9/12/12

Επιδείνωση καιρού με πτώση της θερμοκρασίας

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα Κυριακή. Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς στην αρχή της ημέρας θα είναι ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.Νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη. Από το απόγευμα στα γύρω ορεινά πρόσκαιρα θα χιονίσει. Βελτίωση του καιρού αναμένεται τη νύχτα. Το θερμόμετρο θα δείχνει από 2 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά και τα βορειοδυτικά ημιορεινά και από το βράδυ πρόσκαιρα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί από το μεσημέρι από τα βόρεια.

Αναλυτικά

Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και στα ανατολικά θαλάσσια παράκτια καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Άνεμοι: Αρχικά νότιοι 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Το πρωί απο 04 εως 11 βαθμούς. Απ το μεσημέρι σε βαθμιαία πτώση. Τις νυχτερινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα δυτικά τοπικά ισχυρός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το απόγευμα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Το βράδυ και από τα βόρεια βελτίωση. Άνεμοι: Αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 εως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και το βράδυ πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας . Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη νότια Κρήτη τοπικά θα είναι έντονα. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα. Το βράδυ στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοκί 7 με 8 μποφόρ. Το βράδυ θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 10 εως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.athensvoice.gr

Αντιδράσεις: