20/3/11

11χρονη είναι εξυπνότερη από τον Αϊνστάιν........

Στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους εξυπνότερους ανθρώπους που γεννήθηκαν ποτέ βρίσκεται ο Αλβέρτος Αϊνστάιν με IQ 160, ο Δαρβίνος με 165, όπως και ο Μότσαρτ.
Σε αυτή τη λαμπερή τριάδα των εξεχόντων μορφών της επιστήμης και των τεχνών βρίσκεται και μια 11χρονη μαθήτρια από το Wolverhampton.
Η Victoria Cowie, όπως πρόσφατα επιβεβαιώθηκε από τεστ της Mensa, έχει
IQ 162, όμοιο με εκείνο του «Πατέρα της Σύγχρονης Φιλοσοφίας» τον γάλλο φιλόσοφο του 17ου αιώνα Ρενέ Ντεκάρτ. Μάλιστα η Victoria είναι τόσο ταλαντούχα που κάνει τον Ντεκάρτ να μοιάζει με…σχολιαρόπαιδο!
Οι περισσότερες διάνυες συνήθως είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι σε ένα μόνο πράγμα. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άνθρωποι που είναι υπερβολικά επιτυχημένοι με ότι και να καταπιαστούν. Η πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής γυναίκα που ανήκει στην δεύτερη πολύ σπάνια ομάδα ανθρώπων είναι η ελληνίδα μαθηματικός και αστρονόμος του 4ου αιώνα η Υπατία, η δεύτερη μπορεί να είναι η Victoria.
Η 11χρονη κοπέλα είναι εκπληκτική στη φιλολογία, τα μαθηματικά, την επιστήμη και τα γαλλικά, ενώ λατρεύει τη μουσική και γνωρίζει να παίζει τέλεια πέντε μουσικά όργανα, τσέλο, πιάνο, treble recorder, descant recorder και σαξόφωνο. Είναι ικανή να λύνει σε ελάχιστα μόνο λεπτά σταυρόλεξα, sudoku και μαθηματικά προβλήματα, ενώ τώρα έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην ανάγνωση της βιβλιογραφίας του Σαίξπηρ.
Για τη μικρή Victoria η ποίηση και η κλασσική μουσική αποτελούν τις μεγαλύτερες αγάπες της. Ο Μπαχ, ο Μπετόβεν και ο Χέντελ είναι μερικοί μόνο από τους αγαπημένους μουσικούς της 11χρονης μαθήτριας. Βέβαια, χωρίς ποτέ να ξεχνάει την ηλικία της λατρεύει τη Lady Gaga και τον Michael Jackson, ενώ είναι «ερωτευμένη» με τον Harry Potter και τον Doctor Who.
Τέλος, το κορίτσι θαύμα από τη Βρετανία είναι εξίσου ταλαντούχα και στα σπορ, όπως το βόλεϊ, το ποδόσφαιρο και η κολύμβηση. Εκτός από όλα τα παραπάνω, η Victoria είναι μια πολύ γλυκιά κοπέλα και με εξαιρετικούς τρόπους. Δεν είναι καθόλου «σπασικ

 
 
 
 
http://www.i-diadromi.com