15/2/14

Γιατί οι γυναίκες φοράνε σουτιέν

Όλες οι γυναίκες ανυπομονούν να φορέσουν το πρώτο τους σουτιέν. Πρόκειται για μία ιεροτελεστία καθώς όταν έρχεται η συγκεκριμένη στιγμή νιώθουν ότι αφήνουν πίσω το παιδάκι και γίνονται γυναίκες που ξεχωρίζουν από τους άνδρες.
Χωρίς να έχει σημασία το μέγεθος και η ηλικία, το σουτιέν αποτελεί τον καθημερινό σύντροφο του γυναικείου κορμιού. Όσο περνάνε όμως τα χρόνια τόσο πιο ενοχλητικά γίνονται τα σουτιέν. Τίποτα δεν θυμίζει τα παλιά όπου ανυπομονούσαν να το βάλουν.
Το να βρεις το σωστό μέγεθος και το ωραίο σχέδιο σε συνδυασμό με να είναι βολικό αποτελεί έναν Γολγοθά. Μάλιστα όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος του στήθους τόσο πιο δυσεύρετο είναι το σουτιέν που θέλεις καθώς δεν υπάρχουν ωραία σχέδια όπως επίσης δεν υπάρχουν σουτιέν και σε όλα τα μαγαζιά.

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που καθιερώθηκε το σουτιέν και οι γυναίκες δεν το αποχωρίζονται;

1) Η βαρύτητα: Το στήθος αποτελείται από ιστό και λίπος. Όσο πιο μεγάλο είναι τόσο πιο δύσκολα κρατιέται και είναι απαραίτητο το σουτιέν. Επίσης κρατάει σταθερό το στήθος καθώς αν είναι ελεύθερο ο πόνος είναι πολύς όταν περπατάς.
2) Το σουτιέν βοηθάει στους πόνους της πλάτης και στη στάση του σώματος: Οι γυναίκες με μεγάλο στήθος υποφέρουν από πόνους στη πλάτη από το μεγάλο βάρος. Το σουτιέν βοηθάει στο «κουβάλημα» ενώ ταυτόχρονα οι γυναίκες παύουν να καμπουριάζουν.
3) Βοηθάει στο να κρατηθεί για περισσότερα χρόνια στητό το στήθος: Με προϋπόθεση βέβαια ότι φοριέται τακτικά. Από κει και πέρα, αν οι γυναίκες φοράνε σουτιέν πολύ συχνά, κρατάνε τους μύες τους σταθερούς και σε ένα συγκεκριμένο ύψος οπότε το σώμα τους μαθαίνει να μένει εκεί. Το «συχνά» πάντως δεν σημαίνει 24 ώρες την ημέρα καθώς μπορεί να δημιουργηθούν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.
4) Ακόμα και οι γυναίκες με μικρό στήθος χρειάζονται «στήριξη»: Το σουτιέν βοηθάει όλες τις γυναίκες και όσες νομίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος να φοράνε κάνουν λάθος. Για πολλούς λόγους μπορεί να καμπουριάζουν όπως επίσης και να ενοχλούνται όταν περπατάνε.
5) Η σωστή εφαρμογή του σουτιέν αποτελεί το κλειδί στην αποφυγή των πόνων στον αυχένα και την πλάτη: Πολλές γυναίκες φοράνε το λάθος νούμερο σουτιέν, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Είναι πολύ βασικό να βρίσκουν το σωστό νούμερο όπως επίσης και αυτό που τους ταιριάζει γιατί μπορεί να φοράνε για παράδειγμα το Cup D από μία εταιρεία και το ίδιο μέγεθος από κάποια άλλη να μην τους κάνει, οπότε όσο περισσότερα δοκιμάζει κάποια τόσο το καλύτερο.
Γι΄αυτό οι γυναίκες δείτε το σουτιέν και την επιλογή του με μεγαλύτερη σοβαρότητα και όχι διάθεση άρπακολλα.