30/5/11

Γρεβενα: Επιτέλους πληρώθηκαν ΚΤΕΛ και ταξί

Το χρώμα του χρήματος έστω και μετά από μεγάλες καθυστερήσεις είδαν επιτέλους οι ταξιτζήδες και το ΚΤΕΛ Γρεβενών, αφού αποπληρώθηκαν οι οφειλές για τη μεταφορά μαθητών για το έτος 2010.
Αναλυτικότερα:

Φαίνεται ότι οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις τους, με αποκορύφωμα τη διακοπή των μαθητικών δρομολογίων στις αρχές του Μαΐου, αλλά και οι πιέσεις που ασκήθηκαν από την Αντιπεριφέρεια Γρεβενών, έπιασαν τόπο και το Υπουργείο Οικονομικών στις 4 Απριλίου 2011 ενέκρινε το ποσό των 9,1 εκ ευρώ για να πληρωθούν οι οφειλές του 2010 προς τους μεταφορείς των μαθητών (ΚΤΕΛ, Ταξί και ιδιώτες), στις Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας. Αμέσως ενημερώθηκαν οι Περιφέρειες και στις 11 Απριλίου 2011 με απόφαση της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα το ποσό των 9.110.000,00 ευρώ κατανεμήθηκε ως εξής: 4.660.000,00 ευρώ στην Περιφέρεια Ηπείρου, και 4.450.000,00 ευρώ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Μετά την κατανομή, ολοκληρώθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα η πληρωμή των ΚΤΕΛ και των Ταξί.
Ειδικότερα, από τα 4.450.000 ευρώ που κατανεμήθηκαν στη Δυτική Μακεδονία, ένα ποσό της τάξης των 1,4 εκ ευρώ αντιστοιχούσε στην Αντιπεριφέρεια Γρεβενών.
Όπως τόνισε στη «Πρωινή» ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Γιώργος Δασταμάνης, το ποσό αυτό έφτασε στην οικονομική υπηρεσία και ήδη οι πληρωμές των δικαιούχων ολοκληρώθηκαν.
Από το ποσό του 1,4 εκ ευρώ, τα 900.000 περίπου καταβλήθηκαν στους ιδιοκτήτες των ταξί και τα υπόλοιπα 500.000 περίπου χιλιάρικα στα ΚΤΕΛ. Μιλώντας στη «Πρωινή», ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Γρεβενών κ. Κλεισιάρης επεσήμανε: «Επιτέλους, το υπουργείο αντιλήφθηκε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του κλάδου και έστω μετά από πολλές καθυστερήσεις μας κατέβαλε τα οφειλόμενα του 2010.
Για εμάς ήταν μια οικονομική ανάσα επιβίωσης, σε μια εποχή όπου ο κλάδος μας βάλλεται από παντού.
Το κόστος συντήρησης και λειτουργίας των αυτοκινήτων μας αυξήθηκε κατακόρυφα και από την άλλη η γενικότερη οικονομική ανέχεια που πλήττει όλους τους Έλληνες πολίτες έχει μειώσει κατακόρυφα την πελατεία. Ελπίζουμε από εδώ και στο εξής να μην παρατηρηθούν άλλα τέτοια φαινόμενα ασυνέπειας».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Προέδρου του ΚΤΕΛ Γρεβενών κ. Πόραβου: «Έστω και μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, έστω και μετά από τη μείωση της τάξης του 20% την οποία κάναμε αποδεκτή, επιτέλους πληρωθήκαμε τα δεδουλευμένα μας», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Πληρώνεται και το πρώτο 3μηνο του 2011
Εντωμεταξύ, με απόφασή του στις 25 Μαΐου, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι κατανέμει, από το λογαριασμό του, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι Περιφερειών», το συνολικό ποσό των 42.750.000 ευρώ στις Περιφέρειες της χώρας, αποκλειστικά και μόνο προς κάλυψη κόστους μεταφοράς μαθητών, από 1 Ιανουαρίου 2011. Για τη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αντιστοιχεί το ποσό των 1.687.000 ευρώ.
Όπως σημειώνεται στην απόφαση: « Για τον υπολογισμό των κατανεμόμενων με τη παρούσα ποσών, ελήφθησαν υπόψη αυτά που αποδόθηκαν στις τέως Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις χωρική αρμοδιότητας Περιφερειών κατά το έτος 2010, έναντι του συνολικού ποσού που πρόκειται να τους διατεθεί.
Από το ανωτέρω συνολικό ποσό, αυτό που αφορά κάθε δικαιούχο Περιφέρεια, αποδίδεται στον οικείο λογαριασμό της έδρας της, με χρηματική εντολή του Υπουργείου μας προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων».
Με βάση λοιπόν τη παραπάνω απόφαση, σύντομα αναμένεται να καταβληθεί σε ταξί και ΚΤΕΛ και το ποσό που αντιστοιχεί στη μεταφορά μαθητών για το πρώτο 3μηνο του 2011. 







http://vatolakkiotis.blogspot.com/2011/05/blog-post_831.html