη, νερό σε χαμηλή φωτιά να γίνει σιρόπι)
                                        • 1 μεζούρα 7-UP

                                        Χτυπήστε το αλκοόλ. Προσθέστε το σιρόπι, το πάγο, τη 7-UP και λίγες φλούδες λεμονιού. Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι.

                                        --------------------------------

                                        Dry Martini - Μαρτίνι

                                         

                                        • 3  μεζούρα τζίν
                                        • 1/2 μεζούρα λευκό ξηρό βερμούτ
                                        • 1-2 πράσινες ελιές
                                        • πάγο



                                        Βάλτε τον πάγο σε ένα ποτήρι(όχι σε αυτό που θα σερβίρετε). Προσθέστε πρώτα το τζίν, μετά το βερμούτ και ανακατέψτε ελαφρά.
                                        Σερβίρετε σε ποτήρι cocktail χωρίς τον πάγο και προσθέστε τις ελιές.