19/10/13

Συρία: Αιματηρή έκρηξη σε προάστιο της Δαμασκού

Η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από "τρομοκράτες" (όπως αποκαλεί το καθεστώς τους αντάρτες), σημειώθηκε στην είσοδο του Τζαραμάνα από την πλευρά της Μλέχα, μιας γειτονικής τοποθεσίας που ελέγχεται από τους αντάρτες
Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στην είσοδο του Τζαραμάνα, ενός φιλοκαθεστωτικού προαστίου της Δαμασκού όπου ζουν κυρίως χριστιανοί, με αποτέλεσμα να προκληθούν θάνατοι και τραυματισμοί αμάχων, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, χωρίς να ανακοινώσει ακριβή απολογισμό.

Το πρακτορείο μετέδωσε πως η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από "τρομοκράτες" (όπως αποκαλεί το καθεστώς τους αντάρτες), σημειώθηκε στην είσοδο του Τζαραμάνα από την πλευρά της Μλέχα, μιας γειτονικής τοποθεσίας που ελέγχεται από τους αντάρτες.

Το Τζαραμάνα, ένα νοτιοανατολικό προάστιο της Δαμασκού στο οποίο κατοικούν επίσης Δρούζοι, είχε συγκλονισθεί στις 6 Αυγούστου από μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 18 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η σημερινή επίθεση πραγματοποιήθηκε γύρω στις 07:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε ένα οδόφραγμα του στρατού ανάμεσα στη Μλέχα και το Τζαραμάνα. Η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία βασίζεται σ' ένα εκτεταμένο δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών πηγών, δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει έναν απολογισμό.

"Ήταν μια ισχυρή έκρηξη, οι τοίχοι του σπιτιού τραντάχθηκαν", είπε ένας κάτοικος του Τζαραμάνα.

Μετά την επίθεση, μάχες ξέσπασαν στην περιφέρεια του Τζαραμάνα και βλήματα όλμου εβλήθησαν από την πλευρά των ανταρτών και έπεσαν στο προάστιο αυτό.


πηγη:protothema.gr