21/6/10

H F1, η Siemens και η σχέση των Ελλήνων πολιτικών..

 

ΤΙ σχέση έχει η Formula 1 με τους πολιτικούς μας και την siemens; Διαβάστε το ζουμί απο όσα αποκαλύπτει το ΄Βήμα' και θα τι εννοούμε φίλοι μου.
Η παντοκρατορία του Μ.Χριστοφοράκου την εποχή που βρισκόταν στο τιμόνι της Siemens Ηellas είχε απ΄ όλα: δωροδοκίες πολιτικών προσώπων και κρατικών αξιωματούχων αλλά και περισσή χλιδή, όπως ταξίδια για τη Formula 1 ή το Confederations Cup, κοσμήματα ιδιαίτερης αξίας από τον «Κessaris» προς εκλεκτούς (και άγνωστους) αποδέκτες, λουκούλλεια γεύματα με επιχειρηματίες και πολιτικούς και προνομιακές συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα. Το ταξίδι του με τον τότε υπουργό της κυβέρνησης της ΝΔ κ. Μ. Λιάπη το καλοκαίρι του 2005 στη Φραγκφούρτη για την παρακολούθηση των ποδοσφαιρικών αγώνων του Confederations Cup είχε ξεσηκώσει θύελλα πολιτικών αντιδράσεων και συζητήσεων σχετικά με το εύρος των διασυνδέσεων του άλλοτε πανίσχυρου άνδρα της Siemens Ηellas, ο οποίος συνδύαζε τη δύναμη της (οικονομικής) εξουσίας με τη ροπή προς τη χλιδή και την έφεση στη διαπλοκή. Αν και το μεγάλο ζητούμενο της διερεύνησης που επιχειρεί η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής είναι να ανιχνεύσει τους τελικούς αποδέκτες (πολιτικά πρόσωπα και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δημοσίου) του «μαύρου χρήματος» που διεκινείτο μέσω δαιδαλούδους διαδρομής για την προώθηση των συμφερόντων της γερμανικής πολυεθνικής, ωστόσο προκαλεί το ενδιαφέρον- αλλά και το κοινό αίσθημα- ο τρόπος που ο Χριστοφοράκος διαχειριζόταν τις σχέσεις επικοινωνίας του με πολιτικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους.
Τα δύο ταξίδια για τη Formula 1
Το ταξίδι στη Γερμανία τον Ιούλιο του 2006 για το Grand Ρrix της Formula 1 στην πίστα του Χόκενχαϊμ δεν ήταν το μοναδικό που είχε διοργανώσει ο Χριστοφοράκος. Λάτρης του είδους, όπως και η συνήθης παρέα που προσκαλούσε, είχε ξαναπάει τον Ιούλιο του 2002. Η σύνθεση σχεδόν η ίδια: ο καθηγητής κ. Φ. Σπυρόπουλος, οι επιχειρηματίες κκ. Γ.Γαλανάκης, Μ. Τσακτάνης, Ι. Αρναουτάκης, όπως και οι κκ. Π. Τζαννετάκης, Δ. Δενδρινός και ο δημοσιογράφος κ. Π. Τσίμας, οι περισσότεροι μετά των συζύγων τους. Ο τελευταίος μάλιστα δεν έχει αρνηθεί τη μακρά φιλική και οικογενειακή σχέση που τον συνέδεε με τον άλλοτε διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens, ο οποίος υπήρξε συμμαθητής και φίλος της γυναίκας του και συμφοιτητής της αδελφής της στη Γερμανία, ενώ έχει αρνηθεί κάθε άλλη σχέση «θεμιτή ή πολύ περισσότερο αθέμιτη» , όπως έχει δηλώσει, είτε μαζί του είτε με την εταιρεία. Από την παρέα του 2002 έλειπαν οι κκ. Αρναουτάκης και Τζαννετάκης, ενώ ήταν επιπλέον ο επιχειρηματίας κ. Λασκαρίδης και έπονται και άλλοι....

www.f1kart.gr