28/5/11

BMW 328 Homage Concept

Η BMW 328 Homage Concept δημιουργήθηκε με αφορμή τα 75α γενέθλια από την παρουσίαση του πρώτου 328. Ενός μοντέλου το οποίο διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της βαυαρικής φίρμας.







Αν και η BMW αποφεύγει να κάνει την σύνδεση, η 328 Homage Concept στηρίζεται στο επίσης πειραματικό μοντέλο, το Vision ConnectedDrive roadster, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο εφετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Για να δώσουν στο αυτοκίνητο μια πιο ρετρό εμφάνιση, διατηρώντας παράλληλα την φουτουριστική αίσθηση, οι σχεδιαστές της BMW πήραν ορισμένα στιλιστικά στοιχεία της αρχικής 328 προσαρμόζοντάς τα στις ανάγκες ενός σύγχρονου roadster, όπως αυτού πουκατασκεύασαν.

Αυτά τα στιλιστικά στοιχεία περιλαμβάνουν την λεπτή και τολμηρή μεγάλη εμπρός μάσκα με τις έντονες εισαγωγές του αέρα, το παρμπρίζ χωρίς πλαίσιο ενώ σήμα κατατεθέν αποτελεί για το αυτοκίνητο η απουσία θυρών. Όπως και στο παλιό 328.

Σύμφωνα με την βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά ελαφρύ. Κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα και ενισχυμένο πλαστικό (ένα υλικό για το οποίο η BMW αναφέρει πως είναι πιο ανθεκτικό από το αλουμίνιο) το βάρος του αυτοκινήτου είναι μόλις 780 κιλά.

Η καμπίνα με τα δύο σπορ καθίσματα, έχει πολύ λιγότερες πινελιές ρετρό σε σχέση με την εξωτερική εμφάνιση της 328. Και σύμφωνα με τους σχεδιαστές της BMW η όλη εικόνα αποπνέει μια μινιμαλιστικό εικόνα. Τα υλικάπου χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν ανθρακονήματα, δέρμα και αλουμίνιο, τα οποία είναι σκόπιμα ορατά.

Το μοντέλο τροφοδοτείται από έναν 3.0-λίτρων κινητήρα, οι τεχνικές προδιαγραφές που υπάρχουν για το αυτοκίνητο από την BMW εξαντλούνται σε αυτή την πληροφορία και μόνο.







http://cargreek.blogspot.com/