19/10/13

Κάντε τρελά κόλπα με το Google!


Γράφοντας στον καθρέπτη

Τι συμβαίνει αν κανείς γράψει τη λέξη Google ανάποδα στη μηχανή αναζήτησης; Είναι μια από τις δέκα πιο τρελές αναζητήσεις που μπορεί να σκεφτεί κανείς στο Διαδίκτυο.Κάντε κωλοτούμπες

Εισάγετε τη φράση «do a barrel roll», δηλαδή «κάνε κωλοτούμπα», και η σελίδα με τα αποτελέσματα κάνει ξαφνικά στροφή 360 μοιρών.

 
Πληκτρολογήστε «Zerg Rush»

Η φράση «Zerg Rush» προέρχεται από το παλιό βιντεοπαιχνίδι Starcraft, στο οποίο η φυλή των Zerg κατατροπώνει τους αντιπάλους της σε χρόνο μηδέν. Όταν κανείς εισάγει τη φράση στο Google, χρωματιστοί χαρακτήρες «ο» βομβαρδίζουν την οθόνη. Ο χρήστης μπορεί να κλικάρει τα «ο» καθώς πέφτουν πριν προλάβουν να καταστρέψουν ολόκληρη τη σελίδα.Πληκτρολογήστε «Google Doodles»


Εμφανίζει όλα τα Google Doodles, τα πειραγμένα λογότυπα που εμφανίζονται στο Google και τιμούν συνήθως διάφορες επετείους.
 
Μεταφράστε τη φράση «pv zk bschk zk kkkkkkk»

Στην υπηρεσία αυτόματης μετάφρασης της Google (translate.google.com) ορίστε τα αγγλικά ως τη γλώσσα από την οποία πρέπει να μεταφραστεί το κείμενο και εισάγετε τους χαρακτήρες «pv zk bschk zk kkkkkkk». Κάτω δεξιά στο παράθυρο εμφανίζεται το εικονίδιο προφοράς που θα τραγουδήσει το κείμενο σε «beat box».


Δοκιμάστε το «funnygoogle»

Γράψτε «funnygoogle» στη μηχανή αναζήτησης και κλικάρετε το πρώτο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια εισάγετε το όνομά σας ή οποιαδήποτε άλλη λέξη και δείτε τη να γίνεται το λογότυπο της μηχανής.

 
Γράψτε «Εντελώς λάθος»
Εισάγετε τη φράση «Completely Wrong» («εντελώς λάθος») στην αναζήτηση εικόνων. Όλως περιέργως, τα περισσότερα αποτελέσματα δείχνουν τον Μιτ Ρόμνι, τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών που έχασε τις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές.

 

Γράψτε στα κορακίστικα

Εκτός από τα αγγλικά και τα ελληνικά, το Gοοgle υποστηρίζει κι άλλες γλώσσες όπως τα «γουρουνολατινικά», η γλώσσα των Κλίνγκον από το Star Trek και η διάλεκτος του ψευδού γουρουνιού Έλμερ. 
Παίξτε με αναγραμματισμούς

Αν εισάγετε τη λέξη anagram («αναγραμματισμός»), το Google θα σας ρωτήσει αν εννοείτε «nag a ram». 


 

Πληκτρολογείστε την λέξη "recursion"

Ο όρος recursion (αναδρομή) χρησιμοποιείται γενικότερα για να περιγράψει τη διαδικασία όπου αντικείμενα επαναλαμβάνονται με αυτο-όμοιο τρόπο. Για παράδειγμα, όταν οι επιφάνειες δυο καθρεπτών είναι σχεδόν παράλληλες μεταξύ τους, τα φωλιασμένα είδωλα που προκύπτουν αποτελούν μια μορφή αναδρομής. Έτσι αν πληκτρολογήσετε τη λέξη "recursion" το Google ξαναρωτάει: μήπως εννοείς recursion;Βρείτε το νόημα της ζωής

Ρωτήστε τη μηχανή «Ποια είναι η απάντηση για τη ζωή, το Σύμπαν και τα πάντα;» (What is the answer to life, the universe, and everything?).

Το Google υπολογίζει όλες τις παραμέτρους και δίνει τη μόνη σωστή απάντηση: 42.

Ο αριθμός προέρχεται από το μυθιστόρημα Γυρίστε τον Γαλαξία με Ώτοστοπ του Ντάγκλας Άνταμς, όπου ο υπερ-υπολογιστής Deep Thought, όταν δέχεται το ερώτημα δίνει την απάντηση 42. 

Αντιδράσεις: