30/4/11

Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-3


Η ΑΕΚ επέστρεψε μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια στους τίτλους επικρατώντας με 3-0 του Ατρομήτου στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος άνοιξε το σκορ για την "Ένωση" στο 28' για να κάνει το 2-0 ο Μπαχάστο 78' και να έρθει ο Παντελής Καφές στο 85' και να "σφραγίσει" τη νίκη του "δικεφάλου" γράφοντας το τελικό 3-0 και να χαρίσει το 14ο Κύπελλο στην ΑΕΚ. Φρικτά επεισόδια με την λήξη του αγώνα με μία απαρέδεκτη μερίδα οπαδών να μπαίνει στο γήπεδο και να παίζει ξύλο με τους παίκτες του Ατρομήτου

Το LIVE του αγώνα
90+2' Λήξη αναμέτρησης. Παρότι ο τέταρτος διαιτητής έδειξε εννέα λεπτά καθυστερήσεις λόγω των διακοπών, ο κόσμος είχε περικυκλώσει τον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο δεύτερο λεπτό μπήκε μέσα με αποτέλεσμα ο τελικός να λάβει πρόωρα τέλος, με την ΑΕΚ να πανυγηρίσει τίτλο μετά από εννέα χρόνια.

86' ΓΚΟΟΟΟΟΛ!!! 0-3 η ΑΕΚ. Ο Καφές κινήθηκε στην περιοχή, ο Λαγός με υπέροχη ασίστ του δίνει μισό γκολ και ο μέσος της Ενωσης με σκαφτό-πλασέ νικά τον Ιτάνζ.

81' Εισβολή οπαδού στον αγωνιστικό χώρο.

80' Αλλαγή Ολιβέιρα αντί Σαρμιέντο

79' Ένταση στο ΟΑΚΑ. Οπαδοί του Ατρόμητου που βρίσκονται στο πάνω διάζωμα πετούν μπουκάλια στους οπαδούς της ΑΕΚ που είναι μπροστά από τα δημοσιογραφικά θεωρεία.

78' ΓΚΟΟΟΟΛ!!! 0-2 η ΑΕΚ. Βαθιά σέντρα του Καράμπελα με αποδέκτη τον Καφέ που κινήθηκε στην περιοχή, ο μέσος της Ενωσης αθελά του στρώνει προς τα πίσω στον Μπαχά και ο τελευταίος με πλασέ από το ύψος του πέναλτι καθαρίσει την υπόθεση "ΚΥΠΕΛΛΟ".

76' Ο Δέλλας μαρκάρει άτσαλα τον Αναστασάκο στην περιοχή και δημιουργούν νέες διαμαρτυρίες από τους Περιστεριώτες.

70' Αλλαγή για ΑΕΚ: Ο Καφές στη θέση του Μπλάνκο

66' Αλλαγή για Ατρόμητο: Ο Μπρίτο στη θέση του Σαγκανόφσκι

64΄ Κίτρινη κάρτα: Ντιόπ (ΑΕΚ)

59' Ο Τάτος κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα στην περιοχή της ΑΕΚ, απέφυγε τον Καράμπελα και δοκίμασε το σουτ, όμως ο Μανωλάς με τάκλιν απέκρουσε την μπάλα.
57' Από τη μια μεγάλη φάση στην άλλη. Αυτή τη φορά η ΑΕΚ χάνει τεράστια ευκαιρία να θέσει βάσει για το Κύπελλο. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπαχά από την δεξιά πλευρά της Ενωσης, ο Δέλλας έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Ιτάνζ απομάκρυνε περισσότερο ενστικτοδώς με τα πόδια και η μπάλα αφού βρήκε στο δοκάρι έφτασε στα πόδια του Μανωλά. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός έκανε το σουτ, ο Ιτάνζ με νέα ενέργεια απομακρύνει, η μπάλα φτάνει στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Δέλλας καθυστέρησε και σουτ που δοκίμασε πέρασε άουτ.

52' Νέα τεράστια ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Νεμπεγλέρα στην δεξιά πλευρά της Ενωσης, ο Μπαζίνσκι πάτησε καλύτερα από όλους στην περιοχή αλλά η σκαστή κεφαλιά που έπιασε πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σάχα, ο οποίος έδειξε να έχει βγει νοκ - άουτ.

49' Επανέναρξη του αγώνα

47' Σπουδαία ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Σέντρα από δεξιά, ο Καμαρά έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά άουτ ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σάχα. Ταυτόχρονα υπήρξε και διακοπή του αγώνα, αφού τα δεκάδες καπνογόνα που έπασαν από το πέταλο των οργανωμένων της ΑΕΚ μείωσαν την όραση.

46' Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου. Στη σέντρα ο Ατρόμητος

45'+2' Λήξη πρώτου ημιχρόνου

38' Ο Αναστασάκος αναγκάζει με πρέσινγκ να κάνει το λάθος ο Μανωλάς που ήταν τελευταίος, ο επιθετικός του Ατρόμητου κλέβει την μπάλα, αλλά ο νεαρός αμυντικός πρόλαβε να κόψει πριν γίνει η σέντρα.

37' Καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Μπαχά πήρε μέτρα από πλάγια στην περιοχή, έκανε την σέντρα-σουτ αλλά ο Ιτάνζ απομακρύνει με τα πόδια τον κίνδυνο.

32' Ο Νάτσο Σκόκο αποχώρησε με σφύξιμο στη γάμπα και τη θέση του πήρε ο Μπαχά. Μάλιστα ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έβαλε τα κλάμματα όταν ανέβηκε στο φορείο, βλέποντας να χάνει το υπόλοιπο του αγώνα.

30΄ Κίτρινη κάρτα: Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ)

28' ΓΚΟΟΟΟΟΛ!!! 0-1 η ΑΕΚ με τον Λυμπερόπουλο. Ο Σκόκο έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά με αριστερό πόδι, ο έμπειρος επιθετικός ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και με γυριστή σκαστή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ιτανζ, ο οποίος είδε τη μπάλα να καταλήγει στην δεξιά του γωνία. Βέβαια, το ριπλέι του τελικού δείχνει οφσάιντ τον "Λύμπε", με αποτέλεσμα να εξοργίσει τους ανθρώπους του Ατρόμητου και να δημιουργήσει έναν έντονο διάλογο μεταξύ Δώνη και Δημητριάδη. Μάλιστα ο Δώνης τα... έχωσε και στον διαιτητή Τάσο Κάκο.

25΄ Κίτρινες κάρτες Μάκος (ΑΕΚ) και Σκόνδρας (Ατρόμητος) μετά από αψυμαχία σε προβολή του "κιτρινόμαυρου" μέσου στον Μπαζίνσκι.

23' Ο Καμαρά με ατομική ενέργεια ξεπέρασε τον Καράμπελα, σέντραρε παράλληλα στην καρδία της περιοχής αλλά ο Γεωργέας την ύστατη στιγμή πήρε την... μπουκιά από τον Αναστασάκο. Στη συνέχεια ο Δέλλας καθάρισε την φάση.

22' Στα μισά του πρώτου ημιχρόνου και οι δύο ομάδες δεν έχουν καταφέρει να κάνουν αισθητή την παρουσιά τους στους δύο τερματοφύλακες.

16' Το νευρικό παιχνίδι συνεχίζεται από τις δύο ομάδες, αλλά η ΑΕΚ έχει κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο συγκριτικά με τα πρώτα λεπτά του τελικού

8' Οι παίκτες του Δώνη βγαίνουν κερδισμένοι από τις περισσότερες μονομαχίες, κάτι που τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν περισσότερο την μπάλα στα πόδια. Η Ενωση προσπαθεί να πιέσει, αλλά το άγχος της κατάκτηση του τίτλου μετά από εννιά χρόνια την οδηγεί σε πολλές λανθασμένες πάσες.

4' Το πρώτο σουτ του τελικού είναι απογοητευτικό και από τα πόδια του Σκόνδρα λίγο μπροστά από το κέντρο

1' Εναρξη αγώνα. Στη σέντρα η ΑΕΚ
 
 
www.balla.gr