25/6/10

Δεν ξανάγινε τέτοιος αγώνας τένις!

Ο πρώτος γύρος του πασίγνωστου τουρνουά Γουίμπλεντον επιφύλασσε ένα παιχνίδι που προκαλεί παγκόσμιο θαυμασμό και έκπληξη, καθώς έσπασε όλα τα ρεκόρ διάρκειας, χωρίς ακόμα να έχει ολοκληρωθεί!
Η αναμέτρηση ανάμεσα στον Αμερικανό Τζον Αϊσνερ και τον Γάλλο Νικολά Μαού Άρχισε χθες και διακόπηκε λόγω σκότους μετά την ολοκλήρωση του τέταρτου σετ, με τους δύο τενίστες ισόπαλους 2-2.
Σήμερα ξαναβρέθηκαν στο γήπεδο του Λονδίνου για να ολοκληρώσουν το ματς σε ένα πέμπτο σετ, αλλά τελικά ανανέωσαν εκ νέου το ραντεβού τους για αύριο, λόγω… “ειδικών” συνθηκών και συγκεκριμένα, διότι έφτασαν τα 118 γκέιμ (μόνο στο πέμπτο σετ) που όλα ολοκληρώθηκαν με επικράτηση αυτού που βρισκόταν στο σερβίς!
Το σκορ στο πέμπτο σετ είναι 59-59 και η συνολική διάρκεια του παιχνιδιού έχει φτάσει περίπου στις 10 ώρες(!) κάτι που δεν έχει -καταγεγραμμένο τουλάχιστον- προηγούμενο στην ιστορία του τένις. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν έξι ώρες και 33 λεπτά, στον αγώνα του Ρολάν Γκαρός του 2004 μεταξύ των Γάλλων Φαμπρίς Σαντορό και Αρνό Κλεμάν.
Στο Γουίμπλεντον, όπως και στο Ρολάν Γκαρός, το τελευταίο σετ (πέμπτο στους άνδρες, τρίτο στις γυναίκες) δεν έχει τάι-μπρέικ και για να αναδειχθεί νικητής πρέπει κάποιος από τους δύο αντιπάλους να πάρει διαφορά δύο γκέιμ. Πού να το φανταστούν οι δύο μονομάχοι!


zoomnews.gr