3/12/12

«Χαλάει» ο καιρός από το βράδυ – Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

 
Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει από σήμερα το απόγευμα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, στα ορεινά και ημιορεινά της χώρας θα υπάρξουν χιονοπτώσεις ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες. Τα φαινόμενα αναμένεται να διατηρηθούν έως τα τέλη της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ., σήμερα ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή επιδείνωση, με πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, όπου οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς, και θα φτάσουν ακόμα και στα -9 μποφόρ στο Ιόνιο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1300 μ.) και το βράδυ σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 800 μέτρα). Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα.


Αύριο στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τις πρωινές ώρες ισχυρές και βαθμιαία εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χωρά αρχικά τοπικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Αιγαίο, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας, αλλά γρήγορα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.