11/4/11

Ζητάνε 6,8 εκατ. ευρώ οι Γερμανοί

Με αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου απειλεί η γερμανική εταιρεία Hochtief σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το ποσό των 6,8 εκατομμυρίων ευρώ που υποστηρίζουν ότι έχει χρέος η Ελλάδα για τη συντήρηση των Ολυμπιακών Ακινήτων.
Εκπρόσωποι της εταιρείας Hochtief επισκέφτηκαν τους υπευθύνους της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) προκειμένου να συζητήσουν με τους καθ' ύλην αρμόδιους για το θέμα του χρέους και να μάθουν λεπτομέρειες από ένα πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

Η διοίκηση των Ολυμπιακών Ακινήτων, που ήταν χωριστή εταιρεία μέχρι τη συγχώνευσή της με την ΕΤΑ, ζήτησε από τους συνεργάτες του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να εξετάσουν το κατά πόσο η συντήρηση ανατέθηκε νόμιμα στη γερμανική εταιρεία.
Βάσει του πορίσματος, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ένα ποσό δύο εκατομμυρίων ευρώ δεν θα πρέπει να καταβληθεί στη γερμανική εταιρεία επειδή εκτέλεσε το έργο μετά τη λήξη σύμβασης.
Από την άλλη πλευρά, η Hochtief επικαλείται επιστολή του πρώην επικεφαλής των Ολυμπιακών Ακινήτων Διονύσης Σταμενίτης με την οποία αναγνώριζε την οφειλή έστω και χωρίς σύμβαση.
Η ΕΤΑ δεν συζητά την καταβολή των 2 εκατομμυρίων ευρώ μετά τη σύνταξη του πορίσματος, ενώ κύκλοι προσκείμενοι στη γερμανική εταιρεία επισημαίνουν ότι μία από τις "λύσεις" που συζητιούνται είναι η Hochtief να κάνει αγωγή στο ελληνικό Δημόσιο, απειλώντας και με πρόσθετες απαιτήσεις εξ αιτίας των τόκων υπερημερίας.


http://news247.gr