6/12/12

Η Μαφία εκτέλεσε 50χρονο έξω από Παιδικό Σταθμό!

Ένας άνδρας 50 ετών, ο Λουίτζι Λουτσέντι, δολοφονήθηκε από την Μαφία, έξω από έναν παιδικό σταθμό της Νάπολης ενώ περίμενε να πάρει το παιδί του για να το συνοδεύσει στο σπίτι τους. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για εκτέλεση με εντολή της Καμόρας, της τοπικής μαφίας. Δυο εκτελεστές που επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα πυροβόλησαν θανάσιμα τον Λουτσέντι ενώ βρισκόταν σε μικρή απόσταση από δεκάδες άλλους γονείς--προκαλώντας πανικό.
Τα παιδιά βγήκαν από το σχολείο από μια πόρτα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κτιρίου. Δεν άκουσαν τους πυροβολισμούς διότι εκείνη την στιγμή βρισκόταν σε εξέλιξη πρόβα για μια χριστουγεννιάτικη παράσταση, με τραγούδια και χορωδία.

Στις 27 Νοεμβρίου οι καραμπινιέροι είχαν βρει το πτώμα ενός εικοσιεπτάχρονου, του Μίρκο Ρομάνο, αφημένο στην άκρη μιας κεντρικής οδικής αρτηρίας λίγο έξω από την Νάπολη. Σύμφωνα με εισαγγελείς, πρόκειται για άλλο ένα θύμα μιας ατέρμονης μαφιόζικης σύγκρουσης.

Τον Οκτώβριο ο 30χρονος Πασκουάλε Ρομάνο είχε δολοφονηθεί «κατά λάθος». Οι εκτελεστές της Καμόρας νόμισαν ότι ήταν ένα ανερχόμενο στέλεχος του οργανωμένου εγκλήματος και τον σκότωσαν μόλις βγήκε από το σπίτι της αρραβωνιαστικιάς του, στις εννέα το βράδυ.

Οι δολοφόνοι «βιάστηκαν» και «μπερδεύτηκαν», έγραψε ο Τύπος: δεν περίμεναν το μήνυμα στο κινητό τους, με το οποίο ένας συνεργός επρόκειτο να τους ειδοποιήσει πότε θα έβγαινε ο πραγματικός στόχος τους από την πολυκατοικία στην οποία βρισκόταν και ο Ρομάνο.