26/9/10

Ποιός είναι ο έλληνας που αγόρασε το ακριβότερο ρετιρέ του κόσμου;

 Το ακριβότερο ρετιρέ στον κόσμο βρίσκεται στο Μονακό και σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.luxist.com, ο άνθρωπος που το αγόρασε είναι ο έλληνας κροίσος Κωνσταντίνος- Αλέξανδρος Γουλανδρής, έναντι του ποσού των 308 εκατομμυρίων δολλαρίων, δηλαδή 240 εκατομμυρίων ευρώ!
Ενα παλάτι με τραγική ιστορία!
   Σύμφωνα με τους "Τάιμς" του Λονδίνου, το διαμέρισμα μέχρι το 2008 ανήκε στην οικογένεια του δισεκατομμυριούχου τραπεζίτη και φιλάνθρωπου Εντμοντ Σάφρα,ο οποίος έχασε τη ζωή του μέσα σε αυτό πριν από 11 χρόνια κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς.
  Για τη φωτιά είχε καταδικαστεί ένας από τους νοσοκόμους του Σάφρα, ο οποίος σύμφωνα με το δικαστήριο δεν σκόπευε να δολοφονήσει το αφεντικό του αλλά έβαλε τη φωτιά με το σκεπτικό να τον σώσει και να φανεί στα μάτια του σαν ήρωας. Τελικά ο Σάφρα και άλλος ένας άνθρωπος από το προσωπικό του πέθαναν από ασφυξία και το διαμέρισμα πέρασε στα χέρια της χήρας του Λίλη.


















 




Ενα ρετιρέ- παλάτι

   Το 2008 το αγόρασαν οι κυπριακής καταγωγής μεσίτες και επιχειρηματίες, αδελφοί Κάντι, οι οποίοι προχώρησαν στην πλήρη ανακαίνιση του. Το διαμέρισμα- παλάτι με την αισθητική της belle epoque, βρίσκεται στο Μόντε Κάρλο και έχει απίστευτη θέα την Cot' d’ Azur, αποτελείται από δύο πατώματα και συνολικό εμβαδό περίπου 1.600 τετραγωνικά μέτρα. Εχει 30 διαφορετικά δωμάτια, από τα οποία όμως μόνο τα τρία είναι κρεβατοκάμαρες.
  Τα υπνοδωμάτια διαθέτουν τη δική τους κουζίνα, ιδιωτικό θέατρο, γκαρνταρόμπα, μπάνιο και μια τεράστια βιβλιοθήκη, αλλά και Κέντρο Τύπου, όπου οι πολυθρόνες μετατρέπονται σε κρεβάτια με το πάτημα ενός κουμπιού. Εχει επίσης ένα spa επαγγελματικών προδιαγραφών και το μαγευτικό μαγικό roof garden που βλέπετε στη φωτογραφία!
















150.000 ευρώ το τετραγωνικό!
  Kι αν ανήκετε στους... παραδοσιακούς και αναρωτιέστε "πόσο πάει το τατραγωνικό" να σας πούμε ότι με απλές μαθηματικές πράξεις προκύπτει ότι ο κ. Γουλανδρής πλήρωσε 150.000 ευρώ για κάθε τετραγωνικό μέτρο!
  "Υπάρχουν ακίνητα που γνωρίζω ότι είχαν πουληθεί πάνω από 120 εκατ. ευρώ στο Λονδίνο, αλλά δεν γνωρίζω να έχει πουληθεί άλλη φορά κάτι σε τέτοιο ποσό ", είπε στους "Τάιμς" ο Jonathan Ηewlett, επικεφαλής των συμβούλων ακινήτων Saville που εδρεύει στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ποιός είναι ο Κωνσταντίνος Αλέξανδρος Γουλανδρής

   Αρχικά οι μεσίτες Νικολά και Κριστιάν Κάντι, κυπριακής καταγωγής, οι οποίοι και είχαν αναλάβει την πώληση, υποστήριξαν σε βρετανική εφημερίδα ότι το διαμέρισμα αγοράστηκε από επιχειρηματία της Μέσης Ανατολής.

  Σήμερα όμως το luxist.com υποστηρίζει ότι ο πραγματικός αγοραστής είναι ο έλληνας Κωνσταντίνος Αλέξανδρος Γουλανδρής, μόνιμος κάτοικος του Μονακό. Το pyles.tv, χωρίς να υιοθετεί την πληροφορία αυτή, συγκέντρωσε κάποια στοιχεία για τον... τυχερό συμπατριώτη μας.

  Ο κ. Γουλανδρής, λοιπόν, έχει γεννηθεί στην Αμερική και είναι ιδιοκτήτης της Petromaritime και της Victory Carriers. Την τελευταία την αγόρασε η οικογένεια του από τον Ωνάση που την είχε ιδρύσει το 1945 με έδρα το Μονακό.

 Ο 47χρονος σήμερα  Κωνσταντίνος-Αλέξανδρος Γουλανδρής είναι ένας εκ των οικονομικών συμβούλων της βασιλικής οικογένειας της Σαουδηικής Αραβίας και του Εμίρη του Κατάρ, αλλά και ενός ακόμη Εμίρη του Κουβέιτ. Εκτός από αυτούς συμβουλεύει πολλές πετρελαϊκές επιχειρήσεις ενώ είν��ι στενός φίλος με τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ρομάν Αμπράμοβιτς.















  

  Ο έλληνας κροίσος δεν έχει συμπεριληφθεί ποτέ  στις λίστες των Forbes ως ένας από τους πλουσιότερους στον κόσμο γιατί πολύ απλά κανένας μόνιμος κάτοικος Μονακό δεν δίνει επίσημα οικονομικά στοιχεία. Ανεπίσημα η περιουσία του αποτιμάται περίπου στα 15 δισ δολλάρια, ενώ έχει ακίνητα στο Παρίσι, το Λονδίνο, την Αντίμπ της Νότιας Γαλλίας, τη Νέα Υόρκη και τη Χαβάη.

   Πληροφοριακά να σας πούμε επίσης ότι ο κ. Γουλανδρής είναι... εργένης και έχει πάθος για τα σκάφη. Στην κατοχή του έχει το Μ/Υ Delma, ένα από τα μεγαλύτερα γιοτ με μήκος 279 πόδια και σημαία του Ντουμπάϊ. Είναι επίσης ιδιοκτήτης ενός Μπόϊνγκ 767!

Γιατί αφαιρέθηκαν από την wikipedia τα στοιχεία του.

  Από το πρωί που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η πληροφορία για την αγορά του ρετιρέ- παλατιού από τον έλληνα Κωνσταντίνο - Αλέξανδρο Γουλανδρή, όλοι προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για τον πάμπλουτο αγοραστη.

  Το pyles.tv, αναζητώντας πληροφορίες στο διαδίκτυο διαπίστωσε ότι σήμερα 16 Σεπτεμβρίου 2010, η wikipedia, στην οποία υπήρχαν πληροφορίες στο όνομα Constantine Alexander-Goulandris, έσπευσε να τις απομακρύνει. Τυχαίο; Δεν νομίζω!
  Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από το luxist.com